Jump to content

Borbena7

Korisnik
 • Broj objava

  671
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  37

Borbena7 je zadnji put osvojio dan srpanj 20

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Borbena7

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

1801 pregleda profila
 1. Obustava ovrhe

  Ako je dostavljeno na izravnu naplatu Fini, i po OIB-u ovršenika tada nije bilo otvorenih računa koji bi se po ovoj osnovi mogli blokirati, tada se ovrha ni ne provodi i nema se što obustaviti.
 2. Izvansudska ovrha EOS

  Da, na Vaš postupak se primjenjuje taj zakon.
 3. Ovrha tvrtke koja više ne postoji

  U kontekstu pitanja, to je ovdje nevažno (rok od 8. dana, od izglasavanja u Saboru je prošao). Predsjednik Sabora potpisuje zakone koje donosi Sabor, te ih upućuje Predsjednici RH, radi proglašenja. Ona odlukom proglašava zakon u roku od 8. dana od izglasavanja u Saboru. Ukoliko Predsjednica RH smatra da proglašeni zakon nije u skladu s Ustavom, ona nema pravo uložiti veto, ali može pokrenuti postupak za ocjenu ustavnosti zakona pred Ustavnim sudom. Svakako iza odluke predsjednice, a prije stupanja na snagu, zakon se objavljuju u Narodnim novinama i stupa na snagu najranije 8. dana od dana ove objave.
 4. Obustava ovrhe

  Znači, izravnom naplatom je dostavljeno Fini na provedbu i tamo stoji zavedeno u očevidniku i čeka svoj red za naplatu po otvorenom računu ovršenika? Koliko dugo traje takvo stanje?
 5. Ovrha tvrtke koja više ne postoji

  Može tako ili da na linku idete preko "pretraživanja", pa po traženi pojam upišete ime zakona kojega tražite.
 6. Ovrha tvrtke koja više ne postoji

  Nema na čemu Kad je objava u pitanju, doslovno se radi o par dana. Pratite stranicu Narodnih novina, službeni dio.
 7. Ovrha tvrtke koja više ne postoji

  Samo trebate pričekati da zakon stupi na snagu (osmi dan od objave u Narodnim novinama). Nakon toga Fina postupa po službenoj dužnosti, tako da ne trebate ništa poduzimati.
 8. Obustava ovrhe

  Ovisi na kojem predmetu su se pokušali naplatiti sa tom ovršnom ispravom, za svaki predmet je postupak za obustavu različit.
 9. Ovrha tvrtke koja više ne postoji

  Na stranicama Hrvatskog sabora piše da je 29. lipnja 2018., prihvaćena primjena hitnog postupka. Da je rasprava zaključena 3. srpnja 2018. i da je Zakon donesen na 8. sjednici Hrvatskog sabora, 6. srpnja 2018. (102 glasa "za", 1 "protiv“, 9 "suzdržanih").
 10. Ovrha tvrtke koja više ne postoji

  Morate još samo malo pričekati. Sve što ste naveli je točno, radi se o pravnoj praznini, koju se nastoji urediti donošenjem novog Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Konačnim prijedlogom ovog zakona predlaže se da ako ovrhovoditelj kao pravna osoba prestane postojati tj. bude brisan iz registra i kao takav bude bez pravnog sljednika, FINA će u tom slučaju prestati s izvršavanjem te osnove.
 11. Ovrha jedine nekretnine

  Tako je. Primjenjuje se zakon koji je bio na snazi u vrijeme pokretanja postupka.
 12. odricanje od nasljedstva zbog poreznog duga

  Jednog dana iza oca, nasljednici ste Vi i majka. Biti nasljednik je pravo, ali nije obveza, nitko nije dužan biti nasljednik tj. nasljednik se ima pravo odreći svog dijela. Ali pri tome pazite, jer majka se mora odreći svoj naslijednog dijela, a ne odreći ga se u Vašu korist. Razlika je ogromna. Ako se odrekne u Vašu korist onda se kasnije to može pobijati, a sve s ciljem da se zaštiti vjerovnik.
 13. Izvansudska ovrha EOS

  Nema na čemu I ne trebate se bojati dodatnih troškova, jer bi sa ovakvim prijedlogom samo obavijestili sud da su u predmetu nastupile nove okolnosti. Inače, ovo je bila obaveza treće strane tj. one koja je otkupila dug od ovrhovoditelja, da izvijesti sud o promjenama.
 14. Izvansudska ovrha EOS

  Pogrešno tumačite. Ne radi se o nikakvom tužbenom zahtjevu sa kojim bi se pokrenuo novi postupak, a pogotovo ne novi postupak u parnici. Ovdje se radi o prijedlogu koji se dostavlja u već pokrenutom ovršnom postupku, i na koji se kao sastavni dio tog ovršnog spisa, primjenjuje Zakon o parničnom postupku, a koji se sukladno čl. 21. OZ, kao i drugi zakoni primjenjuje u svim ovršnim postupcima.
 15. EOS Matrix, Dug, POMOC

  Ukoliko nemate poslovni broj (to je taj Ovrv.), zovite Eos i pitajte ih koji su brojevi tih rješenja o ovrsi?
×