Jump to content

Krivi podatci u prekršajnom nalogu


samirates

Preporučene objave

Zaustavljen sam vozeći osobni automobil. Napuhao sam 1.26 (1.16 se piše). U obaveznom prekršajnom nalogu su mi upisali krivi tip vozila (Renault umjesto Peugeot). U naredbi o određivanju mjere opreza su napisali pod prebivalište Ilica 145, dok ja živim na 135 kako i piše na dokmentima. Zanima me mogu li se žaliti na to i tako obustaviti postupak jer evidentno da se ne radi o meni kako je zapisano u službenim papirima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prekršajnom postupku policija je ovlašteni tužitelj i može u bilo kojem trenutku odustati od progona ili ispraviti bilo koji podatak koji je ranije naveden (naravno, u skladu sa propisima).

U ovom slučaju, ako ćeš se žaliti u tom smjeru, poništit će stari prekršajni nalog i izdati ti novi, s točnim podacima.

Ako ovako ode do suda (po općenitom prigovoru) i na sudu daš iskaz u tom smjeru, sud će dati policijskoj postaji rok od 3 dana da ispravi podatke ili će odbaciti prijavu, pa će tada to ispraviti.

Uglavnom, greške se događaju, a rezultat će biti isti, samo će trajati tjedan-dva duže (ne dovoljno da bi se eventualno dočekala zastara).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... ćime je počinio prekršaj iz članka 199 stavka 2 .... kažnjiv po članku 199 stavka 7 istog zakona.
članak 199 stavak 7
Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje iz stavka 1. ovoga članka ako u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, kao i vozač iz stavka 3. ovoga članka, koji u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, za zasebno prekršajno djelo.
meni sve to ofrlje izgleda napisano

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što točno izgleda ofrlje? Granice negdje moraju biti povučene i uvijek će biti onih koji će biti minimalno preko granice... Uostalom, napuhao si 0,63, što je ipak malo iznd granice, a iz tehničkih razloga se spušta za 0,1.

Pitam za raniju kažnjavanost, jer ovako ne možeš u prigovoru napisati da nisi kažnjavan, a kako si već imao alkohol, vrlo su male šanse da ti sada u potpunosti ukinu zabranu upravljanja. Uz priznanje, kajanje i olakotne okolnosti ti ju mogu smanjiti, ali ne i ukinuti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija