Jump to content

Borbena7

Korisnik
 • Broj objava

  281
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  11

Borbena7 je zadnji put osvojio dan travanj 27

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Borbena7

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

1068 pregleda profila
 1. Mogući razlozi za žalbu na ovrhu

  Još uvijek i Vi možete ove razloge iskoristiti u odnosu na izdano rješenje o ovrsi ako podnesete tzv. žalbu nakon proteka roka.
 2. bjanko zadužnica

  Dostavom bjanko zadužnice Fini, ovršenog se ponovno blokira po rednim brojem ovisno koliko blokada već ima ispred njega. A kad ovom što raspolaže bjanko zadužnicom dosadi čekanje u redu naplate na Fini, tada podnosi sudu prijedlog za promjenu predmeta ovrhe i traži naplatu na nekom drugom predmetu kojega ovršenik možda ima npr. pokretnine, motorno vozilo...
 3. Obustava ovrhe čl. 338 NN 139/2010

  Na vrijeme od 10. godina, koliko je potrebno da bi zastara nastupila, utječu u postupku radnje ovrhovoditelja i radnje dužnika, kao okolnosti koje dovode do zastoj zastare ili do prekida zastare. Tako da nije dovoljno samo izračunati protok roka od dana pravomoćnosti do dana dostavljanja prijedloga za promjenu predmeta i sredstva ovrhe, već individualno sagledati slučaj i sve radnje koje su se vršile u tom periodu.
 4. Otkaz kredita

  Može, zašto ne. Kao što i može birati koji će predmet koristiti za ovrhu.
 5. Otkaz kredita

  Rješenje o ovrsi na motornom vozilu nije isto rješenje koje se donosi kod ovrha na pokretninama. To su dva različita postupka. Novele Ovršnog zakona 93/14 ukinule su institut prokazne izjave i prokaznog popisa imovine.
 6. Otkaz kredita

  Može u nekim slučajevima pokrenuti ovrhu, ali se trenutno ne može naplatiti. Ukoliko ovrhovoditelj ima ovršnu ispravu (u Vašem slučaju rješenje o ovrsi općenito na imovini) tada za neke predmete ovrhe može odmah predložiti određivanje ovrhe kao npr. za pokretnine jer prilikom podnošenja prijedloga ne mora dokazati da osoba uistinu ima pokretnine, te istovremeno prekida zastarni rok, isto vrijedi i za ovrhu na novčanim sredstvima. Međutim, takav ovrhovoditelj ne može računati na to da će mu sud usvojiti donošenje rješenja o ovrsi na plaći, kad je u vrijeme podnošenja prijedloga osoba nezaposlena.
 7. Otkaz kredita

  Nikako. Sud ne pokreće ovršne postupke, već ovrhovoditelj, a sud ih provodi. Prijedlog za promjenu predmeta i sredstva ovrhe također dostavlja ovrhovoditelj, a sud ga može usvojiti ili ne.
 8. Otkaz kredita

  Ako je rješenje o ovrsi općenito na imovini, i temeljem njega nikada nije tražena promjena predmeta i sredstva ovrhe na plaći ovršenika, onda sud ne može obustaviti nešto što nije ni pokrenuo bez obzira što je ovršenik trajno nezaposlen.
 9. Obustava ovrhe čl. 338 NN 139/2010

  Čl. 338. Ovršnog zakona (NN 139/10) kaže da postupci koji su u tijeku, a pokrenuti su prije stupanja na snagu Ovršnog zakona (»Narodne novine«, br. 57/96., 29/99., 42/00., 173/03., 194/03., 151/04., 88/05., 121/05. i 67/08.) obustavit će se u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu ovog Zakona ako ovrhovoditelj ne podnese osnovani prijedlog na temelju kojeg se postupak može nastaviti. Mišljenja sam, da Vaš postupak nije pokrenut prije stupanja na snagu ovog Ovršnog zakona (»Narodne novine«, br. 57/96., 29/99., 42/00., 173/03., 194/03., 151/04., 88/05., 121/05. i 67/08.), tako da po ovom članku nema prostora za obustavu.
 10. Obustava ovrhe čl. 338 NN 139/2010

  Ovo Vam je najveći propust, jer bez Vaše reakcije rješenje je postalo ovršno. Kopirajte oba rješenja, bitan je prijemni štambilj na njima, kad ih je sud zaprimio, a ne kada je rješenje izdano ili kada je od Vas primljeno. Uvijek na sud šaljite kopije dokumenata, a originale čuvajte.
 11. Nadoknada troskova ovrhe kod delozacije ovrsenika

