Jump to content

Sudar s tramvajem


galahad

Preporučene objave

Pozdrav svima koji će ovo čitati...

 

jedne večeri prošle godine u 12. mjesecu sam iz jednog haustora izlazio autom na Vlašku. Kad sam pogledao lijevo, 70-80 metara od mene, a iza semafora se kretao tramvaj. Na semaforu su se počela mijenjati svjetla i ja sam u tom trenutku pogledao na desnu stranu i kad sam vidio da nikog nema, spustio se s prednjim kotačima sa silaznog puta. No, vozač tramvaja odlučio je juriti kroz žuto i nastavio kroz raskršće. Od silaznog puta do raskršća je nekih 30-40 metara. Kad sam shvatio da on ne koči, pokušao sam se vratiti unatraga, ali kotači su mi se doslovno na mjestu zavrtjeli zbog posve ledene ceste. 10ak metara prije udara, vozač tramvaja je počeo zvoniti, no ja nisam mogao ništa. Udario me u prednji bočni dio i to svega nekih 10 cm od ruba prednjeg dijela. Odbacio me i prošao dalje zaustavivši se tek nakon 50 metara.

 

Prvi put u životu mi se desilo nešto takvo. Zaista pazim kako vozim, nemam nijedan prometni prekršaj ili kaznu, čak ni za parkiranje. Shvativši da sam, bez obzira na sve, ja kriv jer sam izlazio na cestu s prednošću prolaza, vozaču sam dao svoje osobne podatke i složili se da ne zovemo policiju. On je sjeo u tramvaj i odvezao ga u spremište na Trešnjevci te se vratio nakon pola sata s djelatnikom ZETa koji valjda izlazi na mjesta nesreće. Dao sam im podatke od svoje police osiguranja vidjevši da je prednji dio tramvaja samo ogreban. Oni su napustili mjesto nesreće, a i ja vjerujući da je time zapravo riješena stvar.

 

Godinu dana kasnije (prije tjedan dana) bio sam pozvan u svojstvu okrivljenika na sud gdje me sutkinja ispitivala o događaju. Napavila je zapisnik s ročišta i rekla da ću o slijedećem biti obavješten putem pošte.

 

Dobio sam kopiju tužbe koju je ZET podigao protiv mene u kojem zapravo ne razumijem što traže. Pretpostavljam da traže nadoknadu štete. Frapiralo me što su u tužbi posve iskrivili opis događaja u kojem sam po njihovom, ja udario u tramvaj koji se kretao, a ne on u mene koji sam zapravo stajao na mjestu. Uvjete na cesti su opisali "mokrima", a ne ledenim.

 

U cijeloj priči ne postoji policijski zapisnik jer policija nije izašla na mjesto događaja. Dakle, nema apsolutno nikakvog dokaza da se cijela priča uopće desila.

 

Ne znam što da napravim, jer očito je da ZET želi iskoristiti priliku i namaknuti novac za to što se desilo, i to od mene osobno, iako sam im dao podatke svoje police osiguranja.

 

Cijenim sve prijedloge i savjete. Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e. nalazite se i doista nezavidnoj situaciji. ne znam hoće li vas utješiti ovo što ću konstatirati, ali moram vam reći da se ovakve stvari događaju dobrim ljudima i kada

želite ispasti dobri onda nadrapate. Moj savjet je kad dodjete na sud da ne priznate krivnju.Recite svoju verziju onako kako je bilo. U svakom slučaju, ja vjerujem da je bilo onako kako kažete. Ali znate kako to ide. uvijek se vjeruje ZET-u, policajcima i drugim službenim osobama. Ali, ne dajte se smesti. Ustrajte na tome da se, iako o tome odlučuje sudac, provede prometno vještačenje. Ako vas je tramvaj lupio u prednji bočni dio znači da ste vi već započeli radnju uključivanja na cestu s prednošću, te da vas je on mogao pravodobno vidjeti i lagano zaustavljati tramvaj. Međutim, on to nije učinio. Moguće da je prebrzo vozio i kako kažete da je bila ledena cesta. Tako da sveukupno velike su šanse da je brzina i ledena cesta bila krivnja za nezgodu, a većinu je skrivio vozač tramvaja. U vašem slučaju mislim, iz iskustva govorim, da ćete obojica biti krivi. Vi za nepoštivanje prednosti, a tramvaj zbog brzine. VElika je greška što niste pozvali policiju. Ovako niti ste vi niti je vozač tramvaja alkotestirani. Vjerovali ste da će se riješiti sve predajom papira zetovom vozaču, ali nije. Nažalost, ja sam dala pretpostavke, a na vama je da se konzultirate s nek,im stručnijim. nadam se da ćete problem riješiti. pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na trudu što ste napisali savjet.

 

Svjestan sam toga da vozači ZETa voze kako im drago, a u ovom slučaju je jasno da vozač tramvaja uopće nije ni pokušao kočiti. Ne kažem da se morao ukopati na mjestu, ali možda bi mi dao sekundu ili dvije više da mi kotači prime asfalt i odbace me otraga...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija