Jump to content

ivann1985

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prije svega izvinjavam se ako dolje opisani problem ne pripada ovoj temi ne znam gdje bih ga stavio. 

 

Molio bih Vas za bilo kakvu pomoć. Prijatelj ima slijedeći problem. Lovac je i član je lovačkog društva. Zbog nesuglasica unutar društva jedan od članova je isključen. Isključeni član se osvećuje večini na način da ih prijavljuje. Prijavio je prijatelja da posjeduje pušku nelegalno. U prijavi je naveo i nekakav serijski broj puške ( isključeni član je policajac ima uvid u sve policijske spise i terminal pa mu nije bilo teško doći do istoga, mislim broj bilo koje puške za kojom se traga).  Na njegovu prijavu došla je policija obavila pretres u prisustvu dva svjedoka. Sa svakim policajcem je išao jedan svjedok. Policajci su( kolege izbacenog) obavili pretres nikakvu pušku pronašli nisu. Osim njegovog legalnog oružja. Pronašli su nekoliko metaka vojne municije negdje na tavanu. Otac mu je bio u vojsci za vrijeme rata, a živi kod mame. Uporno je tvrdio da pojma nema o nikakvoj municiji i daje ista pronađena od njegovog oca. Policija je navela da su vojnu municiju pronašli u ormariću gdje je držao oružje. Što su svjedoci na sudu osporili. Zaključak sutkinje je bio da je potpuno nebitno gdje je municija pronađena u kući bitno da je pronađena. On je ostao bez lovačkog oružja. Nikakvih ranijih prekršaja ili kazni nema. Čist kao suza. 

 

Ima li ovdje nade za bilo kakav prigovor

 

Molio bih Vas za bilo kakvu pomoć, bilo koji članak zakona kojim je navedeno definirano ili slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisali jesu ali NE da je pronadjeno u ormaricu s oruzjem nego na tavanu ... U prvotnom zapisniku nije točno precizirano mjesto. Taj dan kad je pregled kuce izvršen nisu mu ni oduzeli oružje, nego tek sutra dan. A tek na sudu se pojavila izjava o municiji u ormariću. Što su svi negirali odmah. Čak mu je jedan policajac dolazio kući govorit da mu je posao u opasnosti nesto ravnat. Policajac koji je bio glavni u pretresu je inace kucni prijatelj ovog sto ga je prijavio. Znam da izgleda nategnuto ali ni sam ne bi vjerovao da ne znam da je tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jucer je bio na sudu ceka pisanu presudu, medjutim sutkinja mu je rekla jucer da je potpuno nebitno gdje su pronasli municiju, bitno je da je na adresi gdje zivi. Kuca na mami, tata umro prije 8 godina ... Municija ne odgovara za bilo koju pusku koju ima uredno prijavljenu... I sami policajci nisu oduzeli oružje odmah nego tek nakon dan. Optužni prijedlog nije vidio dok na sud nije došao. U njemu je stojalo da je municija nađena u ormariću. Kada su došli na prvi sud on je to negirao. I rekao da on uopće nema takav zapisnik niti optužni prijedlog u kojem stoji da je municija pronađena u ormariću. Jučer je održano drugo ročište sa svjedocima koji su rekli kako municija nije pronađena u ormariću s oružjem nego negdje na tavanu. Sutkinja je rekla kako to nema veze bitno je da je na kućnoj adresi. Ne razumijem zašto je uopće sazivano drugo ročište. To je mogla odmah reči... Postoji li tako nešto u zakonu definirano ili je to kako sud protumači?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije bitno gdje je pronađeno da bis e radilo o prekršaju, ali mjesto pronalaska je pokazatelj čije bi to moglo biti i za što bi se moglo koristiti. U ovom slučaju, ako je pronađeno u ormariću s puškama, jasno je da je njegovo, a ako je pronađeno na tavanu, može biti bilo čije od ukućana (pa i od onih preminulih).

Što se tiče policajca, je li tko podnio žalbu na policijsko postupanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija