Jump to content

Slyder

Korisnik
  • Broj objava

    364
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    3

Slyder je na 22. siječnja zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Slyder objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ništa Vam ne propada. Imate pravo na razmjerni godišnji za prošlu godinu.
  2. Poštovani kolege forumaši, Imam nedoumicu. Zanima me vrijedi li za Opomenu pred otkaz zbog ponašanja radnika isti rok kao za izvanredni otkaz iz ZOR -a, onih 14 dana od datuma saznanja za činjenicu na kojoj se otkaz temelji? Može li poslodavac djelatniku uručiti navedenu Opomenu primjerice mjesec dana nakon događaja, ako je za događaj znao odmah nakon što se isti dogodio?
  3. Nebitno je, jer Vam ga bude pri povratku na posao ako je već takav poslodavac. Na žalost, ne možete.
  4. Bolovanje ne može biti razlog za otkaz. No, kako ste naveli da ste na probnom radu pitanje je kako će poslodavac obrazložiti otkaz. Naime, za vrijeme probnog rada poslodavac može otkazati Ugovor radniku u svakom trenutku ukoliko radnik ne zadovoljava na probnom radu. Shodno tomu, ukoliko poslodavac navede u otkazu da niste zadovoljivi na probnom radu, iz pravnog aspekta taj otkaz je pravovaljan. Vi svakako možete pokušati dokazati suprotno, ali je u ovakvim slučajevima to neizvjesno,a vrlo često i neisplativo Ako pak poslodavac navede bolovanje kao razlog otkaza, to mu neće proći te svakako u tom slučaju zatražite zaštitu svojih prava jer je takav otkaz Ugovora o radu nezakonit.
  5. Kao što je gore drot pisao, policija može dobiti uvid u račune samo temeljem sudskog naloga. Ovako, kako Vi to navodite priča pada u vodu jer ne možete do tih podataka privatnim putem. A, ako nekim čudom i dođete u posjed takvih informacija mimo procedure tada ste prekršili Zakon i Vi i onaj tko Vam je takve podatke ustupio pa će Vam veći problem biti dokazivati kako ste i zašto u posjedu informacija o računima građana od ovog gore navedenog.
  6. Prijetnje uvijek možete prijaviti policiji ukoliko se osjećate ugroženo. Ja bih na Vašem mjestu otišao na policiju, opisao sve što je i kako je te im ustupio poruke koje Vam šalje. Nakon toga će Vam policija dati informacije što i kako dalje kada vide ima li elemenata i kojih sve kaznenih djela. Ovisno o situaciji možda bi se moglo raditi i o kaznenom djelu nametljivog ponašanja. Svakako nemate što izgubiti ako se obratite policiji.
  7. Nije moguće predvidjeti jer, kao što je drot gore pisao, KD je moguće naknadno prijaviti, ali opet, s obzirom kako se odigralo vjerojatno je da od toga neće biti ništa u vidu daljnjeg postupanja.
  8. Probajte se sa medicinskom dokumentacijom obratiti nadležnom CZSS radi pokretanja postupka za osobnu invalidninu. Nadležno tijelo će nakon što CZSS pokrene postupak provesti vještačenje i donijeti rješenje u postupku iz kojeg ćete vidjeti da li Vam je priznato pravo na osobnu invalidninu. Svakako vrijedi pokušati, nemate što izgubiti.
  9. Može u nekom kratkom roku ako odmah uvudi avoj propust. Nisam siguran koji je rok u pitanju pa ćete za to morati pričekati nekoga drugoga. Ali, ako je reagirao u roku odmah, moguće je. Kako bilo, svakako je to propust poslodavca te je isti dužan ispraviti svoju grešku.
  10. Sve ti je gore opisano i možemo samo ponavljati. Pročitaj još jednom sve što smo pisali i ne zamaraj se. Znati ćeš ako što dođe. Nemoj se ubuduće dovoditi u ovakve situacije.
  11. Uvaženi @drot13 na sve ti je dao odgovore u prethodnim postovima. - ja ne znam koliko čuvaju snimke, ali čak i da čuvaju samo mjesec dana, snimke od 31.12 su još u sustavu jer nije prošao taj rok. - s obzirom na to kako se sve na kraju odigralo vjerojatno neće biti daljnjeg postupanja u pravnom smislu - ne idi više u taj dućan preventivno, a nemoj niti ponavljati ista djela. Dućani drže budno oko nad kupcima, a pogotovo na onima koji su već počinili nešto njima na štetu - kako će točno postupati nije moguće sa sigurnošću reći - ne zamaraj se dalje ovime, a ako bude kakav postupak dalje znati ćeš
  12. Nije rijedak slučaj da se potencijalni novi poslodavci raspituju kod bivših za kandidate, to je normalno. Što se GDPR-a tiče, ako nisu vidljivi osobni podatci tada tu ne bi smjelo biti prekršaja. Ipak, za detalje o GDPR uredbi pričekajte nekoga od kolega, no ovako kako je opisano svakako nije u koliziji sa Zakonom o zaštiti podataka RH.
  13. Ne morate ništa dodatno potpisati ako ste dostavili potpisani otkaz poslodavcu.
  14. Ovisi od banke do banke. Može, a i ne mora biti da će Vas zbog uplate na lutriju odbiti za kredit. Puno je čimbenika i svaka banka za sebe procjenjuje rizik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija