Jump to content

Uknjizba po presudi


Babic ljubica

Preporučene objave

U pravomocnoj presudi iz 2013 pise da Sam vlasnik.xx parcels. Kad Sam pokusala prije pet Dana knjiziti receno mi je.da ta Moja cestici ima sada drugi broken u ZK I katastru. Sta sada da Radim? Kako da prevazidjem problem I uknjizim moju nekretninu.

Ne znam dali Sam Bila jasna. Pokusala Sam da nadjem odgovor, presla sam sve stranice, nisam uspjela. Dakle radi se o nepodudarnosti broja zem.ces.u pravomocnoj Presudi I u ZK. Svi ostali podaci su u redu.

Molim da mi netko odgovori sto treba da uradim da uknjizila svoju nekretninu. Mozda.je neko imao slicnu situaciju.

Hvala

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad Sam pokrenula tuzbu u Katastru je bila oznacena parcela SA 3139/2 Pretpostavljam da je , dok je parnica tekla, izvrsena parcelacija te zem. Parcele., Tako da Moja cestica sada ima oznaku 3139/11. Naime na kat.ces.3139/2 izgradjeno je 15 garaza. Izreka Presude je ispravno napisana kao u mojoj tuzbu. Mozda Sam trebala pratiti izmjene u Katastru pa sud obavijestiti o izmjeni u podbroju. Nisam to uradila, Presuda je 2013. Postala pravomocna. Postoji li nacin da se izvrsi uknjizba. Hvala na pomoci .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste tužbu podnijeli prema podacima iz katastra, a ne zemljišnih knjiga, to je u startu bilo pogrešno, jedino ne znam kako je sud onda donio presudu u vašu korist. Drugi problem je što očito niste ishodili zabilježbu spora u zemljišnim knjigama.

 

Prema ovome što vidim, uvjeta za ispravak presude nema, dakle ili nova tužba s ispravno naznačenim brojem ili eventualno zk ispravni postupak, ali bez uvida u cjelokupnu dokumentaciju ne mogu ništa detaljnije reći.

 

U svakom slučaju moja preporuka je da se konzultirate s nekim odvjetnikom da pregleda sve papire i utvrdi točno što se dogodilo i kako to najlakše ispraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HvAla na brzom odgovoru, nadam se da CE se jos neko ukljuciti. Pokusacu pomocu ispravnog postupka ZK. Konsultovacu I odvetnika mada.imam lose iskustvo SA njima. Zasto mislite.da je I sud trebao provjeriti u zemljisnim knjigama prije.donosenja Presude? Sljedece nedelje putujem u Moj rodni grad. Pokusacu uknjizbu ponobo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesu li oznake čestica u katastru i gruntovnici iste?

Negdje jesu, negdje nisu.

 

Jeste li dobila neku obavijest , odluku katastra ili gruntovnice o toj promjeni oznake vaše čestice?

Je li čestica mjenjala veličinu, odvajala/parcelirala se od druge čestice?

 

Kad Sam pokrenula tuzbu u Katastru je bila oznacena parcela SA 3139/2 Pretpostavljam da je , dok je parnica tekla, izvrsena parcelacija te zem. Parcele., Tako da Moja cestica sada ima oznaku 3139/11. Naime na kat.ces.3139/2 izgradjeno je 15 garaza. Izreka Presude je ispravno napisana kao u mojoj tuzbu. Mozda Sam trebala pratiti izmjene u Katastru pa sud obavijestiti o izmjeni u podbroju.

 

Jeste li vi bila suvlasnica ili 100%-tna vlasnica te čestice?

Naime, u praksi nisam doživio da se tako označavaju novoparcelirane čestice.

Ako postoji k.č 1234 koja se dijeli, onda če nove čestice biti 1234/1, 1234/2, itd.

I nikad se neka čestica nije preimenovala u drugu kao cjelina. To stvara pravnu nesigurnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oprostite, ja nisam bila detaljna. Spor sam vodila sa općinom koja je moju garažu dala pod zakup. Morala sam da tužim općinu i čovjeka koji je garažu koristio. Garažu je moj otac stjekao kupnjom ali nije bila uknjižena. Od 1996.godine, u nekoliko sporova uspjela sam sa mojim sada pokojnim roditeljima da na sudu dokažem da smo mi ispravni vlasnici pomoću Rješenja o porezu i svjedoka. U spisima sam sada uočila da je Teretovnica na toj nekretnini stavljena od strane firne koja je na tom zemljištu gradila stanove i garaže. u A Posjedovnica stoji zemljište 339/2 gradilište, pod B stoji uknjižena je u korist RH društveno vlasništvo (čl.362 Zakona o vlasništvu...). Možda Vam je sada situacija jasnija, pa možda ja i uspijem da se uknjižim. Molim Vas za Vaš komentar pošto sam čini mi se detaljno objasnila slučaj.Veliko hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija