Jump to content

Vodna zajednica provela krivi upis za nekretninu u ZK


ANA90

Preporučene objave

Pozdrav

Molim savijet.

Radi se o sljedečem

Hr.Vode upisale su se na prvo vlasništva na nekretninu u Z.K 2007 god. Pozvali su se na upis u PL više od 10 godina.  Nekretnina -Oznake 1  od 50čhv.

Taj isti potok kroz dva naselja ima svoju oznaku  nekretnine A . Ucrta na katastarskoj karti tog istog  potoka A prestaje nekih 10 čestica iznad naše nekretnine .

Nekretnina oznake 1 cijela je prozvana potokom  i tu nastaje problem.

Potok ima širinu nekih 2-2,5m. dok se ostatak te  nekretnine 1 u širini 3-4 metra  oduvijek koristi kao putna veza sa javnog puta do naše nekretnine -oznake2

Potok A proteže se između  također naše nekretnine -oznake 3. koju su moji 8o godina kupili i na kojoj su gradili  obiteljsku kuču te su tada u prijavnom listu nekretnini -oznake 1 krivo promjenjenili naziv iz PAŠNJAK u POTOK  . Potok tada nije dobio zaseban br katastarske.č

Potok je u prijavnom listu na pašnjaku označen samo vijugavom linijom bez prave ucrte širine  ili zasebnog br. na nekretnini  oznake 1 ujedno tako vijugava linija koja predstavllja potok ucrtana je sa krive strane PAŠNJAKA -POTOKA.   Time se nama otuđuje ne samo pašnjak koji su prozvali potokom več se time otuđuje i dio dviju drugih nekretnina te bi time ono što je naše prešlo na krivu stranu obale što bi značilo da imamo pravo koristiti dio nekretne od susjeda a koja se nikad nije koristila.

Skica sa prijavnog lista uopče ne odgovara tadašnjem a niti sadašnjem stanju toka potoka .

Također vidljivo je da su nekretninu oznake 1 potok-pašnjak  trebali upisati na tadašnje

vlasnike što nisu učinili.

Bila sam u uredu Hr.Voda i objasnila situaciju da ja na vodnom dobru -potoku ne mogu tražiti ucrtu puta .Rekli su da prema njima podnesem zahtijev po pitanju istog da če oni to riješiti i nekog poslati na lice mijesta pretpostavljam i nadam se da misle  odvojiti i ucrtati potok a onda ostatak nekretnine  Potok-pašnjak upisati samo kao pašnjak ili još bolje put i da se tada nas upiše kao vlasnike.

Dali oni to tako mogu sprovesti s obzirom da se radi o Državnoj ustanovi?

Što ako oni to ne sprovedu kako sam se nadala

Žalba njima u Hr.vode ili je pametnije zahtijev za ispravnim  Z.K postupkom na povrat na prijašnje vlasnike i indentifikaciju nekretnine kao pašnjak?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija