Jump to content

ugovor o radu se nije produzio zbog bolovanja


pravniproblemi

Preporučene objave

Tijekom rada u tvrtci sam, prije 7 mjeseci, ozlijedio ruku. Obzirom na nedostatak radnika, nisam htio na bolovanje. Sve dok mi zdravlje nije ugrozeno. Na pregledu, prije 21 dan, sam saznao da je tijekom rada doslo do odredenih problema muskulture. I otvorio sam bolovanje. Istekom ugovora izgubio sam radno mjesto i sva prava. Naknadu za ozljedu na radu mogu zaboraviti, zastita na radu je bila minimalna (odjeca i obuca je bila u nasem aranzmanu) a test za rukovanje opasnim kemikalijama smo samo potpisali. Sto mogu napraviti, u pravnom smislu, da ostvarim kakva-takva prava?P.S. Ruka je jos problematicna, a imam troskove oporavka. Hvala na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede prekida radnog odnosa tada nema nikakvih nepravilnosti ili nedozvoljenosti, jer radni odnos zasnovan na određeno vrijeme prestaje protekom tog vremena. Isto se primjenjuje i na trudnice primjerice.

 

Glede ozljede, imate veliki problem dokazivanja sad nakon što je "baka prošla s kolačima" da se radi o ozljedi zadobivenoj na radnom mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ne vjerujem da su se problemi pojavili tek nakon 6-7 mjeseci. Napišite točno što i kako, pa ću Vam dati savjet Vama u korist. Kažem, ne vjerujem da je tek sad problem - niste za vrijeme radnog odnosa uopće zbog toga išli liječniku ni opće prakse ni ijednom? Ako jeste - ima nade. Ako niste - nema. Ali uvijek možete probati, pitanje je želite li se "kačiti" i boriti ili ne. Ima postupaka koje možete još uvijek poduzeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija