Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  2660
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  63

Borbena7 je zadnji put osvojio dan veljača 10

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

6 pratitelja

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

4052 pregleda profila
 1. Promjena potrazivanja

  Teško da ćete se preko žalbe moći dogovarati. Također, žalba ne odgađa izvršenje. Tako da ako mislite izbjeći neugodnu situaciju, trebali bi reagirati prije donošenja rješenja o ovrsi na pokretninama.
 2. Bolovanje i osobni podatci

  Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Evo link https://azop.hr/prava-ispitanika/zahtjev-zastita-prava
 3. Promjena potrazivanja

  Ukoliko se traži ovrha na pokretninama, tada sudski ovršitelj dolazi na predloženu adresu radi plijenidbe pokretnina. Tu nema iznimke, to je pravilo jer je to i sama svrha ovršnog postupka na pokretninama.
 4. Zabrinuta zbog neplaćene kazne

  Svaki dug dođe na naplatu i to zajedno s kamatama i kasnije još s troškovima postupka. To što se nije mogao naplatiti preko Fine, jer su računi ovršenika u tom trenutku bili zatvoreni, ne znači da je dug apsolutno nenaplativ. Ovrhovoditelj raspolaže sa ovršnom ispravom i u bilo kojem trenutku je može pokušati naplatiti na nekom drugom predmetu ovrhe (pokretnine, automobil...).
 5. Promjena potrazivanja

  Da, i rade to. Tako je, auto ne može biti predmet ovrhe ukoliko ste Vi ovršenica.
 6. Bolovanje i osobni podatci

  Na ovu temu niste nikome ništa dužni reći. Podatak o zdravlju je osobni podatak i kao takav uživa zaštitu po odredbama Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka. Također, Zakon o liječništvu ima čl. 21. koji jasno kaže, da i liječnik koji sazna o pacijentu koji mu se obrati za liječničku pomoć, a u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem, taj podatak mora čuvati kao liječničku tajnu i može je otkriti, ako posebnim zakonom nije drukčije propisano, samo uz odobrenje pacijenta. Znači, poslodavac do ove informacije ne može doći niti preko Vašeg liječnika, niti preko Vas, naravno ukoliko Vi to ne želite podijeliti s javnosti.
 7. Promjena potrazivanja

  Ako govorite o automobilu, već Vam je u prethodnim objavama obrazloženo da ovrha na pokretninama, nije isto što i ovrha na automobilu.
 8. Bolovanje i osobni podatci

  Znate li možda o kakvom je točno formularu riječ?
 9. UPOZORENJE ILI OTKAZ RADNIKU

  Uz Zakon o radu, ključno je kako su ova pitanja regulirana ugovorom o radu, kao i Vašim internim aktima kao npr. Pravilnikom o radu...
 10. Promjena potrazivanja

  Vlasništvo mora dokazati onaj koji tvrdi da je pokretnina njegova.
 11. Popravak krova na zgradi

  Možete li ovo malo pojasniti, tko su to ti njihovi ljudi? I jeste li se do sada upravitelju zgrade obraćali pismenim putem?
 12. Eos matrix

  Vaš postupak se vodio na temu da se Eos nezakonito upisao na mjesto ovrhovoditelja na Fini ili da Eos uopće, općenito nije zakonito stupio na mjesto ovrhovoditelja?
 13. Promjena potrazivanja

  Ukoliko dođe do ovrhe na pokretninama, trebate prije toga dobiti rješenje o ovrsi, pa u žalbi možete ovo navesti.
 14. HRT - prekršajna prijava

  Samo ignorirati.
 15. OVRHA BEZ OPOMENE

  Pokušajte se pozivati na čl. 14. koji ukazuje na potrebu slanja opomene (Pogledajte link) https://www.osijek.hr/wp-content/uploads/pdf/826-opci uvjeti parkiraliste.pdf A ovaj člank povežite sa zadnjim izmjenama i dopunama Ovršnog zakona NN 73/17, a koje uvode obvezu slanja opomene za sve ovršne postupke koji su pokrenuti od 3.8.2017., a takav je Vaš postupak.
×