Jump to content

Za Mrljavca ili nekoga njemu sličnom !


anonimno

Preporučene objave

Ovisi. Ako ideš jer si recimo malo bolestan (PTSP recimo) tvoj liječnik opće prakse šalje svu liječničku dokumentaciju (i onu sa psihijatrije pogotovo) kao i ratni put (nije obavezan) na prvostupanjsku liječničku komisiju u Zagreb u Šarengradsku 3. Kada te oni pozovu dođeš tamo - ako je PTSP onda porazgovaraš s njima 5 minuta i to je sve. Nakon 10-15 dana dobiješ riješenje da si nesposoban za OSO i ideš na mirovinsko. Pazi šta radiš je moraš imati dobar ratni put,invalidnost,kontinuitet liječenja,status branitelja još bolje dragovoljca, poželjno je imati i dobar čin u policiji zbog prevođenja u vojni. Nije problem da te proglase nesposobnim za OSO, ali problem je u tome kako ćeš proći na mirovinskom.

Nemoj da zaplačeš poslije. Ako nemaš status HRVI,dobar ratni put i ako si mlađi od 35 bolje čuvaj svoj posao.

 

 

:misli::misli::misli::misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me još jedno.

 

Kada se dobije riješenje od MUP-ove komisije ( za recimo 10 do 15 dana od kada sam bio na provjeri u Šarengradskoj ), u kojem roku i da li ima kakav zakonski rok u kojem je potrebno otići na mirovinsko ?

 

Naime, još uvijek čekam poziv na komisiju za priznavanje statusa HRVI-a. Još od prošle godine u 12 mj. predao sam zahtijev u vojni odsjek, ali mi je ratni put stigao tek u 6. mj. ove godine kada su ovi sa vojnog i poslali moj zahtjev prema komsiji. I evo još me nisu zvali. Pa me zanima taj rok za odlazak na mirovinsko jer ima i ono da zadržavaš sva prava 3 godine. ( po čl.97 )

 

Jeli moram odmah poći na mirovinsko ?

Ili imam rok do 3 godine ?

 

To ne kužim.

 

:thankyou:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada dobiješ riešenje da si nesposoban za OSO automatski će ga dobiti i kadrovska služba u tvojoj PU. Nakon toga ne možeš više ništa učiniti jer te oni moraju slati na mirovinsko na procjenu radne sposobnosti, a to je obveza i tvog liječnika. S obzirom da nisi dobio poziv za procjenu invalidnosti za HRVI kada te pozovu na vještačenje u mirovinsko možeš zamoliti vještaka (a on će sigurno na to pristati) da te ne šalje u mirovinu jer ti je liječenje još u tijeku i nije ti utvrđena invalidnost pa ćeš tako zadržati svoja prava pol čl.97 Zakona o policiji. On će u obrazloženju napisati da nije utvrđena invalidnost i ostat ćeš dalje na plaći. Ne znam jel dobijaš 100% plaću

ali nastavi sa liječenjem do daljnjeg. Onda kada dobiješ rješenje od mirovinskog da ti nije utvrđena invalidnost (u međuvremenu ćeš valjda biti pozvan na vojnu komisiju i dobiti barem 20% privremeno) opet će te tvoj liječnik za 6 mjeseci uputiti na mirovinsko na procjenu radne sposobnosti, a onda kako ispadne. Imaš se pravo i žaliti na mirovinskom, a uglavnom dok te policija ne umirovi zadržavaš plaću 3 godine. Ako nakon te tri godine ne uspiješ ništa napraviti i otići u braniteljsku mirovinu moraju te umiroviti jer si nesposoban za OSO. Onda ti je mirovina nešto manja ali dobit ćeš veću otpremninu. Dakle moj savjet ti je da lijepo zamoliš vještaka na mirovinskom da ti napiše da je liječenje u tijeku.

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, ja ne moram nikakve papire nositi u mirovinsko, koliko sam dobro razumio jer će to napraviti MUP, odnosno moja PU kao moj poslodavac a ja ću od mirovinskog dobiti poziv za dolazak u mirovinsko na procjenu radne sposobnosti.

 

Koliko otprilike traje, mislim vremenski od kada dobiješ riješenje MUP-ove komisije do odlaska na mirovinsko ?

 

I daj mi molim te reci još jedno. Kako ovi na mirovinskom odlučuju koja je mirovina, mislim ovo u vezi vojne i civilne-što tu igra najveću ulogu ( status HRVI-a ili nešto drugo ) ?

 

:thankyou:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti ćeš odnijeti svu kopiranu liječničku dokumentaciju u kadrovsku službe tvoje PU i tamo će ti snaša popuniti zahtjev za mirovinsko i uzeti tvoju liječničku dokumentaciju. Pripremi ratni put, potvrdu o statusu dragovolja i branitelja i iskopiraj kao i rješenje o nesposonosti za obavljanje posla pol. službenika koje ćeš dobiti 10-tak 15-tak dana nakon komisije u Šarengradskoj. Prethodno iskopiraj i da si položio za zvanje koje si položio (viši policajac ili pol. narednik ili koje već imaš).Ona to odmah šalje na mirovinsko i dobijaš poziv za 20-30 dana (tako je kod nas u Osijeku). Mirovinsko gleda kontinuitet tvog liječenja, liječničku dokumentaciju, ratni put, kada si se prvi puta javio psihijatru zbog PTSP-a, dali si ranjavan, dali si se prije liječio zbog drugih bolesti i kada sve to skontaju odlučju dali ćeš dobiti opću ili profesionalnu nesposobnost i koliko ti je na sve utjecao rat pa tako odlučuju koliko će priznati civilni i ratni ili vojni dio kao i preostalu radnu sposobnost. Nakon toga tražiš u PU čin koji ti pripada i nosiš u mirovinsko na usklađivanje ali o tom potom.

U braniteljsku mirovinu možeš otići i bez statusa HRVI ali je mirovina onda dosta manja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija