Jump to content

kupnja stana pod ovrhom (3 vlasnika)


MaliMomak

Preporučene objave

poštovani..

 

moj otac ima dva brata.. nakon smrti roditelja naslijedili su stan, te je svatko od njih vlasnik 1/3 stana.. jedan od braće nije plaćao porez (oko 400.000 kuna je u pitanju), pa mu je fina sjela na njegov dio stana..

u stanu nitko ne živi te je na prodaji zadnjih godinu dana (s moralne strane nikoga se iz stana ne izbacuje, stoji prazan, plaćaju se režije i čeka se kupac)..

e sad, ja bi kupio taj stan.. otac mi je rekao da za njegovu trećinu ne moram ništa dati.. drugi brat koji je čist rekao je da traži 10500e za njegov dio.. upitan je treći brat, što s njegovim dijelom koji je pod ovrhom? koliko znam stan vrijedi od 35-40000 eura..

 

da li cijenu te 1/3 pod ovrhom dogovaram s tim bratom, ili o tome fina odlučuje, tj. koji je moj prvi korak? odlazak u finu? koga tamo tražiti? da li je dovoljan samo katastarski broj, tamo sa stranice e-izvadak?

čitao sam tu na forumu, pa ljudi pišu da nikad ne bi uzimali te nekretnine pod ovrhom.. ovaj stan je svakako u prodaji..

 

molio bih vas da me malo uputite.. zakoni su mi stvarno slaba strana

 

 

p.s.. prvo sam stavio temu na stvarno pravo, čini mi se da je ovdje ipak prikladnije pitati.. ako griješim, neka mod izbriše jednu od te dvije teme..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija