Jump to content

Promjena odvjetnika


viki111

Preporučene objave

Nadam se da sam na dobrom mjestu postavila pitanje.

Vodimo sudski postupak sa Triglav osiguranjem iz Slovenije, i naš odvjetnik nam obećaje nagodbu već dvije godine i nije se pomaknuo sa mjesta, čak štoviše nedavno je bio i u jednoj aferi tako da je malo bio u zatvoru i sad kad je izašao nikako da nas primi i prihvati se slučaja koji vodi od 1992. Što napraviti? Kako promijeniti odvjetnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

morate otkazati punomoć, naći drugog odvjetnika koji se prvenstveno bavi naknadama štete i u tome je verziran kako bi se izbjegle eventualne pogreške, a samim tim i odugovlačenje postupka.

Radim za Croatiu osiguranje i mogu vam reći da se nikad ne čeka na dogovor oko nagodbe toliko dugo. Ukoliko vam vaš sadašnji odvjetnik ne želi predati spis sa dokumentacijom tada pisano zatražite spis, a ukoliko se i na to ogluši prijavite ga komori. možda se prestraši pa vam da vaš spis samo da vas se riješi. međutim bez obzira da li ste uspijeli doći do spisa ili ne opunomoćite novog odvjetnika i objasnite mu situaciju pa će on izvršiti uvid u spis. i nemojte zaboraviti da vi plaćate odvjetnika te da bi vaš odnos trebao biti ravnopravan, tim više što svakom odvjetniku cure sline kada mu se spomene šteta jer je tu najsigurnija naplata s vrlo malo rizika. isto tako tražite od odvjetnika da vam jasno kaže kako stojite u pravnoj stvari kako si ne bi te nabili troškove koje ćete morati podmiriti ukoliko izgubite spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Ali situacija je ovakva, mi smo sa odvjetnikom dogovorili da ćemo platitit sve njegovoe troškove nakon što mi dobijemo odštetu, tj. dogovorili smo de na postotak. Ali napominjem, to je kod njega već 15 godina i ne mrda nigdje. Da li ja njemu moram isplatiti sve njegovoe troškove prije nego povučem spis tj. dam ga nekom drugom odvjetniku ili... Ja znam da je on imao troškova koliko hoćeš, ali čovjek je stvarno nesposobna ljenčina. Taj slučaj je toliko kristalno jasan. U to saobraćajki prije 15 godina jedna je osoba poginula (majka 3 djece) a druga ostala 90% invalid koji je nakon toga izgubio posao itd i ostao samohrani otac to troje djece. Molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija