Jump to content

anonimniy

Korisnik
 • Broj objava

  169
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Osobna invalidnina

  I koliko traje cijeli postupak, jedno 6 mjeseci pretpostavljam?
 2. Osobna invalidnina

  Pozdrav, Podnio bih zahtjev za OI, ima li po novom takonu veze dali radim, odnosno mogu li imati istu uz palcu? Ima li veze koliki je cenzus cjelokupnog kucanstva? Koliko dugo traje postupak i isplati li se(cuo sam da odbijaju zahtjeve)? Koje ave papire priloziti? I isplati li se uopce uloziti vrijeme i novac?
 3. Pozdrav, poslodavac mi "obracunava" pravo na 4 tjedna GO iako sam osoba s invaliditetom. S obzirom da za OSI Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju istih propisuje kako OSI ima pravo na najmanje 5 tjedana GO a i poslodavac ima dokaz o invaliditetu, kako mu pristupiti i ostvariti pravo bez straha od otkaza? P. S. Vikendi se nemogu racunati pod GO? Hvala!
 4. Mogucnosti otkaza

  Još jedan zakon koji bi se mogao tumaciti i na ovaj i na onaj način. A koje su okolnosti zbog kojih nije opravdano očekivati da poslodavac izda 0isanu opomenu prije otkaza radi ponašanja radnika?
 5. Mogucnosti otkaza

  Jos jedno pitanje, moze li poslodavac uruciti otkaz skrivljen ponašanjem radnika bez predhodne pisane opomene?
 6. Mogucnosti otkaza

  Pozdrav ekipa, Kako nažalost nas zakon nije kristalno jasan zamolio bih da mi pojasnite koji su razloui kada poslodavac moze uruciti: Otkaz uzrokovan ponasanjem radnika? Izvanredni otkaz(sto kaze praksa)? Poslovno uvijetovani otkaz? Hvala
 7. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Ovrha je bila po Javnom biljažniku iz Zagreba. Sve jasno. Hvala Vam od srca na pomoći.
 8. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Hvala , i još jedno pitanje, račun jest deblokiran jed transakcije prolaze uredno ali me zanima dali i sud šalje rješenje o obustavi ovršnog postupka?
 9. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Dakle, ako sam dobro shvatio mogu ali nisam dužan zatvoriti taj račun? Ako je tako neka stoji za nedaj bože. Moram li primanja (plaću) preusmjeriti na regularni tekući?
 10. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Dugovanja su podmirena u cijelosti. Moram li zatvoriti zašticeni momentalno ili ce fina to mozda sama napraviti?
 11. Razlog za izvanredni otkaz

  Hvala a kako uopce sudska praksa definira kada nastavak radnog odnosa nije moguć? Obzirom da propisi nisu precizno definirani, pretpostavljam da u praksi ima raznih primjera sa razlicitim ishodima?
 12. Razlog za izvanredni otkaz

  Pročitah informacije na linku no nije mi kristalno jasno. Konkretna situacija:xy osoba radi u dispečerskom centru jedne taxi kompanije iz Zagreba, te je upisala točno polazište stranke dok je odredište uneseno krivo. Tvrtka tu zapravo nije oštečena, može li poslodavac uručiti izvanredni otkaz zbog učinjene pogreške?
 13. Razlog za izvanredni otkaz

  Hvala za info
 14. Pozdrav, Zanima me koji su opravdani razlozi za izvanredni otkaz Ugovora o radu na neodređeno vrijeme, odnosno u kojim slučajevima poslodavac radniku isti može dati?
 15. Preminula Baka-nasljedstvo

  A ako su dvije, JB ili sud uzimaju noviju u obzor? Ako je novija primjerice u upisniku ili kod druge pravne ili fizicke osobe?
×