Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  5570
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  132

Borbena7 je zadnji put osvojio dan siječanj 16

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

7224 pregleda profila
 1. Da. Po prigovoru javni bilježnik spis šalje na sud, a potom sud prigovor dostavlja na odgovor drugoj strani i u pravilu javnobilježničko rješenje stavlja izvan snage i upućuje Vas u parnicu povodom prigovora. Pogledajte čl. 31. Ovršnog zakona. Možete, ali u parnici to trebate i dokazati.
 2. retrogradno plaćanje HZZO

  Ne znam na koji način ste doznačavali uplate, ali možete im uložiti i prigovor u kojemu se pozivate na Zakon o obveznim odnosima, pa ćete vidjeti njihovu reakciju. Mislim, kad je do sada čekalo, može još koji dan, dok ne odluče o Vašem prigovoru.
 3. I je i nije, ako je kvalitetan, ovrhovoditelj zna povući ovršni prijedlog i na taj način se postupak obustavlja već u ovoj fazi tj. bez parnice. Ne postoji zaključak u ovakvim postupcima. Može, ali se prigovorom pozovite na to što osporavate, a u parnici dokazujte. Mislim da je to poželjno, jer se u slučaju kvalitetnog prigovora može ranije okončati cijeli postupak. Neka ona potpiše prigovor, a ako bude uslijedio daljnji sudski postupak, možete je zastupati Vi kao srodnik po krvi u pravoj liniji.
 4. Obavezno ulagati prigovore na ispostavljene račune, a ako im to ne bude dovoljno da odustanu od ovakve prakse, tada će vjerojatno pokrenuti ovrhu u odnosu na Vas. Također, i tada pravovremeno uložiti prigovor na rješenje o ovrsi, a potom u parnici dokazati svoje tvrdnje.
 5. retrogradno plaćanje HZZO

  Evo link za istu temu
 6. Ovrha u Njemačkoj

  Ako mislite da nećete morati podmiriti dug, jer je EOS Hamburg otkupio Vaš dug u smislu da je otkupio rješenje o ovrsi temeljem vjerodostojne isprava, a koje prema Ovršnom zakonu donosi javni bilježnik, i koje kao isprva nije priznato izvan granica RH, u zabludi ste. Ovrhovoditelj jednostavno može pokrenuti sudski postupak, a s ciljem dobivanja pravomoćne i ovršive sudske odluke. Jedino kao tužitelj trebao učiniti vjerojatnim pravni interes za pokretanje ovog postupka, s obzirom da već ima ovršnu ispravu za RH, a interes postoji jer se ovrha treba provesti izvan granice RH. Tako da bi sud izdao platni nalog i ta bi se sudska odluka bez ikakvih zapreka mogla ovršiti i izvan granica RH.
 7. Iz napomene se vidi da postoje ne podmirene obveze, pa možda misle na taj dug.
 8. Proceduralno

  Pitajte ih.
 9. Stecajni postupak

  Mišljenja sam da nemate osnovu za žalbu, ali odluka je samo Vaša.
 10. Stecajni postupak

  A na što bi se točno žalili?
 11. Stecajni postupak

  Da. Dug je isti, a uvećava se za zatezne kamate i troškove koji nastaju u postupcima prisilne naplate. Ovrhovoditelj raspolaže s ovršnom ispravom i u bilo kojem momentu može pokušati ponovno naplatu, bilo preko Fine ili nekog drugog predmeta i sredstva ovrhe (pokretnine, plaća, auto...).
 12. Nema zakonske osnove koja dozvoljava da se računi izdaju na ime i prezime osobe koju samovoljno vjerovnik odabere.
 13. Stecajni postupak

  Ovrhovoditelji su povukli ovrhe sa Fine.
 14. Stecajni postupak

  Ispunili ste uvjete za pokretanje postupka, ali do trenutka donošenja odluke Vi više ne ispunjavate zakonske uvjete. Naime, čl. 79.a st. 2. ZSP-a jasno kaže da se jednostavni postupak stečaja potrošača može provesti nad imovinom potrošača, ali samo ako: 1. u Očevidniku na dan otvaranja jednostavnog postupka stečaja, potrošača ima jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje, radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 20.000,00 kuna s osnova glavnice i 2. ako je razdoblje u kojem je potrošač imao tu jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje neprekinuto trajalo duže od 3. godine. A Vi u trenutku donošenja odluke niste ispunili ni uvjet pod toč. 1., kao ni uvjet pod toč. 2.
 15. Stecajni postupak

  Što Vam još piše u obrazloženju rješenja, da je i broj blokiranih dana ˝0˝?
×