Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8481
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  102

drot13 je zadnji put osvojio dan siječanj 20

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12036 pregleda profila
 1. Potreban savijet vezan uz StartUp

  Obrisan ti je naziv društva, jer reklame nisu dozvoljene. Ako želiš savjetovati drugog korisnika u konkretnom smjeru, možeš to napraviti kroz privatne poruke. Zahvaljujem.
 2. UGOVOR O NAJMU

  Ne isplati se. U dogovoru je sudjelovala i jedna i druga strana, što će vjerojatno biti uvelike isticano u eventualnom sudskom postupku, i razlika u novcu nije vrijedna stresa i vremena. Može se podnijeti prijava poreznoj, ali postoji li kakav dokaz? Npr. je li novac uplaćivan na račun s tom namjenom ili davan na ruke?
 3. Otkaz stana samohranoj majci

  Nema nekog načina na koji možeš ostati u stanu ako vlasnici to ne žele. Možete se sporiti oko otkaznog roka, ali u toj široj slici ta 2 tjedna ti ne znače previše, a svejedno ćeš morati izaći ako se ne možete dogovoriti.
 4. prometna nezgoda

  Policiji ne, ali formalno, sukladno čl. 113. Prekršajnog zakona, možeš sam podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu protiv drugog vozača. Nemam baš iskustva s time u praksi, ali sud će onda vjerojatno spojiti ta dva postupka (tvoj protiv njega i policijski protiv tebe) u jedan, pa će ih tako dalje voditi. Međutim, mjerodavno će i dalje uvelike biti ono što je policija utvrdila očevidom.
 5. PRAVO SLUZBENE OSOBE

  Privremeno te imaju pravo premjestiti bez tvog pristanka do 6 mjeseci, a u praksi to često i samo produžuju. Ta praksa nije zakonska, ali kadrovsku nije briga i računaju da i ako ćeš ih tužiti, da ćeš odustati od tužbe kada ćeš ti trebati neko rješenje (ili kada će te oni trebati prebaciti negdje gdje ti odgovara). Time iskorištavaju to što postupci u prosjeku traju 3-5 godina, pa računaju da će se do tada nešto riješiti, a i od velikog broja zahvaćenih, samo mali dio ljudi tužbu i pokrene (ljudima otvoreno u lice kažu da će prije dočekati mirovinu nego presudu). Jedan poznanik (preko 25 god. u policiji) je bio u sličnoj situaciji i tužio je, ali kada je tražio premještaj doma, na stol su mu stavili rješenje o premještaju i povlačenje tužbe, pa trebao ili potpisati oba ili ostati raditi tu gdje je (300 km od doma). Naravno da je potpisao sve... Izmjenama Zakona o policiji koji sada ide u proceduru, a bit će donesen do Uskrsa i proveden do ljeta, u potpunosti će ukinuti ograničenja koja postoje u sadašnjem Zakonu, tako da će bilo koga moći premjestiti bilo gdje, vertikalno (niže radno mjesto) i horizontalno (u bilo koju ustrojstvenu jedinicu).
 6. Sigurnosna provjera

  Ne, nema odgovora da i ne, nego je odgovor ne. Nema legalnog načina na koji takva firma sama može doći do svih tih podataka.
 7. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  A i u ovom slučaju nije niti vrijedilo plaćanje polovice kazne, još će trebati platiti do 2/3...
 8. Sigurnosna provjera

  Sam si odmah i odgovorio - ne, nema zakonskog načina na koji privatna zaštitarska tvrtka može doći do svih tih podataka u tom obliku (bez obzira na novu EU uredbu, isto je bilo i prije).
 9. Nitko ne kaže da moraš biti stalno u stanu niti da ne bi trebalo napraviti otvor u zajedničkim prostorijama, ali u smislu pitanja moraš li u trenutnom stanju pustiti dimnjačara u stan, trebaš.
 10. Pa niti ne bi ušli bez naloga, a za to ga mogu dobiti jer nečišćenje dimnjaka ugrožava i živote i imovinu.
 11. Ako je to jedini otvor kroz koji se to može raditi, moraš ih pustiti, što je regulirano u aktima lokalne samouprave koji reguliraju dimnjačarske poslove, a inače možeš dobiti novčanu kaznu. Na koji način je došlo do toga da je to jedini takav otvor? Radi li se o staroj zgradi i o stanu koji je nekad bio zajednički prostor ili...? Pitam čisto zato što je u tom slučaju taj prostor za to bio i predviđen, pa se kod prenamjene u stambeni to moralo riješiti...
 12. Pedagoška mjera ukora u osnovnoj školi

  Teme su ti spojene da se rasprava ne rastegne na više strana.
 13. Pijanac/nepoznata osoba na ulazu u zgradu

  Ako zatražite intervenciju policije, izaći će i provjeriti o kome se radi i prijaviti ga ako utvrde kakav prekršaj. Ako se prilikom pozivanja predstavite, onda imate pravo i na povratnu informaciju što je utvrđeno i poduzeto. U pravu si, ali intervenciju može pružiti i policija sama, pa obavijeste komunalce, pa oni prijavljuju.
 14. Marihuana odvikavanje

  Obavlja se radnim danom ujutro, a sad koliko dana u tjednu, oni će ti odrediti. U svakom slučaju će trajati 8 mjeseci koliko je sud odredio.
 15. Uhvacen s 30g

  Dobio je, kod mame su papiri...
×