Jump to content

Provjera poštovanja izrečne kazne


anonimno

Preporučene objave

Hvala na danom odgovoru. Slučaj je malo kompliciran, naime gospođa je nakon verbalne svađe pozvala policiju i dala iskaz kako ju je fizički zlostavljao. On je završio u pritvoru 15 dana. U međuvremenu je donesena navedena presuda i ista postala pravomoćna. Dotičnoj su seposložile kockice i htjela bi da ponovo žive kao prije zajedno. Međutim žive u malom mjestu i u policijsku postaju je sa suda stigla pravomoćna presuda te je on na njihovu intervenciju morao napustiti dom. Da li je uopće i kako moguće riješiti nastalu situaciju. Usput ona ne radi (odnosno nikada i nije), imaju dvoje maloljetne djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi o njima. Ako on nije nju često maltretirao možda se i pomire i nastave živjeti zajedno. Mislim da se tu radilo o čl. 4 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Ako ne onda rastava braka i alimentacija (to je najgore rješenje pogotovo za djecu). Neka se rođo vrati kući i gotovo. Ali ako napravi svinjariju sami su si krivi. Oni se bolje poznaju pa neka i sami rješavaju svoje probleme, a možda je rođo jedanput malo popi_dio ili popio, a verbalna svađa i nije nešto. Pa u svakom braku ima problema i nekad kap prelije čašu , a snaša nije morala zvati policiju ako su se samo svađali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma da sam ja na njegovom mjestu ne bi bila s njom više ni 5 minuta.

On bi htio da se sve to sredi ali kao što sam već rekla inspektor im je došao u kuću i dao mu rok od dva dana da ode.

Naime dok je on bio u pritvoru (ispravak; prvo je bio na 8 dana, pa mu je produženo za još 15 dana, znači sveukupno 23 dana) kako je ona nesposobna brinuti se o sebi a kamo li o klincima od 2 i 3 godine otišla je kod svojih roditelja. Do tada su živjeli u iznajmljenom stanu koji je otkazala kada mu je produžen pritvor. Ali ni to nije sve, prvih dana kako se to desilo gospođa je dala na sva zvona kako joj je muž u zatvoru zbog nasilja i čak je išla u njegovo poduzeće te su mu dali otkaz. Sada je prijavljen na Zavod za zapoš. Budući da su sada u kući njezinim roditelja i da je policija intervenirala po presudi njezini ne žele da on dođe doma dok se presuda ne preinači ili šta već jer se boje da ne bi imali neke posljedice.

Njegovo pitanje glasi gdje i kako i da li uopće se može nešto poduzeti po tom pitanju da se izrečena kazna preinači, ublaži ili sl. Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija