Darius1981 objavljeno: 29. kolovoz 2018. objavljeno: 29. kolovoz 2018. Poštovani, Zanima me mogućnost prigovora u prvostupanjskom upravnom postupku.Naime kako mi je predmet u upravnom postupku i istekao je zakonski rok od 30 dana za dostavu rješenja u ZUP-u postoji mogućnost prigovora protiv drugih oblika postupanja javnopravnih tijela(članak 156. ZUP).Zanima me dali je moguće uložiti prigovor prije žalbe ili se moram odmah žaliti drugostupanjskom tijelu? Citiraj
mutavi odgovoreno: 30. kolovoz 2018. odgovoreno: 30. kolovoz 2018. prije 17 sati , Darius1981 je napisao: Zanima me mogućnost prigovora u prvostupanjskom upravnom postupku. Postoji, ali prigovor se izjavljuje protiv radnje, odnosno postupanja tijela. Izjavljuje se čelniku toga tijela o čemu on odlučuje u roku od 8 dana i to rješenjem. prije 17 sati , Darius1981 je napisao: Naime kako mi je predmet u upravnom postupku i istekao je zakonski rok od 30 dana O kakvom konkretno se predmetu radi? Imajte na umu se rok od 30 dana odnosni na slučajeve neposrednog rješavanja od dana podnošenja urednog zahtjeva. Ukoliko je u postupku potrebno provesti ispitni postupak, rok za rješavanje takve upravne stvari jest 60 dana. prije 17 sati , Darius1981 je napisao: Zanima me dali je moguće uložiti prigovor prije žalbe ili se moram odmah žaliti drugostupanjskom tijelu? Ako smatrate da rješenje nije doneseno u propisanom roku, možete izjaviti žalbu ako je riječ o provostupanjskom upravnom postupku. drot13 1 Citiraj
Darius1981 odgovoreno: 30. kolovoz 2018. Autor odgovoreno: 30. kolovoz 2018. Hvala na odgovoru Znači nemogu uputiti prigovor zbog nedonošenja rješenja nego žalbu drugostupanjskom tijelu zbog nedonošenja u roku(šutnja uprave) Radi se o upravnom postupku izdavanja licencije za prijevoz Na javnopravnom tijelu je bilo po službenoj dužnosti pribaviti prekršajnu i kaznenu evidenciju. Citiraj
mutavi odgovoreno: 31. kolovoz 2018. odgovoreno: 31. kolovoz 2018. prije 17 sati , Darius1981 je napisao: Znači nemogu uputiti prigovor zbog nedonošenja rješenja nego žalbu drugostupanjskom tijelu zbog nedonošenja u roku Tako je, premda smatram da je ovdje riječ o roku od 60 dana osim ako posebnim propisom nije rečeno drugačije. drot13 1 Citiraj
Darius1981 odgovoreno: 31. kolovoz 2018. Autor odgovoreno: 31. kolovoz 2018. Zašto mislite da se radi o ispitnom postupku u kojem je rok 60 dana? Neposredno rješavanje u postupku u kojem je rok za dostavu rješenja 30 dana "ako se pravo stanje stvari može utvrditi na temelju službenih podataka kojima raspolažu javnopravna tijela, a nije potrebno posebno izjašnjenje stranke radi zaštite njezinih prava ili pravnih interesa" Kaznenu i prekršajnu evidenciju vode javnopravna tijela u ovom slučaju Ministarstvo pravosuđa Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.