Jump to content

putni nalog


markun

Preporučene objave

moli se za savjet . Poslodavac u firmi ima različitu praksu glede otvaranja putnih naloga. Za jedne djelatnike koji prelaze 30 km u jednom smjeru od sjedišta firme za taj dan  izda putni nalog, dok za druge izda samo radni nalog te ako se vrate kasnije od 8 sati zbog potrebe posla isplati im prekovremene sate, dok za prve isplati pola dnevnice jer im je izdao putni nalog. Dakle, jednim radnicima koji prelaze istu udaljenost izdaje se putni nalog kako im ne bi isplaćivao prekovremene sate, dok za druge isplaćuje prekovremene sate bez putnog naloga. 

Naravno da se tu radi o uštedi poslodavca, no pitanje je što bi trebalo biti ispravno. Da li putne naloge za obe kategorije radnika koji prelaze u jednom smjeru 30 km, pa ako pređe 8 sati isplati se pola dnevnice ili poslodavac ima slobodnu volju odrediti hoće li izdati putni nalog i isplatu dnevnice ili radni nalog te po potrebi isplata prekovremenih sati ?

 

puno hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Putni nalozi su namijenjeni troškovima službenog putovanja, po mom mišljenju, dakle, ako radnik većinom obavlja rad na jednom mjestu pa izvanredno mora poći na neko službeno putovanje. Ali ako se rad uobičajeno obavlja terenski, odnosno ako je putovanje dio opisa radnog mjesta, onda mislim da se primjenjuje ova opcija sa prekovremenim satima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam Ruby na odgovoru. I ja sam sklon vašoj opciji,jer je dio opisa posla doista i tzv. putovanje. Međutim, to isto putovanje u jednom smjeru prelazi 30 km i inda je poslodavac dužan izdati putni nalog uz kojeg natavno ide dnevnica ili pola dnevnice ovisno o satima provedenim radnog vremena. U dosta članaka stoji kako bi se ovdje možda trebalo primijeniti i isplata dnevnica i prekovremeni sat jer se međusobno ne isključuju. Međutim, samo putovanje se ne uračunava, pa bi oni efektivno radili niti 8 sati, neovisno što bi stigli u sjedište firme čak i 4 sata nakon isteka radnog dana..

Tu sam dobio nekoliko oprečnih stavova, pa više ni sam ne znam ...

 

ako može još pomoći..puno hvala 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija