Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

drot13

Moderator
 • Broj objava

  9143
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  118

drot13 je zadnji put osvojio dan kolovoz 22

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

13432 pregleda profila
 1. Zabrana upravljanja vozilom

  Bit će još upisana i zabrana.
 2. Prijava

  Treba mu dokaz da je on vlasnik, a to je najčešće vlasnički list.
 3. Pronevjera

  Što se tiče otkaza, nije moje područje, ali tu ćeš morati vidjeti kakav je to sporazum, tj. što će u njemu pisati (hoće li se referirati na pronevjereni novac i sl.). Otkaz ne možeš izbjeći, ali ako se u sporazumnom dogovoriš za vraćanje novca, to će ti koristiti u kaznenom postupku. Što se tiče policije, možeš se braniti šutnjom ili iskazivati. Ako si voljan vratiti novac, bolje je iskazivati, opisati situaciju i razloge i reći da ćeš vratiti novac. To ne umanjuje djelo koje si počinio, ali postupak će biti blaži i brži. To ti je bitno i za buduće zaposlenje, jer što prije postupak bude gotov, prije će uvjerenje (koje ti treba za posao) biti čisto (u njemu se pokazuju samo postupci u tijeku, ne oni gotovi). Naravno, ako ćeš negirati, onda ništa od ovoga ne vrijedi i na policiji se najbolje braniti šutnjom. To možeš i sam, a na sudu ćeš morati imati odvjetnika.
 4. Prolazak kroz crveno, sud

  Ponesi ugovor o radu, a teško da ćeš proći bez ikakve zabrane...
 5. Mora biti neka sankcija ako ima troškova (osuđujuća presuda)... Od čl. 213. Prekršajnog zakona.
 6. Prigovor na prekršajni nalog

  Priznaješ, kaješ se, neće se ponoviti i dr.
 7. Recenzije bookinga

  Samo da znaš, obrisan ti je naziv portala (reklama). Pozdrav.
 8. Potvrda o nekažnjavanju

  Ako govoriš o uvjerenju koje ti treba kod traženja zaposlenja, da, ako ti je ovo završilo pravomoćnom presudom, papiri su ti čisti (nema veze što uvjet traje, bitno da je postupak završio).
 9. Prometna, nemogućnost dogovara

  Bratić je kriv.
 10. Prolazak kroz crveno svjetlo

  Ili prilikom bježanja od policije ili nešto slično, ne ovo u gužvi.
 11. Svaki put kad produže, zovite policiju i o tome kasnije obavijestite dopisom inspektorat radi nadzora poslovanja. Možete napisati i dopis MUP-u u kojem opišite probleme s lokalom, jer će ga onda oni i sami povremeno kontrolirati (policija ne kažnjava prekoračenje radnog vremena, nego javlja inspektoratu koji onda kažnjava). Kada ima više takvih dojava, onda inspektorat planira i svoj nadzor, pa kada banu usred noći i utvrde prekoračenje, naplaćuju velike kazne ili zatvaraju i pečate lokal. Uglavnom, ništa od ovoga nije brzo, ali kada se zavrti, stvar se najčešće riješi.
 12. godišnji odmor

  Najviše ovisi o onom što ti piše u ugovoru o radu ili kolektivnom ugovoru, ali u principu da, može te poslati na godišnji da ga iskoristiš.
 13. Zabrana upravljanja vozilom

  Da, pisat će ti zabrana.
 14. Račun za mobitel

  Pogledaj si što ti piše u ugovoru, jer ako nisi bio tamo i raskinuo ti ga, vjerojatnije je da još teče. Oni najčešće imaju odredbu prema kojoj ugovor automatski teče dalje nakon isteka ugovorenog roka ako nema izričitog raskida.
 15. Račun za mobitel

  Ako nije raskinut, onda ti idu računi za svaki mjesec do sada. Pa valjda znaš jesi li raskidao ugovor? Ako nisi, onda to odmah napravi...
×