Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  2091
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  56

Borbena7 je zadnji put osvojio dan siječanj 8

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

3581 pregleda profila
 1. zastara duga

  Na osnovu čega tvrdite da su u zastari? Kada, kome i jeste li dobili kakav odgovor na Vaš prigovor? Što Vam je navedeno u ovršnoj ispravi za kamate?
 2. Iznos ovrhe na plaću?

  Kod ovrha na plaći su bitna dva faktora, prvi bi bila visina plaće u odnosu na prosječnu netoplaću u RH, a drugi bi bio razlog ovrhe jer postoje iznimke od pravila u pojedinim slučajevima (npr. radi uzdržavanja djeteta, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti...).
 3. 2 ovrhe na nekretninama radi istog potraživanja

  Sve mi je jasno što želite reći… Kako je doneseno rješenje o ovrsi, kroz koji dan ćete ga dobiti na kućnu adresu, pa svakako treba iskoristiti pravo na žalbu u roku od 8 dana. Pogledajte čl. 80 b Ovršnog zakona, imate li na raspolaganju koji od ovih razloga kao temelj za žalbu ili čl. 50. Ovršnog zakona. I svakako bi trebali tražiti odgodu ovrhe (pogledajte uvjete po čl. 65. Ovršnog zakona) odnosno možda bi bilo dobro navesti kao razlog, da bi ovom ovrhom trpili nenadoknadivu ili teško nadoknadivu štetu, a protiv ove odluke na temelju koje je određena ovrha da izjavljujete pravni lijek, te predlažete odgodu do okončanja ovog drugog postupka, gdje je predmet ovrhe nekretnina čija vrijednost je daleko veća od Vaše i koja bi za razliku od Vaše nekretnine itekako bila dostatna za namirenje duga, te da dvostrukim postupkom za namirenje istog duga postoji mogućnost dvostruke naplate, što Vas također dovodi u situaciju da trpite nenadoknadivu ili teško nenadoknadivu štetu.
 4. Dva puta ista ovrha na racunu

  Sretno
 5. Dva puta ista ovrha na racunu

  U tom slučaju trebali bi napisati žalbu kako sam Vam prethodno navela. Stanje na Fini je tako, jer se radi o ovršnom prijedlogu koji nije bio uređen sa stvarnim stanjem duga, a sud je na njega stavio rješenje o ovrsi i takvog ga dostavio Fini na postupanje.
 6. Dva puta ista ovrha na racunu

  Ovdje i dalje nije jasno, preko kojega rješenja je išla otplata, preko poslodavca ili novčanih sredstava? Ako je preko ovog prvog, onda se morate žaliti, jer će Fina ponovno postupiti po dostavljenom rješenju i doći će do dvostruke naplate.
 7. Dva puta ista ovrha na racunu

  Uložite žalbu na to drugo rješenje o ovrsi. To je tzv. žalba izvan roka. Tražite hitnu obustavu postupka na Fini, jer je sud propustio obavijestiti poslodavca da je prvotno rješenje o ovrsi ukinuto, a za cijelo to vrijeme poslodavac Vam protuzakonito usteže s plaće, te ta ista sredstva ne može prebaciti na račun ovrhovoditelja (za ovu radnju mu treba pravomoćno rješenje, a on ga ne može imati kada je to isto rješenje po žalbi ukinuto), tako da ovrhovoditelj ni nema informaciju da se dug podmiruje. Pozovite se na pogrešku suda u prvom postupku, te da rješenje o ovrsi koje je dostavljeno Fini, nije usklađeno sa stvarnim stanjem s obzirom da je dio duga podmiren i da poslodavac čeka nalog za prijenos. Te ukažite na činjenicu, da ako hitno ne dođe do obustave postupka na Fini, da ćete morati tražiti povrat sredstava protuovrhom.
 8. Dva puta ista ovrha na racunu

  Jeste li na to novo rješenje uložili žalbu?
 9. Dva puta ista ovrha na racunu

  I kada je ovakvo rješenje vraćeno sudu, što je sudac poduzeo u postupku? Obavijestio poslodavca nije, jer je on očito cijelo vrijeme postupao po rješenju.
 10. Dva puta ista ovrha na racunu

  Kako glasi izreka rješenja u kojem je odlučeno o žalbi? I kada je žalba u prvom postupku usvojena, što se potom događalo u tom predmetu tj. kako je predmet okončan?
 11. upravitelj zgrade

  Ako izabrani predstavnik stanara više ne želi obavljati ovu funkciju, tada o tome treba obavijestiti Upravitelja zgrade. Najbolje pisanim putem, da se sa određenim datumom imam smatrati da on više nije predstavnik stanara.
 12. Dva puta ista ovrha na racunu

  Ako ovdje govorimo o sudskom rješenju o ovrsi na plaći, tada žalba ne odgađa izvršenje, ali poslodavac ne može prenijeti zaplijenjena sredstva na račun ovrhovoditelja dok mu sud ne dostavi pravomoćno rješenje. Je li odlučeno o Vašoj žalbi? Što bi Vam ovo značilo? Da je žalba odbijena, a da su oni tražili pod novim brojem promjenu predmeta ovrhe i to sada na računima?
 13. upravitelj zgrade

  Da, valjan je
 14. Ovrha na temelju lihvarskog ugovora

  U kojoj fazi je postupak ovrhe na nekretnini? Jeste uložili žalbu i predlagali odgodu?
 15. Dva puta ista ovrha na racunu

  Sud je donio rješenje o ovrsi na plaći ili? To se rješenje još uvijek naplaćuje? Na temelju koje isprave Fina provodi ovrhu?
×