Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  1688
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  53

Borbena7 je zadnji put osvojio dan studeni 15

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

3160 pregleda profila
 1. Rok za prijavu na natječaj

  Samo da nadopunim. Ukoliko je osoba poštu poslala običnim putem bez preporuke, tada isto ima mogućnost dokazivanja pravovremenog postupanja, jer bi štambilj pošte otisnut na koverti trebao odgovarati mjestu i vremenu zaprimanja pošiljke na pošti.
 2. Mišljenja sam da zbog ovoga nema zapreke da bi primili novčanu naknadu za nezaposlene, naravno ako udovoljavate svim posebnim propisanim uvjetima HZZ (da ste ispunili uvjet prethodnog rada tj. da kao nezaposlena osoba u trenutku prestanka radnog odnosa imate najmanje 9 mjeseci rada u posljednja 24 mjeseca; da radni odnos nije prestao Vašom krivnjom ili voljom i da ste se u zakonskom roku prijavili nadležnom HZZ). Ova novčana sredstva koja dobivate od iznajmljivanja stana ne spadaju u dohodak od nesamostalnog rada (plaća ili mirovina), već u dohodak od imovine i imovinskih prava.
 3. Rad nedjeljom i blagdanima, inventure

  Ukoliko ne možete komunicirati sa poslodavcem ili računovodstvom na ovu temu, imat na raspolaganju Inspektorat rada. Naime, ne mora se nužno poslodavac prijaviti Inspektoratu rada. Područni uredi Inspektorata rada imaju svoje ispostave diljem RH, i slobodno možete pristupiti u najbližu, te u uredovnom redovnom radnom vremenu za rad sa stankama, zatražiti savjet o daljnjem postupanju.
 4. Alimentacija_na_fakultetu

  Da, ima pravo na alimentaciju bez obzira na navedene okolnosti.
 5. Ovjera ugovora o najmu nekretnine

  Poželjno je da to napravite, jer zapravo ovjeravate Vaše potpise odnosno javni bilježnik samo potvrđuje da je stranka u njegovoj nazočnosti svojeručno potpisala pismeno. Uopće nije potreban ugovor o najmu, bez obzira, je li ovjeren ili ne. Podnosi se prijava u obliku propisanog obrasca. Evo link http://stari.mup.hr/43.aspx
 6. Bonbon ovrha

  Iako bi bilo korisno da Vas je davatelj usluge opomenom upozorio kako neki od njegovih računa nisu podmireni, međutim davatelj usluge nije dužan slati opomene, a isto tako ih ni ne smije naplaćivati.
 7. Nakon ovrhe ostala zabilježba

  Da li je zabilježba koja je ostala zapravo zabilježba sudskog postupka u kojem ste kupili tu nekretninu? Ukoliko nije, što točno piše u toj zabilježbi koja se i dalje vodi u zk?
 8. HRT preptlata

  Kad ste već dali osobnu iskaznicu na uvid, trebali ste se pozvati na činjenicu da se na prijavljenoj adresi redovno podmiruje mjesečna pristojba, te da kao kućanstvo koje u vlasništvu ili posjedu imate dva ili više prijamnika, redovno plaćate jednu mjesečnu pristojbu. Naime, za jedan je iznos mjesečne pristojbe unutar istoga kućanstva moguće imati neograničen broj uređaja za prijam audiosignala ili audiovizualnoga signala neovisno o tome je li riječ o televizoru, radiju, stolnome ili prijenosnome računalu odnosno pametnome telefonu, a kako imate osobne iskaznice sa istom prijavljenom adresom tako ste se trebali pozvati na tu činjenicu.
 9. Utvrđivanje vanbračne zajednice

  Čekajte da zaprimite rješenje s kojim Vam je odbačen prijedlog kao nedopušten. Vidjet ćete obrazloženje, a na isto imate i pravo na žalbu.
 10. Ovrha-kazneni postupak

  Kako Vam je uvjetna vezana samo za ne-činjenje ili ponavljanje kaznenog djela ili prekršaja, tako ova naplata nema veze s rokom za uvjetnu. Očito je čekao da dobrovoljno postupite po sudskoj odluci, a kako niste, tako ju je dostavio Fini na provedbu, kad bude naplaćeno u cijelosti bit ćete odblokirani osim ako dobrovoljno dok je osnova u Očevidniku i u redu čekanja, ne podmirite dug oštećenom.
 11. Ovrha-kazneni postupak

  Mišljenja sam da negdje mora pisati rok u kojemu možete dobrovoljno podmiriti obvezu, a ako ga nema onda oštećeni može tražiti podmirenje po pravomoćnosti sudske odluke. Kako ste došli do roka od godine dana? Ukoliko platite u cijelosti, on je mora povući sa Fine. Ako ne povuče i Fina je ponovno naplati u cijelosti, tada imate pravo na povrat glavnice, kamata i troškova koji su nastali zbog dvostruke naplate. Ukoliko niste bili dužni platiti iznos oštećenom u nekom roku, tada možete ostaviti Fini da provodi prisilnu naplatu, jedino je problem što tada imate troškove provedbe i kamate koje rastu za vrijeme dok se čeka naplata. A ukoliko izravno podmirite dug oštećenom, tada s tim završavate taj predmet.
 12. Čuvajte potvrdu o uplati dugovanja, a u slučaju ponovnog potraživanja samo im je proslijedite. Mada sam mišljenja da do toga neće doći, već da se samo radilo o lošoj komunikaciji i to između njih, tako da nisu bili pravodobno obaviješteni o Vašoj uplati.
 13. Ovrha-kazneni postupak

  Ukoliko oštećenom u cijelosti podmirite dug na način da mu iznos uplatite na njegov račun, tada bi on morao sa Fine povući sudsku odluku koju je dostavio na naplatu, a sve kako ne bi došlo do dvostruke naplate. Ukoliko on ne bi ovo napravio, Fina bi svejedno postupila po sudskoj odluci i prisilno je naplatila, a onda bi Vi u sudskom protuovršnom postupku morali tražiti povrat dvostruko naplaćenih sredstava. Što Vam kaže izreka sudske odluke, da ostajete na slobodi za vrijeme roka kušnje pri čemu morate ispunjavati određene obaveze od kojih je najvažnija ne-činjenje ili ponavljanje kaznenog djela ili prekršaja, te da li se navodi i financijska restitucija oštećenom?
 14. Ovrha-kazneni postupak

  Oštećeni je sudsku odluku dostavio Fini na provedbu, je li Fina postupila u cijelosti i naplatila sve što ste dugovali ili je samo djelomično postupila, pa ste za preostali dio ostali blokirani?
 15. Amex

  Ukoliko Vas blokiraju, nema zapreke da im na taj način povremeno u skladu sa svojim mogućostima podmirujete dug.
×