Jump to content

Otkaz kredita


carters

Preporučene objave

Vecer, trebala bih savjet.

Roditelji su prije 12 godina podigli hipotekarni kredit na jedinoj nekretnini.

7 godina je kredit uredno vracan, nakon ocevog mozdanog ni majka nije vise mogla raditi i kredit su preuzeli jamci, njih 3. Prije 5 godina jedan jamac umire i njegov dio kredita pada na ocevu penziju, ali ne cijeli iznos jer je penzija mala. U ovih 5 godina ta razlika je narasla sa kamatama na 90000 kn. Prosli tjedan je dosla obavjest da je kredit otkazan. Znaci dug treba podmiriti u cjelosti, 260000 kn. Naravno da nemamo toliko novaca. Zanima me koja je sada procedura dalje.

Znam da ce kuca na javnu drazbu samo neznam da li se prodaje za ovih 260000 kn ili manje ???

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovih 5 godina ta razlika je narasla sa kamatama na 90000 kn. Prosli tjedan je dosla obavjest da je kredit otkazan. Znaci dug treba podmiriti u cjelosti, 260000 kn. Naravno da nemamo toliko novaca. Zanima me koja je sada procedura dalje.

Znam da ce kuca na javnu drazbu samo neznam da li se prodaje za ovih 260000 kn ili manje ???

:-?

 

Kuća se prodaje po procijenjenoj vrijednosti, a ukoliko se ne proda cijena se smanjuje! Prema novim promjenama OZ, prijedlog je a vidjeti ćemo hoće li danas biti usvojen da se nekretnina ne može prodati ispod 75% procijenjene vrijednosti! Ukoliko se dražbom imovina proda za vrijednost veću od vrijednosti duga, razlika se uplaćuje ovršeniku! Ovrhovoditelj odlučuje kad će pokrenuti ovrhu i to ne mora biti baš odmah, a ponekad traje godinama! Cijelo to vrijeme dug se naplaćuje uvećan za zakonske zatezne kamate tako da ako se ne uplaćuje u značajnim iznosima izgledno je da će dug rasti pa ako nemate namjeru spašavati nekretninu to vam ne ide u prilog! Ukoliko želite spasiti nekretninu imate mogućnost pokušaja dogovora sa ovrhovoditeljem, refinanciranja ili prijateljske kupovine nekretnine na javnoj dražbi ako imate tu mogućnost! Sve ovisi o namjerama ovrhovoditelja i o vašoj situaciji u slijedećim godinama, kao i o atraktivnosti nekretnine koja se ovršuje! U nekim slučajevima otkaz kredita može biti poticaj za rješenje problema!:glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vecer, trebala bih savjet.

Roditelji su prije 12 godina podigli hipotekarni kredit na jedinoj nekretnini.

 

:-?

 

S obzirom da je vaš kredit podignut 2005/06 godine velika je vjerojatnost da je kredit ugovoren sa nezakonitim odredbama o promjenama kamatnih stopa o čemu postoji i pravomoćna presuda u kolektivnom postupku udruge franak protiv osam najvećih banaka! U tom slučaju otvaraju vam se i neke druge pravne mogućnosti!

Da biste bili sigurni u tu činjenicu bilo bi dobro da kontaktirate UF preko Facebooka ili njihove internet stranice! :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija