Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva


Krešimir1936

Preporučene objave

Molim za pomoć!

Radi se o razvrgnuću suvlasništva. Dvoetažna kuća. Vlasnik gornjeg stana uredno platio i kupio stan sa terasama od 91,28m2. Drugi vlasnik donjeg stana otkupio samo 66,50m2 (ali koristi i ono što nije otkupio). Zatražili smo razvrgnuče suvlasništva, vještak ucrtao da gospodin ima 88/90m2 a mi svojih 91,28m2. Problem je u tome što su se očito dogovorili (odvjetnica, sudski vještak ...) kako bi se gospodinu dalo da se uknjiži i na ono što mu ne pripada a pri tome nas oštetiti tako da ni parkinga nebi imali... Postavljena je nova sutkinja koja je prijateljica sa odvjetnicom protustranke. Kada smo to napomenuli rečeno nam je da je normalno da su prijateljice jer su radile skupa.Što nam je učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sumnjate u poštenje sutkinje, uvijek možete tražiti izuzeće, ali ako nema stvarnog zakonskog razloga za izuzeće (a ovdje mi se čini da nema, s obzirom da su "samo" prijateljice), to zna razljutiti uređujućeg suca tako da bude još nenaklonjeniji vama.

 

Ne razumijem u čemu se sastoji razlika od 22 m2 koji, kako kažete, drugi stanar nepovlasno koristi - je li to zajednički dio kuće? (stubište i sl.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je nekada bila garaža. Gospodin je uzeo garažu (bilo je društveno vlasništvo) i parking kuće, uz to uzeo je i sobicu koja je bila uz garažu. Kada se moglo otkupiti društveni stan, on je otkupio 66m2 umjesto 88. Ostavio je iz vana vrata garaže, unutra postavio pregradni zid, sobicu pripojio garaži i sve pretvorio u nekakav dnevni boravak. Ali kada je trebalo otkupiti stan prepravio kvadraturu, prikazao da nema sobicu..i tako otkupio 66m2. Sada kada se radi dioba okućnice, ucrtali su u elaborat da ima 88m2 te mu još i dodali sa vanjske strane nekoliko metara koliko imamo mi terasu na katu (koju smo naravno devesetih god. uredno kupili). Znači dodavaju mu metre sa svih strana da bi izgledalo da je vlasnik kvdarture koje u biti nije. Mene sada zanima da li se dioba radi u odnosu na % vlasništva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija