Jump to content

prekid godišnjeg odmora


crny46

Preporučene objave

kad i u kojim uvjetima poslodavac može prekinuti korištenje GO?  naime,radi se o dostavnoj službi  čiji je kamion imao tešku prometnu / tunel Plasina jutros/. danas dostave nisu rađene,a poslodavac poziva radnike s GO za sutrašnji rad. kako je to zakonski regulirano? jer ima prijetnji da će radnici dati otkaz!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac je svakako dužan omogućiti radniku korištenje GO.

Kako poslodavac donosi plan GO i izdaje rješenje o korištenju, mislim da bi ovaj prekid s njegove strane trebao biti i pismeno obrazložen. Koliko vidim, prekid je iz opravdanog razloga nastavka normalnog poslovanja, a ne nekakvih njegovih hireva.

U svakom slučaju vam je dužan omogućiti naknadno korištenje GO kada se ova situacija riješi.

S druge strane, kako se poslodavac ima pravo pozvati na neodgodive izvanredne potrebe posla, mislim da i radnik ima pravo pozvati se na nekakvu svoju privatnu situaciju zbog koje ne može odgoditi godišnji odmor. Npr. obavijestili ste ga na vrijeme, na vrijeme zatražili GO, on vam je pismeno odobrio korištenje, vi ste dogovorili putovanje i kupili avionsku kartu, idete na neki zahvat, imate sprovod u inozemstvu i sl...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija