Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  4288
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  103

Borbena7 je zadnji put osvojio dan rujan 11

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

8 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

5616 pregleda profila
 1. Povećanje iznosa alimentacije

  Kao roditelj s koji dijete živi morate pokrenuti postupak utvrđivanja povećanja iznosa uzdržavanja. Ovaj postupak se pokreće podnošenjem prijedlogom za povećanje iznosa uzdržavanja, a u kojem je potrebno dokumentirati povećanje troškova s obzirom na veće potrebe Vašeg djeteta. Sud će donijeti novu izmijenjenu odluku, ako za to budu ispunjeni uvjeti, odnosno ako utvrdi da su potrebe djeteta povećane, a roditelj je u mogućnosti plaćati takav veći iznos uzdržavanja. Odluku o povećanju iznosa uzdržavanja sud donosi također u obliku presude, te u njoj određuje dan od kojega povećani iznos uzdržavanja treba plaćati.
 2. SIN PRIJETI I TUČE RODITELJE, PA IH TUŽI

  Za postupka se možete pripremati tek po primitku tužbe i uvidom u njen sadržaj, a do tada nemojte ignorirati nasilje već prijavite nadležnim institucijama.
 3. Stečaj potrošača i eos matrix

  Ne, niste im se dužni javljati.
 4. poziv preko općinskoga suda

  Ne, ovisi što će sud odlučiti po očitovanju sudskog dostavljača. Ukoliko bude dostava putem oglasne ploče, tada Vam se osmi dan od objavljivanja smatra uručeno pismeno i od tada teče rok za pravni lijek tj. prvi idući dan od ovakvog uručenja.
 5. Dugovi nakon smrti

  Original ima Fina ili poslodavac, ovisi tko provodi ovrhu. Nije isto ovrha na plaći koju provodi poslodavac i ovrha na novčanim sredstvima koju provodi Fini. Znači, onaj tko provodi ovrhu, taj ima i original ili ovjerenu kopiju, pa Vam može ustupiti i kopiju te ovršne isprave.
 6. Dugovi nakon smrti

  Nije to baš tako jednostavno. Kao prvo bi trebali pronaći ovršnu ispravu i vidjeti na temelju čega je ona donesena tj. što točno u njoj piše.
 7. poziv preko općinskoga suda

  A on će reći da je pokušao više puta i da Vas ne nalazi na predmetnoj adresi. Dalje ovisi o odluci suda.
 8. Fiducija

  Naravno da postoji, samo je pitanje koliko je on voljan za dogovor.
 9. Ustupanje novca iz pravomoćne sudske odluke

  Ako ne ovrhom, pa kako se mislite upisati kao teret na nekretnini?
 10. Eos matrix

  Da, mogu tražiti provedbu ovrhe u odnosu na poslodavca ukoliko on ne postupa po ovršnoj ispravi.
 11. Povećanje iznosa alimentacije

  Na temelju čega je do sada postojala obveza, imate presudu?
 12. Zabilježba na nekretnini

  Sud u sudskom postupku, temeljem nekakvih valjanih dokumenata koje dostavite ili putem vještaka. Ne mora biti baš tako loše. Moguće da se samo žele zabilježiti na nekretnini i na taj način osigurati ukoliko prestanete podmirivati dug.
 13. Dugovi nakon smrti

  Ne, samo želim reći da ste tada imali šansu osporavati ovaj dug, a da je sada kasno. Vi za ovaj dug ne odgovarate kao nasljednik, već kao ugovorna stranka po tom potpisanom ugovoru.
 14. poziv preko općinskoga suda

  Nije ispravno, ali ćete teško dokazati da on nije dolazio više puta i da Vas nije nalazio.
 15. Ne možete je prisiliti na podmirenje, ali joj u slučaju da ne bude uredno podmirivala dugovanja, možete obustaviti isporuku pojedinih usluga tj. otac može tražiti isključenje i slično. Svakako neka pazi da mu ne bi nagomilala dugove, jer to Vam u ovoj situaciji nije potrebno.
×