  Vjerujem da ga budete uskoro dobili, jer je nužno za daljnje postupanje u ovom predmetu. Čl. 111. OZ kaže da sud pristupa namirenju vjerovnika nakon pravomoćnosti rješenja o dosudi nekretnine kupcu i nakon što kupac položi kupovninu. A čl. 125. OZ kaže da rješenjem o namirenju sud odlučuje nakon održanoga ročišta za diobu, a pri donošenju ovog rješenja uzet će se u obzir samo one tražbine po kojima je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno najkasnije na dan ročišta za diobu. Vi prvo morate dobiti rješenje kojim Vam se priznaje ovaj trošak, a tek onda kada ovo rješenje bude pravomoćno i ovršno možete definirati predmet i sredstvo ovrhe. Osobno sam mišljenja da previše pritiska na rad suda nikada nije dobrodošlo, pogotovo ako nije posve osnovano. Dobili ste odgovor i to je taj zaključak suda kojim Vas se poziva da svoj pogrešno definirani ovršni prijedlog u roku od 8 dana ispravite ili dopunite na točno određeni način. Vama ne treba dopuna prijedloga, Vi bi trebali sudu dostaviti podnesaka kao ovrhovoditelj koji potražuje trošak. Na temelju ovakvog podneska sud donosi rješenje o trošku, a koje po pravomoćnosti koristite kao ovršnu ispravu.
 12. Otkaz kredita

  Ukoliko je sud izdao rješenje o ovrsi na plaći, tada traži od ovrhovoditelja da dostavi potvrdu Hzmo o zaposlenju ovršenika, naravno ako se od izdavanja rješenja o ovrsi pa do tog trenutka promijenio poslodavac ovršenika. Nisu toliko bitni rokovi kod pokušaja naplate na nekom predmetu ovrhe, već je bitno dokazati da se na nekom predmetu ne može ovrha provesti. Npr. kod ovrhe na pokretninama možete godinama imati bezuspješna uredovanja jer ovršenik nije zatečen, a opet s druge strane možete imati samo dva uredovanja u dva mjeseca pri kojim je utvrđeno da ovršenik nema pokretnina koje bi mogle bit predmet ovrhe.
 13. Prigovor na prijedlog za ovrhu - Parking

  Vjerujem da se u Vašem slučaju više ne radi o prijedlogu već o izdanom rješenju o ovrsi. Ukoliko ste platili glavnicu, računajte da će Vas još potraživati da platite i zatezne kamate na taj iznos. Ako se iznos od 686,00 kuna sastoji od dijela nastalih troškova postupka, a dio se odnosi na predvidive troškova postupka, onda ste uz ovu podmirenu glavnicu dužni platiti zatezne kamate na nju i samo ove nastale troškove postupka, dok se u tom slučaju predvidivi troškovi ne plaćaju. U pravilu svaki grad koji vrši naplatu parkiranja na javnim parkiralištima ima svoju Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima i u takvim aktima je definirano što se smatra urednom dostavom dnevne karte i naloga za plaćanje dnevne karte. Najčešće je to regulirano na način, da je osoba koja je ovlaštena za nadzor nad parkiranjem je pričvršćuje ispod brisača vjetrobranskog stakla ili je uručuje osobno na zahtjev korisnika parkiranja.
 14. Kredit

  Za izdavanje rješenja o ovrsi na motornom vozilu, ovrhovoditelj je dužan sudu dostaviti Uvjerenja o vlasništvu vozila koje mu po Ovršnom zakonu zbog pokretanja ovrhe, izdaje policijska postaja. Znači vozilo mora biti u vlasništvu osobe da bi se mogla na njemu povoditi ovrha.
 15. Obustava ovrhe čl. 338 NN 139/2010

  Kojeg datuma je protiv Vas pokrenut ovršni postupak tj. koji je datum zaprimanja ovog ovršnog prijedloga za kojega kažete da je pravomoćan 14.3.2001.? Da li je ovo baš datum zaprimanja ovršnog prijedloga za promjenu predmeta i sredstva ovrhe ili je to datum izdavanja rješenja o ovrsi na novčanim sredstvima? Zašto mislite da je ovaj zakon kod Vas u primjeni?
×