Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8930
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  109

drot13 je zadnji put osvojio dan svibanj 18

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12917 pregleda profila
 1. HITNO-Prigovor na obavezni prekršajni nalog

  Priznaješ krivnju i ne spominješ drugog vozača. Ušao si nepropisno u raskrižje i kriv si, u tom kontekstu nema govora o krivnji drugoga.
 2. HITNO-Prigovor na obavezni prekršajni nalog

  Malo sam ti promijenio tekst: Prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a napominjem da nisam vozio pod utjecajem alkohola što alkotest dokazuje. Nadalje, navodim da sam do sada nekažnjavan (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda), uvijek vozio na siguran i zakonom propisan način. Moram napomenuti da vozačku dozvolu posjedujem tek četiri mjeseca te se smatram vozačem početnikom, a ovo je greška zbog koje ću dodatno povećati pozornost u svakom trenutku vožnje kako se ovakav prekršaj više ne bi ponovio. Kao učenik koji je tek završio srednju školu, a upisuje fakultet, nemam primanja, a studentskim poslovima ću financirati svoje daljnje školovanje na fakultetu, za što mi je neophodan automobil i važeća vozačka dozvola "B"kategorije, zbog čega molim da mi ukinete zaštitnu mjeru zabrane upravljanja. Sam postupak je na mene djelovao tako da više neću činiti takve prekršaje, tako da će i minimalna novčana kazna će u potpunosti ispuniti svrhu kažnjavanja. Maknuo sam referiranje na drugog vozača (ako priznaješ, nema prebacivanja na njega) i korištenje vremena za vježbanje umjesto zabrane (to mi nema smisla). Dodao sam nešto sitno (da direktno moliš ukidanje zaštitne mjere), a ostalo si super napisao.
 3. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Mogu uzeti i to, ali biraju, ne moraju uzeti. Ako se vidi da je smeće, neće se time zamarati. Uzeli ili ne, i dalje imaju pravo pogledati i druge prostorije.
 4. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Obrnuto, sve što je unutra se smatra tvojim, a dokazuje se suprotno (protutužbom vlasnika). Makni iz stana sve što ne bi htio da uzmu...
 5. Teleoperateri

  Ako ste sigurni da djed nije ništa potpisivao, onda treba ići s prijavom za prijevaru. Ako ga je netko možda nagovorio da nešto potpiše, isto treba ići. A jedino ako se djed gubi i inače potpisuje i radi svakakve stvari, onda nema smisla. Ako su krivi podaci na ugovoru, a originalni su osobna i potpis, onda se najvjerojatnije radi o drugoj soluciji. Pitaj djeda je li mu tko dolazio (od poznatih i nepoznatih osoba), je li im što potpisivao (nešto benigno), jesu li ga gdje vodili...
 6. Kome se javiti za postavljanje znaka

  Možeš i općini/četvrti ili drugoj jedinici lokalne samouprave, a možeš i komunalnim redarima (s obzirom da se radi o ukradenom već od ranije postavljenom znaku, ako sam dobro shvatio). Ne snosiš nikakve troškove.
 7. Pao s 2x jointa (oko 1 grama marihuane)

  Kao učiteljev kabinet. Obično su 2 spojena stola, za jednim je sutkinja/sudac, a za drugim zapisničar/zapisničarka, ti sjediš na stolici preko puta njih. Uđeš, uzmu ti podatke i upoznaju te s pravima, izneseš obranu, pa ti sutkinja/sudac postavlja pitanja. To diktira u zapisnik, pa na kraju potpišeš i ideš doma. Nekad ti odmah kaže presudu, a nekad ti kaže da će naknadno odlučiti i dostaviti ti doma (oboje je ispravno).
 8. On-line dating - prijevara

  Kako god, tu nećemo pisati naziv portala.
 9. Prodaja putem interenta isključivo putem pouzeća

  U slučaju nekog postupka mogu provjeriti u pošti.
 10. Pao s 2x jointa (oko 1 grama marihuane)

  Propisana je novčana kazna 2000-5000 kn, a sud izriče 700-2000 kn (uz priznanje, kajanje, olakotne okolnosti - nekažnjavanost i sl.). Poziv za sud može doći za mjesec dana, najčešće nakon par mjeseci (2-6), a može i nakon godine dana. Pitat će te da opišeš situaciju kako je do toga došlo, ali neće te previše ispitivati jer ti se sudi samo za posjedovanje (samo ne smiješ reći da si davao drugima da puše). Ako priznaš, neće zvati policajce niti prijatelje. Neće vagati.
 11. On-line dating - prijevara

  Zato što nije bitno za pravni problem. Uostalom, oba puta si ga krivo napisao...
 12. On-line dating - prijevara

  Obrisano je ime stranice, jer je nebitno za pravnu stranu problema. Koliko ukupno novaca si dao?
 13. Ako je bilo što sporno, najčešće zovu. U ovom slučaju je sporedna ta jedna stavka i vjerojatno bi zvali tebe i policajce.
 14. I 500 metara i 2 minute nije baš kompatibilno (brže bi došao do tebe da je bio samo 500 metara udaljen, pogotovo ako su te hvatali)...
 15. Pogledaj si čl. 286. ZKP-a, prema kojem nisi dužan odgovarati na pitanja ako bi time sebe izložio kaznenom progonu. Sad, ako si uključen samo u ovo što si napisao, onda nisi izložen kaznenom progonu.
×