Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

anonimniy

Korisnik
 • Broj objava

  182
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Rad 50 sati tjedno

  Moj Vam je savjet da ukoliko ikako mozete otiđete s tog radnog mjesta tojest od tog poslodavca, naravno postujuci pri tom odredbe ZOR-a. Kako je poslodavac reagirao kada ste mu rekli da od sada radite 40h tjedno kako je navedeno u Ugovoru? Sto se tice nekih posljedica, misljenja sam kako Vsm poslodavac nemoze nista dok god ispunjavate svoje obveze u skladu s odredbama Ugovora a za ostalo pricekajte odgovor iskusnijih kolega na forumu. Lp i sretno!
 2. Skidanje s plaće

  Pozdrav, Radim u jednoj manjoj taxi firmi i dogodilo se sljedece. Stranka je narucila vozilo nekih 80km od grada i kada je vozac stigao, stranke vise nije bilo vec je otisla drugim prijevozom iako se vozac cuo sa strankom po putu i sve dogovorio. Znaci vozac je napravio cca 160 praznih kilometara. Moje pitanje je, moze li poslodavac i po kojem osnovu mene kazniti i skinuti mi iznos troska s place zato sto stranke nije bilo? Ako pak nemoze, po kojem osnovu odnosno sto me stiti s obzirom da sam ja samo unio narudzbu u sustav? Znaci sto poslodavac moze a sto nikako nesmije uciniti zbog ovog dogadaja?
 3. Pozdrav, Ukoliko je radnik radio 9 dana u mjesecu a 21 dan je bio na bolovanju, kako izracunati koliko poslodabac mora minimalno platiti taj mjesec ukoliko je prosijek isplacenih placa u zadnjih 6 mjeseci 4200kn mjesecno?
 4. Poslodavac smanjio godišnji odmor

  Kako napisati zahtjev za zaštitu prava, odnosno koju formu isti treba zadovoljiti?
 5. Poslodavac smanjio godišnji odmor

  Ne, nije mi ustupio odluku, vec eto tvrdi kako imam pravo na pola GO i ne priznaje pravo na cijeli.. kako postupiti, postaviti mu zakone na stol? Sumnjam uopce da ce mi dati ostatak za proslu gpdinu koji bi morao iskpristiti do 30. Lipnja. Kako dalje? Imam li ja pravo dati izvanredni otkaz?
 6. Pozdrav, Poslodavac računa GO kao 6×4=24 dana GO, još u prošloj godini prošlo je 6 mjeseci od zaposlenja u firmi. Poslodavac tvrdi da sam nakon 6 mj ostvario pravo na pola a ne na puni GO, iskorišteno je 6 dana GO za prošlu Ygodinu te u nekakvim tablicama navodno ostaje još 6 dana GO za prošlu godinu. S obzirom na čl. 77. ZOR-a jesam li u pravu ja ili poslodavac, odnosno dali mi pripada pravo na pola ili puni GO nakon 6 mjeseci rada? A da ne spominjem kako niti 24 nije u redu s obzirom da mene stiti drugi propis sukladno jojem imam pravo na 5 tjedana GO. Dakle, kako postupiti dalje? Prijaviti poslodavca? Bojim se da bi, traženjem svojih prava mogao izgubiti posao. Lp
 7. Pozdrav, Tek sad vidim kako u Ugovoru stoji 4 tjedna GO dok Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji određuje 5 za osobe s invaliditetom... jeli Ugovor valjan? Kako se postaviti poslodavcu? Lp
 8. Sve jasno, hvala ! Javim se kad vidim s poslodavcem obzirom da pretpostaljam da mi ga nece dati....
 9. Hvala G-man, radim 6 dana u tjednu cca, odnosno 24 dana u mjesecu, znaci po tome ispada da ostaje 4×7=28 dana GO? Pokusat cu razgovarati sa poslodavcem iduci tjedan u srihedu te ga uputiti na moja prava i moguce posljedice. Javim u srijedz kako je proslo da vidimo hoce li biti potrebe za dalnjim postupanjem. Hvala jos jednom na svemu!
 10. prelazak iz firme u firmu

  Pozdrav, u situaciji koju navodite djelatnica ima pravo na puni GO i ranije, ukoliko je ispunjen preduvijet da je napunila 6 mj staža još kod prošlog poslodavca a obzirom da prekid između završetka starog i početka novog radnog odnosa nije duži od 8 dana. Sukladno ZOR-u djelatnik koji napuni 6 mjeseci staža kod istog poslodavca svakako ima pravo na puni GO za kalendarsku godinu bez obzira na to koliko je dugo radio kod bivšeg poslodavca. Lp
 11. I još jedno pitanje u vezi GO da ne otvaram drugu temu. S obzirom da je pravo na puni GO steceno 11/18 racuna li se to onda kao GO za proslu godinu i moram li ga iskoristiti do 30. Lipnja? Sto ako poslodavac to ne omoguci? I kako se onda racuna GO za 2019?
 12. Sorry što se ubacujem ali također pitanje u svezi GO. Kao osoba s invaliditetom, sukladno propisima ostvarujem pravo na minimalno 5 tjedana GO, što je 35 dana. Radim i vikendima i praznicima. GO mi je pisan 6 dana ove godine(prava na GO stecena 2018.) To onda znaci da imam pravo na još 29 dana neovisno o slobodnim danima? Btw. Nisam bas siguran da ce mi to poslodavac odobriti, a još manje da je upucen u to Hvala
 13. Bolovanje i toplice

  Poštovani, Kao osoba s invaliditetom ostvarujem pravo na rehabilitaciju u toplicama 21 dan godišnje. Imam li pravo na BO u tom periodu i kako ga ostvariti? Unaprijed zahvalan
 14. Osobna invalidnina

  I koliko traje cijeli postupak, jedno 6 mjeseci pretpostavljam?
 15. Osobna invalidnina

  Pozdrav, Podnio bih zahtjev za OI, ima li po novom takonu veze dali radim, odnosno mogu li imati istu uz palcu? Ima li veze koliki je cenzus cjelokupnog kucanstva? Koliko dugo traje postupak i isplati li se(cuo sam da odbijaju zahtjeve)? Koje ave papire priloziti? I isplati li se uopce uloziti vrijeme i novac?
×