Jump to content

Prenamjena garaže u stambeni prostor


Wex

Preporučene objave

Poštovani,

Htjeli bi garažu prenamjeniti u stambeni prostor, da li je to ikako moguće obzirom da za to piše zgrada i fizički je odvojeno par metara? Postoji li ikakav način da se ishoduje dokumentacija te da se to odobri? Svugdje čitam da se ne može jer nije vezano uz postojeći stambeni objekat, nikako ne razumijem kako im nije u interesu da se nešto plati, a ne da odbiju prenamjenu kao da je to nešto puno drugačije.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Wex je napisao:

da li je to ikako moguće obzirom da za to piše zgrada i fizički je odvojeno par metara?

Ukoliko se nalazi na čestici već postojeće stambene građevine, ne.

To što piše zgrada nema veze jer je zgrada svaka građevina koja se sastoji od vanjskih zidova i krovne konstrukcije s jednom ili više zatvorenih prostorija kojima je omogučen pristup, te može služiti za zaštitu ljudi, životinja ili stvari.

prije 3 sati , Wex je napisao:

nikako ne razumijem kako im nije u interesu da se nešto plati, a ne da odbiju prenamjenu kao da je to nešto puno drugačije.

Postoji nešto što se zove urbanizam kao znastvena disciplina koja se bavi proučavanjem, uređivanjem gradova i naselja i planiranjem njihovog razvoja. I sve je to dio prostornog planiranja kojim se propisuje što se može i kako a što ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Wex je napisao:

Znači po Vama

Ne po meni nego po važećim propisima koji uređuju prostorno uređenje i prostornim planovim, a prema kojima na jednoj čestici može biti samo jedan objekat stambene namjene.

prije 1 sat , Wex je napisao:

niti parcelacijom

Sumnjam. No s obzirom na veličinu čestice i smještaj objekata na njoj isto pitanje možete postaviti nadležnom upravnom odjelu za prost.uređenje i gradnju, ima li uvjeta za to prema odredbama za provođenje prostornog plana i čl.160 Zakona o prostornom uređenju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija