Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  7236
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  93

drot13 je zadnji put osvojio dan rujan 4

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

7 pratitelja

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

10112 pregleda profila
 1. Svaki takav odgovor će jednostavno rezultirati time da će ti poslati kaznu za nedavanje podataka (tj. nedavanje vjerodostojnih podataka), tako da se ne isplati. Prekoračenje je u naselju ili izvan naselja? U svakom slučaju (500 kn van naselja i 1000 kn u naselju), moguće je platiti polovicu (250 kn, 500 kn) i proći puno bolje nego kod nedavanja podataka (2000 kn, tj. 1000 kn u slučaju plaćanja polovice).
 2. Posjedovanje marihuane

  Možeš platiti 2/3 (to je zakonsko pravo, a trebalo bi tako pisati i u presudi), a bolje je dostaviti kopije uplatnica sudu da ih proknjiže, pa da ti više ništa ne dolazi (nema što doći, ali nekad se zna dogoditi da se ne proknjiže, pa se kasnije sve zakomplicira bez potrebe). Možeš nazvati sud, odjel izvršenja prekršajnih sankcija, i provjeriti sve što te zanima u vezi plaćanja kazne.
 3. Pad s malo trave

  Vjerojatno si oslobođen sudskih troškova, a ostali su troškovi policije (prekršajnog naloga). Možeš nazvati sud, odjel izvršenja prekršajnih sankcija, pa kod njih provjeriti.
 4. Najbolje pismeno, sročiš nešto na papir i pošalješ na sud preporučeno s povratnicom (ili još bolje, odneseš osobno).
 5. Ne, policiju zanima prijavljeno boravište ili prijavljeno prebivalište. Što se tiče adrese u mjestu studiranja, obavezan si se tamo prijaviti, a i gazdarica te obavezna prijaviti (potpuno nevezano za ovaj postupak). Ako ćeš sudu dostavljati novu adresu i sud pošalje policiju u terensku provjeru na toj novoj adresi, i to i gazdarica ćete dobiti kaznu.
 6. Nije previše pitanja, nemaš brige (drugu takvu temu sam ti obrisao, sve možeš pitati na ovoj). Ako ideš na studij, svejedno moraš prijaviti (barem) boravište. Ništa ne košta otići na sud i probati dogovoriti dostavu na neku adresu, ali s obzirom da ta adresa nije nigdje formalno evidentirana, svejedno će ti poziv automatski poslati na adresu prebivališta.
 7. Prijaviš boravište tamo gdje studiraš i prekršajni sud obavijestiš o promjeni, pa će ti slati na novu adresu.
 8. Nametljivo ponašanje

  Vidio sam, ali sam vidio i sve ostalo.
 9. Nametljivo ponašanje

  Mislim na to da kriviš žene - od one koja te tužila, preko državne odvjetnice do sutkinje. Jasno mi je da situacija nije crno-bijela (rijetko koja je), ali drži se sebe, ne njih. I sam kažeš da si djelomično kriv, onda nešto nauči iz toga i idi dalje...
 10. PROPHETS - on-line istraživanje

  U nastavku prenosim tekst poruke Visoke policijske škole, pa molim da sudjelujete ako imate 15-ak minuta vremena: Poštovani/e, Ovim putem Vas pozivamo da sudjelujete u istraživanju koje provodi Visoka policijska škola u sklopu europskog projekta „PROPHETS - Preventing Radicalisation Online through the Proliferation of Harmonised ToolkitS“ (H2020 projekt financiran pod ugovorom o bespovratnim sredstvima br. 786894) koji se provodi u 10 europskih zemalja a bavi se podizanjem svijesti i širenjem znanja o radikalizaciji i terorizmu na internetu, preventivnim djelovanjem te izgradnjom kapaciteta kako bi se što kvalitetnije pristupilo tom rastućem problemu kroz međunarodnu i međusektorsku suradnju. Više informacija o samom projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta https://www.prophets-h2020.eu/ U ovoj fazi projekta provodi se međunarodno istraživanje u kojem smo zainteresirani za mišljenje građana i policijskih službenika vezano uz praćenje i prikupljanje osobnih podataka i ponašanja na internetu, stoga Vas molimo da izdvojite 15-ak minuta svog vremena i ispunite upitnik kojem možete pristupiti na poveznici OVDJE. Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti anonimno. Svi Vaši odgovori koristit će se povjerljivo te će se dobiveni podaci analizirati isključivo grupno (ne individualno), a uvid u dobivene podatke imaju isključivo istraživači koji provode istraživanje. Unaprijed hvala na vašem vremenu i trudu!
 11. Možeš voziti samo ako je on s tobom, a u protivnom ne, niti uz punomoć.
 12. Nametljivo ponašanje

  Molim te da ne generaliziraš, a što se tiče zadnje rečenice, ne, nitko neće ići u zatvor ako pošalje poklon, ljubavno pismo ili vijeće, ali ako to radi uporno i kroz duže vrijeme protiv volje onog kojem šalje, onda da, može, treba i hoće ići u zatvor.
 13. Kleveta - rok za podnošenje privatne tužbe - HITNO

  Hvala na povratnoj informaciji, a rok za odgovor im je 30 dana.
 14. Pitao te zato da vidi je li baš istekla ili je bila privremeno oduzeta radi zabrane i sl. S obzirom da je istekla, nećeš ju moći produžiti ako imaš kazni u registru (to si moraš provjeriti).
×