Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

anonimniy

Korisnik
 • Broj objava

  155
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Preminula Baka-nasljedstvo

  A ako su dvije, JB ili sud uzimaju noviju u obzor? Ako je novija primjerice u upisniku ili kod druge pravne ili fizicke osobe?
 2. Preminula Baka-nasljedstvo

  Što se događa ukoliko postoje dvije oporuke? Koja je u navedenom slučaju važeća? Naime saznao sam da xy osoba ima oporuku koja je kako kaze prva, pa shodno tomu pretpostavljam da postoji i druga, samo je pitanje gdje se druga nalazi? Xy osoba je u razgovoru navela da "on ima oporuku i da je važi ta što je kod njega obzirom da je prva, pisana rukom pred 2 svjedoka" ,vec vidim da bi tu moglo biti komplikacija vjerojatno.. sto dalje?
 3. Preminula Baka-nasljedstvo

  Može li oporuka biti pri sudu, javnom biljezniku ili odvjetnickom uredu?
 4. Preminula Baka-nasljedstvo

  Poštovanje, Preminula je moja baka, nisam siguran postoji li oporuka, dali je to moguce saznati? Također me zanima koliko vremenski prolazi od smrti do ostavinske rasprave te koji je tijek iste?
 5. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Slazem se, tako cu i postupiti te sutra ujutro odmah uputiti mail ovrhovoditelju.
 6. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Nadao sam se da ce se opametiti ali ocito nece. Ako se ovo ponovi iduci mjesec definitivno cu kontaktirati ovrhovoditelja. Ja sam poslodavcu dostavio zasticeni racun, rijesenje o ovrsi je pretpostavljam dostavio ovrhovoditelj? Iako meni nitko nista nije rekao pa neznam jeli rijesenje kod poslodavca ili mu je dovoljna obavijest FINA-e o zasticenom racunu na koji isplacuje novac te iban regularnog tekuceg koji je blokiran? Jer sam ja i jedno i drugo dostavio
 7. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Ne objasnjava... Ja osobno da sam u ulozi ovrhovoditelja, nebih trpio iz mjeseca u mjesec nemarnost racunovodstva. Bilo bi lijepo kad bi sve funkcioniralo po zakonu... pa da svako odgovara po pravdi, ali pravednost u danasnjem svijetu je tesko naci
 8. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Update: poslodavaj je OPET komplentnu placu uplatio na zasticeni. Dokle ce to tako ici i kad ce njih ovrsiti? Dali poslodavac nakon toga moze traziti odstetu od mene ili, kako je prije receno moje odgovornosti pravno gledano nema?
 9. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Ja ipak smatram da to nije u redu jer ako me nema kod kuce stvorit ce mi samo problem ako preda nekom drugom a uopce nije upitno da cu ja to svakako podici vec iduci ako ne i isti dan.
 10. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Jedno pitanje, moze li postar ostaviti rijesenje o ovrsi nekome od ukućana ako dođe dok sam na poslu? Ili samo ostavi obavijest pa ja podignem
 11. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Dali poslodavac vrši obustavu na plaći ili su i oni na računima pa zaštićeni dio ide na zaštićeni raćun a 1/4 na redovni? Ako jest tako, deblokade neće biti sve do podmirenja svih dugovanja na čijem su osnovu računi blokirani
 12. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Ukoliko su se namirili, odnosno ako je dug otplaćen u cijelosti najvjerovatnije će sami skinuti uknjižbu na Vašim raćunima te će FINA izvršiti deblokadu istih po sudskom riješenju. No, istu stvar možete i sami zatražiti od ovrhovoditelja uz priložen dokaz o podmirenom dugovanju.
 13. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Neznam ali nisam im ja kriv kad ne paze sta rade... moze li poslodavac zbog toga,, kada ovrhovoditelj trazi postupanje po cl 201 dati meni otkaz obzirom da sam na probnom roku ili to nebi bilo opravdano?
 14. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Pozdrav svima, Poslodavac je opet napravio istu glupost i sve uplatio na zasticeni. Zar tako zeli placat moju ovrhu? neka ga kad je racunovodstvo bedasto
 15. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Poslao sam mail vjerovniku u nadi dogovora kako to nebi išlo dalje ali odgovor nisam dobio. Nadam se da će ići na Finu a ne na plaću putem poslodavca
×