Jump to content

pravo na nužni dio


anonimno

Preporučene objave

Naš pokojni otac se nakon majčine smrti ponovno oženio, tako da pored nas petero djece iz prvog braka postoji još petero iz drugog braka. I mi a i pojedina djeca iz drugog braka dobili smo od oca zemljišta gdje smo napravili obiteljske kuće.Naš brat ostao je živjeti u roditeljskoj kući zajedno sa maćehom,polubratom i polusestrom.Mi djeca iz prvog braka odrekli smo se svojeg udjela u kući u korist svog brata, ali sa klauzolom da nakon njegove smrti opet aktiviramo pravo na svoj dio. Za što imamo pismeni dokaz. Naš brat je umro, a u kući su ostale njegove stvari. Nakon smrti naše maćehe nastali su svađe i problemi, jer naša polu-braća žele prodati (srušiti) roditeljsku kuću te prodati zemljište na kojem se kuća nalazi . (Zemljište pripada njima.) Zanima nas dali možemo i na koji način osporiti rušenje kuće s obzirom da u njoj imamo nužni dio.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provedena je ostavinska rasprava i mi smo nasljedili bratov dio. Do maćehine smrti kuća je bila podjeljena na 11 djelova tj.maćeha i njena djeca(5) te mi djeca iz prvog braka(5).Sada smo primjetili da su se na posjedovnom listu kao vlasnici pojavila samo naša polubraća. Inaće smo svoj dio svom bratu dali na 'uživanje' i to je s naše strane potpisano i sudski ovjereno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija