Jump to content

Hitno molim savjet - spor sa izvođačem građ.radova


anonimno

Preporučene objave

Da li izvođač građ.radova na našem objektu ima pravo uzeti stvari sa gradilišta za koje on tvrdi da su njegove (ali ne može dokazati) nakon obustave radova sa njegove strane i zatim otkaza sa naše strane? Naime, posao koji je izvodio, izvodio je nestručno (imamo nalaz sudskog vještaka) i sa velikim prekidima čime nas je oštetio financijski jer smo morali angažirati drugu firmu koja sada radi sanaciju. Nismo ga još utužili jer smo se nadali korektnom razlazu, no danas je i policija intervenirala na gradilištu jer je bez prethodne najave došao po stvari za koje tvrdi da su njegove. Što učiniti kada se pojavi ponovo, što može biti bilo kada? Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Nažalost ja nisam pravnik , ali se nalazim u sličnoj situaciji , i htjela bih sa tobom popričati na tu temu .

Meni je gradjevinska firma započela gradnju kuče , napravila trečinu ugovorno dogovorenog i unaprijed plačenog posla ( za materijal, radnike, dovršenje nekog drugog gradilišta ,pa će se pošteno baciti na moju izgradnju i.t.d ) . I tako me ostavio "kratkih rukava ". Danas se pojavljuju neki drugi ljudi , odnoseći stvari sa moje kuće , jer da su to oni samo posudili tom odbjeglom poduzetniku ( Iz Vinkovaca ) . Takodjer se bojim da će se pojavljivati još . Šteta je velika , bojim se da će biti još i veća . Možda si umedjuvremenu skupio poneki savjet . Kažu da podnesem kaznenu prijavu . Policija nije došla na uvidjaj . To ih baš jako nije zanimalo . Šta da se radi ? Svaki savjet je dobrodošao . S. O. S. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ima (Ako su njegove)

Samo mu sud ima pravo zaplijeniti stavari.Ako mu braniš uzeti njegove stvari ima te pravo tužiti i dobiti naknadu za izgubljenu dobit itd.. i dobit če je bez problema.

Imaš ugovor postupi po ugovoru Traži od suda hitnu privremenu zapljenu dotične imovine zbog mogučnosti bijega i kršenja ugovora.

Ako nemaš ugovor po hitno napiši privatnu krivićnu prijavu za prijevaru Natipkaj prijavu i predaj na nadležnu policisku stanicu sa uruđbenim brojem itd.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija