Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

drot13

Moderator
 • Broj objava

  7629
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  96

drot13 je zadnji put osvojio dan studeni 17

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

10711 pregleda profila
 1. oduzimanje oružija

  Nisi odgovoran za krađu, ali možda jesi za nepropisno držanje oružja...
 2. oduzimanje oružija

  Imali su pravo, temeljem čl. 48. bivšeg Zakona o oružju, a radi se zapravo o preventivnom oduzimanju oružja do konačne odluke policije. U konkretnom slučaju, s obzirom da imaju pokazatelj da ne držiš oružje sukladno propisima (ovo koje ti je ukradeno), odlučuju hoće li ti uopće biti dozvoljeno držanje ikakvog oružja.
 3. Oduzimanje vozacke

  Je, u zastari je odavno.
 4. Ili slobodna ili plaćeni prekovremeni.
 5. Rok za prijavu na natječaj

  Da, ako je poslana preporučeno da imaš dokaz da je na poštu zaprimljena na taj dan.
 6. Pitanje kaznene odgovornosti?

  Ista stvar kao u temi o oružju - ako je streljivo za oružje za koje se može izdati dozvola (kategorija B), prekršajna prijava, a ako je streljivo zabranjenog oružja (kategorija A), kaznena prijava.
 7. Otudjena pokretna imovina

  Neće niti pokušavati ući u njen stan ako ne prijaviš kazneno djelo ili prekršaj. Ako se odlučiš, odeš u policijsku postaju i vidiš s njima. Ako i ne utvrde elemente kaznenog djela, može se raditi o nasilju u obitelji (ekonomskom, tj. tvom plaćanju njenih troškova). Jesi li probala podnijeti prijavu kod operatera, da se ukine pretplata, s obzirom da nisi ti podnijela nikakav zahtjev?
 8. Kaznena odgovornost

  Jasno, mislio sam na smještanje u ustanovu.
 9. Prekršajni postupak

  Osjetljivo je to što telefonski ne znaju s kim pričaju, pa (opravdano) ne žele reći nikakav podatak.
 10. Otudjena pokretna imovina

  Stan je baš njen ili je to kuća vaših roditelja?
 11. Kaznena odgovornost

  Za sve osobe se pretpostavlja da su ubrojive i tek se u postupku utvrđuje eventualna neubrojivost. Ako se utvrdi neubrojivost, osoba nije automatski oslobođena svega, nego joj može odrediti liječenje (koje po vrsti i trajanju može biti i gore od kazne).
 12. Tužba i kaznena prijava bivšeg poslodavca

  Za koje kazneno djelo te kazneno prijavio? I što si točno i od koga dobio?
 13. Promjena stalne adrese

  Ne moraš ju mijenjati, normalno voziš. Ako ti istekne dok si gore, onda vadiš njemačku dozvolu.
 14. Ovjera ugovora o najmu nekretnine

  Samo da malo nadopunim - prijava boravišta ide ovjerenom izjavom stanodavca ili ovjerenim ugovorom, osim ako stanodavac može s tobom doći na policiju (tada tamo osobno potpisuje izjavu i ne treba ovjera).
 15. Zabrana prilaska?!

  I kakve veze ima što je bivši policajac? Ako nećete prijavljivati, nema vam se kako pomoći, a on će vjerojatno biti sve gori i gori. Prijava i jedan postupak neće čarobno riješiti problem, ali tako možete preuzeti kontrolu nad tim odnosom. Prijavite ga jednom, dva, tri, četiri puta, koliko god da treba.
×