Jump to content

Rodni i putni list za dijete rođeno u inozemstvu


marbiv

Preporučene objave

Pitanje je dosta specifično, nisam znao točno ukoju kategoriju spada, ali evo, možda netko zna nešto o tome:

Znamo da za dijete rođeno u inozemstvu trebamo Rodni list izvađen u općini rođenja + 'putni list' za povratak doma izvađen u Hrvatskom veleposlanstvu u Beču (konkretno za Austriju jer tamo planiramo ići na porod u vodi).

No, na popisu potrebnih papira je uz internacionalni izvod iz matične knjige rođenih i 'internacionalni izvadak iz matične knjige vjenčanih'.

E, sad, budući mi nismo vjenčani, zanima me da li se sve može jednako obaviti kao i da jesmo ako majka da ocu suglasnost da rješava sve papire za nju i dijete, ili je potreban neki dodatni papir ili se jednostavno moramo prvo oženiti (..što ćemo teško stići..)? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam ove godine rodila u Italiji, mislim da vrijede ista pravila. Kad rodis u bolnici ti dodje socijalni radnik koji upise kako ce se dijete zvati,imena roditelja ,zanimanja ,drzavljanstvo ,religiju itd. ostavi ti jedan papir.Poslije imas 10 dana da sa tim papirom odes u glavni ured gdje se vade rodni listovi rodne listovi, izvadis internacionalni rodni list i sa tim i sa fotokopiama vasih putovnica i vasih dozvola za boravak , 4 slike djeteta nakojima dijete mora imati otvorene oci ides u Hrvatski konzulat to sve predas platis oko 45€ i dobijes putni list koji ti vrijedi mjesec dana da prijedjes granicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija