Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  3650
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  89

Borbena7 je zadnji put osvojio dan srpanj 5

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

6 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

4932 pregleda profila
 1. Izmjena skrbnistva

  Imali ste odluku koje se niste pridržavali i ovakvo ponašanje je na štetu djece. Ako nisu postojali uvjeti za poštivanje i provođenje odluke, onda ste treba li tražiti novu odluku koja bi bila donesena sukladno novonastaloj situaciji. Ovo što sad imate je posljedica ovakvog ponašanja. Djeca moraju imati red u susretima i viđanjima, i mora se znati s kojim roditeljem i gdje žive, a onda je drugi roditelj dužan plaćati alimentaciju za njihovo uzdržavanje. Trebali bi pokušati dogovorom sa bivšim suprugom urediti ovo stanje, i to što prije, ako ne onda sudski putem, samo prije toga morate znati što točno želite. U slučaju da djeca više ne žive s roditeljem koji za njih prima uzdržavanje, već s roditeljem koji daje uzdržavanje odnosno s Vama, tada imate pravo podnijeti tužbu radi promjene odluke o tome s kojim će roditeljem djeca živjeti i pri tome trebate tražiti da se utvrdi da otac više nema pravo primati određeni iznos za uzdržavanje djece koja više ne žive s njim.
 2. Poništen natječaj

  Je li to Odluka o poništenju cijelog natječaja ili samo o poništenju odabira Vas kao kandidata? Što su naveli u toj Odluci, na koje propise se pozivaju?
 3. inspekcija rada-posljedice

  Kada inspekcija rada utvrdi nezakonito postupanje za koje je predviđeno donošenje upravne mjere, tada inspektor rada poslodavcu rješenjem naređuje otklanjanje utvrđene nepravilnosti u određenom roku, a ako tako ne postupi inspektor rada može rješenjem zabraniti rad. Ako se utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjen prekršaj ili kazneno djelo, inspekcija rada dužna je poduzeti propisane prekršajne mjere (izreći novčanu kaznu, izdati prekršajni nalog, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu). I kada inspekcija rada utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo, tada podnosi prijavu državnom odvjetništvu.
 4. BRAK U KRIZI-POMOC

  A da pokušate sa bračnim savjetnikom, ipak ste još uvijek u braku.
 5. podjela imovine nakon razvoda

  Ovo nećete riješiti bez tužbe za utvrđenje bračne stečevine.
 6. Pitanje ?

  Što Vam kažu u Centru? Koliko dugo ovo stanje traje?
 7. Izmjena skrbnistva

  Dok god postoji ta odluka, Vi ste dužni plaćati, i bilo kada Vaše ne plaćanje on može iskoristiti protiv Vas i pokrenuti prisilnu naplatu u ovršnom postupku. Zašto se ne držite dogovorenog rasporeda za susrete i viđanje djece, pa kada to ne bude funkcioniralo tj. kada on ne bude odrađivao svoje obveze, ne zatražite novo uređenje situacije od toga gdje djeca žive, kada se odvijaju susreti i viđanja i tko je kome dužan plaćati alimentaciju. Koliko djeca imaju godina i izražavaju li želju da žive s Vama?
 8. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Napravite uvid u svoj spis, pa ako Vam i dalje ne bude jasno, onda napišite podnesak i pošaljite sudu pozivom na svoj poslovni broj spisa. U podnesku navedite da dug smatrate podmirenim, ako ne u cijelosti, onda barem za dio, jer je ovrhovoditelj već provodio naplatu povodom iste tražbine putem ovrhe na plaći tj. preko Vašeg poslodavca (navedite točne podatke i adresu poslodavca). Također, podneskom zatražite od suda da službenim putem pribavi podatke od poslodavca, na način da mu se isti žurno očituje - koliko, kada i na ime kojega duga je za ovrhovoditelja vršio prisilno ustezanje Vaše plaće. Te napomenite da molite za hitnost u postupanju, a sve sukladno odredbama Ovršnog zakona, jer postoji opasnost od dvostruke naplate i situacije da ćete u protuovršnom postupku morati potraživati nezakonito naplaćena sredstva. S ovim se ne mogu složiti, jer ste jednostavno kao ovršenici pasivni. Može se puno toga… Ima hrpa pravnih sredstava koja su prema Ovršnom zakonu ostavljena ovršeniku na raspolaganju, ali je problem što ovršenici šute. Jednostavno znaju da dug postoji i ne reagiraju. Tako da u većini slučajeva ovršenici ne znaju, niti koji im se dug podmiruje prisilnim ustezanjem plaće, niti što je podmireno, koliko na ime čega itd
 9. Nakon razvoda na istoj adresi?

  Naravno da dopuštaju. To je vaše vlasništvo i slobodno s njim raspolažete, pa makar to značilo ovo što ste naveli.
 10. Alimentacija

  A ona će reći da je to sve utrošeno za potrebe djece, jer ih treba opremiti za školu/vrtić od odjeće, obuće, knjiga, pribora i slično. I kako god okrenete, jedino je sigurno to, da taj mjesec niste izvršili svoju obvezu.
 11. Alimentacija

  Ukoliko joj ne platite, ona raspolaže ispravom s kojom Vas može ovršiti za propušteno plaćanje alimentacije.
 12. Alimentacija

  Drugu polovica ljetnih i zimskih praznika su kod majke i tada Vi nećete imati povećani trošak već majka, tako da jeste, dužni ste redovno platiti alimentaciju.
 13. Alimentacija

  Na temelju čega ste inače dužni plaćati alimentaciju? I kako to da su djeca pola mjeseca kod Vas, kao pola ljetnih praznika ili?
 14. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Zašto ne odete do suda i ne napravite uvid u svoj spis. Ako ste taj dug već podmirili, zašto potvrde o uplati ne dostavite sudu pozivom na poslovni broj spisa i zatražite obustavu postupka.
 15. Odvjetnici svoj rad naplaćuju sukladno tarifi http://www.hok-cba.hr/hr/tarifa-s-objasnjenjima Za ovakvu žalbu Vam ne treba odvjetnik, jer je to tek početak spora ukoliko se ovrhovoditelj ne povuče i ne zatraži sam obustavu postupka.
×