Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  9484
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  123

drot13 je zadnji put osvojio dan prosinac 26 2019

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

15325 pregleda profila
 1. Držanje životinja

  Sve to napisati u obliku dopisa i poslati ga svima (komunalci, veterinarska, policija), ali i udrugama koje se bave zaštitom životinja (jer se on očito ni prema svojoj životinji ne odnosi kako treba). Svatko od njih ne nešto napraviti, ali će i jedni druge odmah obavještavati o tome i tražiti odgovor što je poduzeto. Iako komunalci i policija (prekršaj je iz nadležnosti komunalnog redara, ali o njemu ga može obavijestiti i policija) mogu podnositi samo prijave za držanje psa bez nadzora, gdje kazne ovise o lokalnim propisima, komunalno redarstvo i veterinarska inspekcija mogu napraviti i nadzor na njim da se vidi u kakvim uvjetima drži životinju, je li zlostavljana, je li socijalizirana i sl., za što ne treba nikakva posljedica (posljedica je već i ovo što se sada događa, tj. držanje psa bez nadzora).
 2. Rociste

  Da, ovisno o visini kazne novčana se može zamijeniti zatvorskom.
 3. Pozdrav

  Ničija nije jača, ali moguće je da su prijetnje izrečene na način da ih liječnik nije čuo ili je radio nešto, pa nije obraćao pažnju i sl. To što je ranije tog dana prijetio drugoj osobi ide u prilog tome da je i ova prijava istinita.
 4. Kazna zatvora

  Zato što u svakom pojedinom slučaju procjenjuju postoji li potreba za istražnim zatvorom (prijeti li opasnost od ponavljanja djela, bijega, utjecaja na svjedoke...), a ako ne postoji, osoba se pušta na slobodu. Dodatno, nekad je umjesto zatvaranja dovoljna i neka mjera opreza, npr. zabrana kontakta s nekom osobom (npr. žrtvom). To ovisi o samom kaznenom djelu, počinitelju (ranija kažnjavanost, okolnosti izvršenja djela, ponašanje nakon djela...), ali i žrtvi (poznaje li počinitelja...). Ima tu hrpa toga, pa preleti neki članak (npr. ovaj). Imaš li kakvo konkretno pitanje na konkretnom primjeru na pameti?
 5. Može i prvo i drugo. Ovisno o samoj situaciji, policija može na osnovu snimke pokrenuti postupak ili uputiti osobu da ga sama pokrene. Postoje problemi kao što su mjesto i vrijeme prekršaja, kut snimanja, porijeklo snimke i sl., ali u konačnici i jedno i drugo može završiti osuđujućom presudom.
 6. tajno snimanje razgovora mobitelom

  Da, snimka bi bila dokaz njegovog napada i tvoje provokacije (snimanje na javnom mjestu nije zabranjeno). Nema neke konkretne sudske prakse, ali smatram da se zaštita proteže i na sve što iz snimke izvire, pa tako i transkript. Opis snimke je druga stvar, jer je to u stvari to tvoje viđenje događaja, sa snimkom ili bez nje.
 7. Ili platiti ili poslati podatke vozača. Ako pošalješ podatke, vozač će se moći žaliti, pa i na tu grešku. U konačnici će to biti ispravljeno, pa ćeš svejedno morati platiti, a nećeš moći proći bolje od ove polovice kazne na koju sad imaš pravo. Bitno je samo radi li se o maloj greški ili je tablica potpuno drugačija? Ako je potpuno drugačija, postoji mogućnost da ti je drugo vozač pod brisač stavio svoju kaznu, a ako je greška u pojedinom broju/slovu, onda vrijedi ono što sam napisao.
 8. Zaštita pojedinca

  Možeš i pravobraniteljici.
 9. Istek prometne dozvole

  Nema tolerancije, samo je manja kazna do 15 dana. Prigovor s priznanjem, olakotnim okolnostima (nekažnjavanost, sve je odmah riješeno...), objašnjenjem situacije i molbom za ublažavanjem kazne.
 10. Ogreban na parkingu

  Moguće je da nisu ništa vidjeli, a što se tiče počinitelja, male su šanse ako ti se nitko nije obratio da je vidio, ako nema kamera i sl.
 11. Zaštita pojedinca

  Ne znam za zubara, ali puno sam bio na hitnoj s ljudima koji nemaju zdravstveno i nije bilo nikakvih problema. Bude naletio netko tko zna kako to formalno ide...
 12. Zaštita pojedinca

  Država, grad, općina, ovisno o vlasniku bolnice.
 13. Krađa

  Je kazneno djelo, ali koje se progoni po privatnoj tužbi, tako da ostalo stoji. Ako se ponovi i ukupna vrijednost ukradenog prijeđe 1000 kuna, onda se može tužiti i po službenoj dužnosti, pa ulazi u evidencije i vidi se. I TotalnoNebitno, molim te da ne otvaraš više tema za istu stvar, sve možeš pitati u ovoj.
 14. Jurisdikcija/nadležnost

  I to obrazovanje koje plaća, plaća po nekoj pravnoj osnovi; ako se ozlijedi/razboli, svejedno će ju se liječiti iako nema zdravstveno; policiju može uvijek pozvati i zatražiti intervenciju...
 15. Poziv na sud-svjedok

  Nazovi i provjeri, da ne dolaziš badava.
×