Jump to content

Pozurnica


anonimno

Preporučene objave

Što Vam znači formalno gotov?

 

Da li zaključena rasprava....

 

Sud je presudu dužan donijeti odmah po zaključenju rasprave, a u složenijim predmetima u rok od 15 dana (čl. 335. ZPP-a). Dakle, ako je rasprava zaključena mogli bi se pozvati na ovaj članak.

 

Ne postoje upute kako se piše požurnica...može se napisati sve što Vam padne napamet, a može navesti sud da uvidi da je postupak hitan, npr. ustavom zagaranitrano pravo na donošenje odluke u razumnom roku....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e postoje upute kako se piše požurnica

skoro da je u pravu... gore ljevo ime prezime i adresu, mrvicu desno sud kojem se upucuje, nikako ne zaboraviti broj predmeta....i onda udri sve razloge zasto bi bas tebe valjalo preko reda uzeti.

 

mada, stranka si sa pristupom sudu, nemas ti sta moliti ili pozurivat, ustavna 29-ka ti jamci pravo na razumni rok, ne moli, tuzi nepsredno nadredjenom sudu!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na pomoci.Formalno gotov?U zapisniku sa zadnje rasprave od prije godinu dana pise rjesenje:1. Utvrduje se prekid postupka u ovoj pravnoj stvari jer je tuzitelj umro. 2.Postupak ce se nastaviti kad nasljednik preuzme postupak ili kad sud na prijedlog protivne strane ili po sluzbenoj duznosti pozove da to ucini.U biti stvar je malo komplicirana.Ja sam treca strana koja nije zastupljena u vezi ovog slucaja,bar na papiru sta se tice suda.Stan u kojem zivim je moja pokojna majka trebala kupiti,ali je vlasnik tuzen te mu je odredjena zabrana na njegovu prodaju,u biti tuzena je prijasnja vlasnica koja je preminula,a koja je prepisala stan sadasnjem vlasniku ugovorom o dozivotnoj skrbi.Sadasnji vlasnik ima ciste papire.Tuzitelj je bila druga gospodja koja je u medjuvremenu takodjer preminula.Nitko od njezinih nasljednka se nije javio kao zainteresiran,sto je potvrdio i njezin odvjetnik.Meni je u cilju pozuriti skidanje zabrane na prodaju da mogu otkupiti stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom stanu sam jer u dogovoru sa vlasnikom moja pokojna majka je trebala kupiti taj stan,te ga je komplet uredila.Tada je vlasniku izdata zabrana prodaje stana.To se malo oduzilo,a ja sam zatekao takvu situaciju.Spor je predugo trajao,a pogotovo sad kad je tuziteljica pokojna.Vlasnik nije iz mog mjesta pa je meni prepusteno da to nekako privedem kraju.Dotad placam kao da sam podstanar. Odvjetnik mi je savjetovao da probam na sudu doci do nadlezne sutkinje te joj objasniti stvar.I meni su neke stvari nejasne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija