Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  1132
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  49

Borbena7 je zadnji put osvojio dan rujan 12

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

2 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

2603 pregleda profila
 1. odricanje od nasljedstva zbog poreznog duga

  Neće, ukoliko ispunjavate uvjete za pokretanje postupka stečaja potrošača.
 2. Ovrha nad nekretninom i europski ovrsni nalog

  Ne, sve je vidljivo prema OIB-u.
 3. Ovrha nad nekretninom i europski ovrsni nalog

  Nema veze, jer je za pokretanje ovršnog postupka na temelju ovršne isprava nadležan sud, a ne javni bilježnik.
 4. Inspektor rada-nadzor

  Ako je sve uredu, onda o obavljenom inspekcijskom nadzoru, inspektor rada je dužan sastaviti samo zapisnik. Ako inspektor rada tijekom obavljanja inspekcijskog nadzora uoči nezakonitosti, tada rješenjem izriče odgovarajuće mjere ili nalaže određene radnja. A potom inspektor rada obavlja kontrolu izvršenja tog rješenja i to neposredno po njegovoj izvršnosti, a najkasnije u roku od osam dana od dana izvršnosti.
 5. odricanje od nasljedstva zbog poreznog duga

  Da bi zaštiti imovinu od ovrhe možete se odreći svog nasljednog dijela. Naravno ovo je uvijek opcija koju možete pokušati iskoristiti.
 6. Ovrha nad nekretninom i europski ovrsni nalog

  Ako je nastupila obustava postupka zbog nemogućnosti provedbe ovrhe, tada se može ponovno pokrenuti novi ovršni postupak i to na istom ili drugom predmetu.
 7. Ovrha nad nekretninom i europski ovrsni nalog

  Ako je ovršna isprava stajala nenaplaćena tri godine na Fini čekajući u redu u Očevidniku, ona je po sili novog zakona isknjižena i postupak se treba obustaviti. A ako je u međuvremenu račun bio zatvoren, tada je to bio razlog za iste takve radnje, jer je provedba ovrhe bila nemoguća.
 8. Pođite do HZMO i ukažite im da u svojoj evidenciji imate netočne podatke, te da Vas zanima da li će to oni ispraviti i uskladiti sa stvarnim stanjem, po službenoj dužnosti i u kontaktu s poslodavcom. Mislim da bi to bio najlakši način, jer ionako sve ide elektronskim putem. Bojim se, da kada sve ovo uredite nećete imati pravo na naknadu, jer je ovu dokumentaciju davno trebalo urediti s ciljem ostvarivanja spornog prava.
 9. Prisilna naplata uzdržavanja

  Kao prvo, bravo za Vas jer ste se odlučili pokrenuti zahtjev za prisilnu naplatu. Kao drugo, sa presudom pođite na sud da Vam izdaju i klauzulu ovršnosti, jer je omaškom izostavljena prilikom izdavanja.
 10. Možete, tražite od poslodavca da hitno napravi promjene ili ispravak netočnih podataka. To se odnosi na stručnu spremu i na razlog prestanka osiguranja.
 11. uređenje tužbenog zahtjeva

  Pogledajte čl.191. Zakona o parničnom postupku, koji definira preinaku tužbe.
 12. Kad ste otišli na neplaćeni dopust, poslodavac Vas je odjavio sa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, i kao razlog je trebalo navesti mirovanje radnog odnosa. Nakon isteka neplaćenog dopusta, a po prestanku ugovora o radu na određeno vrijeme, poslodavac Vas je ponovno morao odjaviti sa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja ili prijaviti promjenu u odjavi, jer je razlog prestanka osiguranja sada bitno drukčiji od dosadašnjeg "mirovanja", a onda bi u roku od 30 dana imali pravo tražiti naknadu za nezaposlene.
 13. GDPR i agencje za naplatu potrazivanja

  Privola za prikupljanje osobnih podataka se daje isključivo u pismenoj formi. Tako da to nije u pitanju. Također, ukoliko su cesijom stupili na mjesto vjerovnika, privola za prikupljanje i obradu osobnih podataka im uopće nije ni potrebna, jer imaju opravdani interes za ovakve radnje. Jedino može biti situacija da se nalaze u fazi otkupa duga, pa imaju interes da na temelju dobivenog podatka od dužnik, prije otkupa duga pokušaju prikupiti nekakve informacije o dužniku, a sve s ciljem da bi utvrdili platežnu moć dužnika i mogućnost da naplate taj dug koji planiraju kupiti.
 14. uređenje tužbenog zahtjeva

  Mišljenja sam da je temeljem čl. 369. Zakona o parničnom postupku, drugostupanjski sud rješenjem ukinuo prvostupanjsku presudu, jer je utvrdio da postoji bitna povreda odredaba parničnog postupka po čl. 354., ovdje konkretno da je presudom prekoračen tužbeni zahtjev.
 15. Razvod

  Evo link pa pogledajte https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/brak-izvanbracna-zajednica-zivotno-partnerstvo/razvod-braka/171
×