Jump to content

Uporabna dozvola za kuću koju namjeravamo srušiti


amaliaa

Preporučene objave

Posjedujemo građevnsku dozvolu za kuću koja je izrađena 1959. godine, ali nema uporabne dozvole. Kuća je vlažna, krovište ništ koristi, instalacije sve zastarjele, nebi to "popravljali"

Htjeli bi kuću "adaptirati", na način da srušimo i zidove te izoliramo temelje,  na istim temeljima napravimo sve novo, znači bez mijenjanja kvadrature. Naravno unutarnji raspored bi bio drugačiji.

Dali trebamo ishoditi uporabnu dozvolu za ovu postojeću kuću (arhitekta nije siguran - provjeriti će, a ta provjera traje vec 2 mjeseca). Da li je netko imao takva iskustva?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, s obzirom da su svi doprinosi uredno plaćeni, nebi to ponovo, eventualno na neku razliku u kvadraturi (namjeravamo dograditi terasu) pa koliko sam skužila ako je natkrivena, za nju bi trebali platiti dodatno doprinose. Ako sam dobro isčitala na nekim drugim postovima, cijena uporabne je oko 600 kn??? Nije to previše, samo da ne čekamo na to mjesecima.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , amaliaa je napisao:

 Ako sam dobro isčitala na nekim drugim postovima, cijena uporabne je oko 600 kn??? Nije to previše, samo da ne čekamo na to mjesecima.....

Sve skupa, bliže 700. Što se tiće izdavanja uporabne za građevine građene prije 15. veljače '68, na samo izdavanje se čeka cca 10-tak dana.

No, prije samog zahtjeva za izdavanje Uporabne provjerite kod nadležnog upravnog tijela je li u vašem slučaju uopće potrebna. Naime, spominjete građ.dozvolu iz '59, a čl.175 Zakona o gradnji određuje da se akti i dokumenti iz st.1 toga članka smatraju uporabnom dozvolom u smislu toga zakona, te navodi da je,

(1) Akt za uporabu građevine u smislu članka 174. stavaka 1. i 2. ovoga Zakona je svaki akt za uporabu građevine,...

(2) Akti za uporabu građevine su uporabna dozvola, potvrda upravnog tijela da mu je dostavljeno završno izvješće nadzornog inženjera, uvjerenje za uporabu, pravomoćna građevinska dozvola, odnosno drugi odgovarajući akt izdan do 19. lipnja 1991. s potvrdom građevinske inspekcije da nije u tijeku postupak građevinske inspekcije i dozvola za upotrebu.

Napominjem ovo poradi toga što neka tijela JLS koji su nadležni za utvrđivanje doprinosa znaju tu malo komplicirati.

prije 4 sati , amaliaa je napisao:

e da...zaboravila sam - hvala na odgovoru :)

 

Nema na čemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija