Jump to content

drot13

Moderator
  • Broj objava

    12935
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    265

drot13 je na 5. svibnja zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što drot13 objavi!

Nedavni posjetitelji profila

27048 pregleda profila

Postignuća

  1. Tad si ga dobio na ruke? Onda ti je 17.05. zadnji dan (broje se svi dani). Pazi da ne probiješ rok, dan-dva prije ti ne igra bitnu ulogu, jer policiji ionako treba koji dan da to slože i pošalju dalje.
  2. Da, radi ekonomičnosti mogu preseliti na bilo koji sud, nemoguće je unaprijed zanti. Da, možeš.
  3. Broj sud nađeš na Internetu, pa te na centrali prespoje. Poziv ćeš dobiti na sud prema mjestu počinjenja prekršaja, ali to ti je još bolje ako tamo ne stanuješ. Zatražiš da te sasluša tvoj lokalni sud da ne putuješ, pa dok oni to pošalju, dok te ovi pozovu i dr.
  4. Kad dobiješ poziv, vidjet ćeš ime sutkinje/suca, nazoveš par dana prije ročišta i ispričaš se da si na putu ili sl. Neće ti raditi probleme ako se javiš i ne izbjegavaš ih.
  5. Ako ćeš se sad žaliti, ispričaš se jednom ili dva puta kad dođe poziv (na moru si, na putu si.), i vjerojatno je da ćeš dočekati taj 22.10. (ovisno o gužvi, moguće je da ni poziv ne dođe u tom roku).
  6. Ako do druge strane ceste ima 4 m i ako nije parkiran direktno na kolnom ulazu, smije parkirati. Mada ga se može kazniti i ako općenito ometa promet, bez obzira na ove druge uvjete. Pozvati redare ili policiju da neposredno provjere, pa ćeš točno znati što i kako.
  7. O kojem kaznenom djelu se radi? I pišeš pritvor, ali misliš na kaznu zatvora i u kojem trajanju?
  8. Nema roka, može se podnijeti bilo kad do zastare (3 godine). Nemoguće je točno reći što bi bilo bolje, platiti, pa da mjera odmah počne, ili prigovarati, pa ju možda sud i ukine... Ako osoba sad radi i treba vozačku, onda pisati prigovor. Nekad spis zapne u gužvi, pa ako sud i potvrdi mjeru, to može dočekati i iduću sezonu...
  9. Ako ti dođe, onda ćeš se o tome brinuti.
  10. Točno, nema javne evidencije iz koje bi to mogao saznati.
  11. Možeš i dalje platiti, nema dodatnih troškova. Samo čuvaj potvrdu o plaćanju ako nekad nešto dođe.
  12. Ne oduzimaju se djeca tek tako na temelju anonimne prijave. Ako je sve kao što navodiš, nemaš nikakve brige. U slučaju prijave će doći, provjeriti, porazgovarati i to je to.
  13. Da, ovo je i dalje nogostup. Po ove dvije odredbe, smije se parkirati na vanjskoj strani nogostupa ako između vozila i zgrade, ograde ili dr. (uglavnom, ne prema cesti nego prema unutarnjoj strani) ostaje više od 1,6 m. Nije zabranjeno vozilom prijeći preko zebre ili kakve druge prometne površine da bi se došlo do parkirnog mjesta, dvorišta i sl., naravno pritom pazeći na pješake.
  14. Nema se tu što pametno za predvidjeti. Dajte mu još neki kraći dok i upozorite da ćete ga u protivnom prijaviti policiji, a ako ne vrati, prijavite prijevaru.
  15. Vjerojatno neće ništa, ali te imaju zapisano, pa ako ćeš ponavljati, sve će zajedno riješiti. Nemoj se sad zamarati kaznom niti dr., ali nemoj ponavljati takva djela.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija