Jump to content

anonimniy

Korisnik
 • Broj objava

  191
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Posudba novca

  Imam svjedoka, prijatelja koji je išao samnom...
 2. Posudba novca

  Pozdrav, Posudio sam jednoj osobi 2.000,00kn bez ikakvog ugovora, inace je u pitanju kolega sa posla. Obecao je da ce mi vratiti iduci tjedan i vjerujem mu(u suprotnom mu nebih ni posudio). No, ipak me zanima, ukoliko se dogodi scenarij da ne vrati u dogovorenom roku što ja mogu tada poduzeti sa pravne strane?
 3. Pozdrav, Molim za jedno pojašnjenje Zakona. Naime, u Zakonu o radu stoji kako je otkazni rok u mom slučaju NAJMANJE mjesec dana. U zakonu o zapošljavanju osoba s invaliditetom stoji pak kako se za osobu s invaliditetom otkazni rok uvečava za mjesec dana ako nije skrivljen ponašanjem radnika. Znači li to da ja kao osoba s invaliditetom kada dajem otkaz mogu zahtjevati 2 mjeseca otkaznog roka?
 4. Otkazni rok radnika za vrijeme probnog rada

  Zakon je taj koji ima prednost a ne Ugovor o radu. Što se tiće poodavca i Vašeg otkaza koji on ne želi potpisati savjetujem Vam da mu isti pošaljete preporučeno obavezno s povratnicom kako biste imali dokaz. Za detaljnije informacije pričekajte iskusniju ekipo Lp
 5. Dug ili ne?

  Pozdrav, Stvari stoje ovako: prijatelj je dogovorio putovanje s jednom curom. Cura je uplatila smjestaj za 3 osobe a na kraju se ispostavilo da ce biti samo dcije jer je prijatelj zbog nepredviđenih okolnosti na poslu nažalost morao odustati od putovanja. Najmodavac ne zeli vratiti iznos za 1 osobu. Prijatelj je toj curi ponudio da on ipak plati smjestaj bez obzira sto neide... moje je pitanje, dali je prijatelj po ijednom zakonu duzan platiti iznos kao da je tamo bez obzira sto nije u mogucnosti otici? Lp
 6. Obiteljska mirovina

  Nije mi jasna jedna stavka: "Dijete sa statusom osobe s invaliditetom s preostalom radnom sposobnosti utvrđenom prema propisima o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom" Što podrazumjeva boldani dio, odnosno što u slučaju kada djete ima 100% poslovnu sposobnost?
 7. Obiteljska mirovina

  Postoji li dobna granica/uvjet koliko osoba mor imati godina da bi usla u obiteljsku mirovinu?
 8. Obiteljska mirovina

  Jasno je da obiteljsmu mirovi.ostvarujem nakon nekoga, jos sam u radnom odnosu a imam 22 godine zivota
 9. Obiteljska mirovina

  Pozdrav, Mogu li ostvariti obiteljsku mirovinu ako imam radnog staža a osoba sam s invaliditetom? Ako da, na koji nacin?
 10. Rad 50 sati tjedno

  Moj Vam je savjet da ukoliko ikako mozete otiđete s tog radnog mjesta tojest od tog poslodavca, naravno postujuci pri tom odredbe ZOR-a. Kako je poslodavac reagirao kada ste mu rekli da od sada radite 40h tjedno kako je navedeno u Ugovoru? Sto se tice nekih posljedica, misljenja sam kako Vsm poslodavac nemoze nista dok god ispunjavate svoje obveze u skladu s odredbama Ugovora a za ostalo pricekajte odgovor iskusnijih kolega na forumu. Lp i sretno!
 11. Skidanje s plaće

  Pozdrav, Radim u jednoj manjoj taxi firmi i dogodilo se sljedece. Stranka je narucila vozilo nekih 80km od grada i kada je vozac stigao, stranke vise nije bilo vec je otisla drugim prijevozom iako se vozac cuo sa strankom po putu i sve dogovorio. Znaci vozac je napravio cca 160 praznih kilometara. Moje pitanje je, moze li poslodavac i po kojem osnovu mene kazniti i skinuti mi iznos troska s place zato sto stranke nije bilo? Ako pak nemoze, po kojem osnovu odnosno sto me stiti s obzirom da sam ja samo unio narudzbu u sustav? Znaci sto poslodavac moze a sto nikako nesmije uciniti zbog ovog dogadaja?
 12. Pozdrav, Ukoliko je radnik radio 9 dana u mjesecu a 21 dan je bio na bolovanju, kako izracunati koliko poslodabac mora minimalno platiti taj mjesec ukoliko je prosijek isplacenih placa u zadnjih 6 mjeseci 4200kn mjesecno?
 13. Poslodavac smanjio godišnji odmor

  Kako napisati zahtjev za zaštitu prava, odnosno koju formu isti treba zadovoljiti?
 14. Poslodavac smanjio godišnji odmor

  Ne, nije mi ustupio odluku, vec eto tvrdi kako imam pravo na pola GO i ne priznaje pravo na cijeli.. kako postupiti, postaviti mu zakone na stol? Sumnjam uopce da ce mi dati ostatak za proslu gpdinu koji bi morao iskpristiti do 30. Lipnja. Kako dalje? Imam li ja pravo dati izvanredni otkaz?
 15. Pozdrav, Poslodavac računa GO kao 6×4=24 dana GO, još u prošloj godini prošlo je 6 mjeseci od zaposlenja u firmi. Poslodavac tvrdi da sam nakon 6 mj ostvario pravo na pola a ne na puni GO, iskorišteno je 6 dana GO za prošlu Ygodinu te u nekakvim tablicama navodno ostaje još 6 dana GO za prošlu godinu. S obzirom na čl. 77. ZOR-a jesam li u pravu ja ili poslodavac, odnosno dali mi pripada pravo na pola ili puni GO nakon 6 mjeseci rada? A da ne spominjem kako niti 24 nije u redu s obzirom da mene stiti drugi propis sukladno jojem imam pravo na 5 tjedana GO. Dakle, kako postupiti dalje? Prijaviti poslodavca? Bojim se da bi, traženjem svojih prava mogao izgubiti posao. Lp
×