Jump to content

Dnevnice-zašto nam ih uskraćuju


anonimno

Preporučene objave

:-?:-(

Da li stvarno nema načina da se izborim za dnevnice koje smatram da mi pripadaju. Na službeni put idem i do 4 puta tjedno (kilometraža je od 350-750km na dan), a ne dobijem ni za jednu flaširanu vodu (stvarni troškovi su plaćeni) s tim kad se i pokušalo pitati bilo je rečeno da će nam se onda smanjiti plaće (??? :-? 4.000,00kn neš ti plaće)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dnevenica se utvrđuje do neporezivog iznosa od 170,00 kuna, kada je radnik upućen na službeno putovanje koje je minimalno 30 km udaljeno od mjesta rada, mjesta sjedišta poslodavca, ista obuhvaća nakandu za hranu, piće i trošak prijevoza u mjestu u kojem je radnik upućen na službeno putovanje, isplaćuje se u iznosu od 1/2 za putovanje preko 8h, a manje od 12, te u punom iznosu za putovanje u trajanju dužem od 12 sati. Nadalje drukčije može biti utvrđeno internim aktima poslodavac, a isti moraju postojati ako tvrka zapošljava više od 20 radnika.

je napisao:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Hvala vam, no to sve znam....ali kako to sprovesti u djelo, te da za put od cca 400km u jednom danu dobijem barem 50- tak kuna za gablec, nitko ne kaže da mora isplaćivati cijeli iznos ali da cijeli dan provedeš na putu a ne dobijemo ni za sendvič...

a kamoli za topli obrok koji smo zbog službenog puta u nemogućnosti pojesti kod kuće.

Da li ima netko slična iskustva??

lijepo vas pozdravljam! :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Iz prakse znam da nitki kunu dnevnice ne moraš dobiti ako poslodavac tako ne odluči. A neki imaju i drugačije, manje, iznose od navedenih famoznih 170,00kn.

A ako stoji u pravilniku poduzeća da se dnevnice isplaćuju,a ti ne dobivaš moraš negdje prijaviti,mislim nekom inspektoratu kao i svako kršenje takvih odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija