Jump to content

Provođenje ovrhe


stela77

Preporučene objave

Pozdrav, 

nalazim se u položaju ovrhovoditelja prema fizičkoj osobi a radi naknade štete zbog fizičkog napada. Presuda je pravomoćna, osoba nije platila iznos koji je trebala te je predano na Finu pokretanje ovrhe na novčanim sredstvima. Proslo je i onih 60 dana koje se treba pričekati kako bi se izvršio transfer novca na moj račun. Međutim, nije došlo do zapljene novčanih sredstava jer osoba nije primala nista na račun. Inace je državni službenik, stalni radni odnos i svaki mjesec prima plaću. Takodjer osoba prije nije bila blokirana. Iz saznanja doznajem da poslodavac (drzavna uprava) uplaćuje plaću u cjelosti na zaštićeni račun. 

Moje pitanje je da li je to moguće i zar FINA ne vrši kontrolu nad uplatama na zaštićeni račun i shodno tome obračunava što ostaje na zaštićenom a što se prebacuje na normalan tekući?

hvala i lp

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošaljite dopis poslodavcu (preporučeno i sa povratnicom) da hitno postupi po zakonu i da prestane sa uplatom cijele plaće na zaštićeni račun. Ukoliko nastavi sa ovakvim dosadašnjim postupanjem, da ćete sukladno čl. 201. Ovršnog zakona, pokrenuti ovršni postupak protiv njega, jer je već propustio ustegnuti dužne obroke, a samim tim Vam je načinio i štetu. Tako da ćete u tom slučaju tražiti, da Vam dug i štetu naknadi upravo on koji se sa svojim ne postupanjem doveo u takav položaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija