Jump to content

Alimentacija i zaostaci


Galileoo

Preporučene objave

Poštovani, 

Zanima me par stvari u mojoj situaciji. Imam maloljetnog sina za kojega moram plaćati alimentaciju, s obzirom da nisam radio sud je odredio mojim roditeljima da uplacuju odredeni iznos, taj iznos je bio za par sto kuna manji od meni predodređenog iznosa. Moji roditelji su svoj iznos uredno uplaćivali, sve dok se nisam zaposlio. Nakon toga je uplacivan puni iznos koji je meni dodijeljen, na nacin da sam novce davao roditeljima koji su ih i dalje uplacivali na svoje ime. Sad mene zanima, moze li mi netko raditi probleme jer iznos nije uplacivan preko mog imena ili je nebitno da li sam to ja ili moji roditelji dok god je iznos uplacen? 

Drugo pitanje, dosla mi je tuzba za alimentaciju na iznos razlike meni dodijeljenog iznosa i onog dodijeljenog roditeljima, znaci svaki mjesec koji su roditelji placali svoj iznos s obzirom na moje nezaposlenje, mi je uracunat kao tako zvani dug. Mogu li i to davati svojima na uplatu i hoce li se to smatrati mojom uplatom duga ako se u opis placanja upiše npr. otplata duga alimentacije pero peric ili bi mi i tu mogli raditi probleme? 

Lijep pozdrav 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Galileoo je napisao:

moze li mi netko raditi probleme jer iznos nije uplacivan preko mog imena ili je nebitno da li sam to ja ili moji roditelji dok god je iznos uplacen? 

Uvijek netko može pokušati raditi probleme, da je ovo najsretnije rješenje i nije, bilo bi uredu da ste stanje uredili sa stvarnim stanje i da ste po zaposlenju nastavili sami vršiti uplate i tim rasteretili roditelje te brige, ali to je sada stvar Vašeg dogovora, a u konačnici je najvažnije da dijete redovno dobije puni iznos koji mu na ime alimentacije pripada.

, Galileoo je napisao:

Mogu li i to davati svojima na uplatu i hoce li se to smatrati mojom uplatom duga ako se u opis placanja upiše npr. otplata duga alimentacije pero peric ili bi mi i tu mogli raditi probleme? 

Isti je odgovor kao i na prethodno pitanje...u opis navedite otplata duga na temelju potraživanja po x tužbi ili presudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija