Jump to content

Uvjetna kazna - dostava presude


Sway88

Preporučene objave

Postovani, 

Da li kazneni sud koji izrice kazne (u mom slucaju uvjetna kazna) dostavlja presude samo okrivljenom i sudionicima ili i poslodavcu (u ovom slucaju MORH)? Zbog navedene kazne ne mogu napredovati iako je ista istekla (ali nije nastupila rehabilitacija) a od strane MORH za istu sam oslobodjen odnosno nisam snosio nikakve stegovne sankcije (pa tako nisam dobio ni kaznu za zabranu napredovanja). Na moj upit zasto odgovoreno mi je da je zbog kazne (prometna nesreca), iako oni od mene sluzbeno nisu trazili na uvid konacnu presudu suda. Da li je sud dostavio presudu MORH-u? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema aktualnim propisima, kazneni sud ne dostavlja presudu nikome drugome doli strankama u postupku te branitelju (ako ga ima) i žrtvi (oštećeniku).

MORH je gotovo sigurno, imajući u vidu činjenicu saznanja konkretne nesreće, zatražio Ministarstvo pravosuđa izvadak iz kaznene evidencije, a na što ima pravo i donio odluku koju je donio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija