Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
viki111

Promjena odvjetnika

Preporučene objave

Nadam se da sam na dobrom mjestu postavila pitanje.

Vodimo sudski postupak sa Triglav osiguranjem iz Slovenije, i naš odvjetnik nam obećaje nagodbu već dvije godine i nije se pomaknuo sa mjesta, čak štoviše nedavno je bio i u jednoj aferi tako da je malo bio u zatvoru i sad kad je izašao nikako da nas primi i prihvati se slučaja koji vodi od 1992. Što napraviti? Kako promijeniti odvjetnika?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

morate otkazati punomoć, naći drugog odvjetnika koji se prvenstveno bavi naknadama štete i u tome je verziran kako bi se izbjegle eventualne pogreške, a samim tim i odugovlačenje postupka.

Radim za Croatiu osiguranje i mogu vam reći da se nikad ne čeka na dogovor oko nagodbe toliko dugo. Ukoliko vam vaš sadašnji odvjetnik ne želi predati spis sa dokumentacijom tada pisano zatražite spis, a ukoliko se i na to ogluši prijavite ga komori. možda se prestraši pa vam da vaš spis samo da vas se riješi. međutim bez obzira da li ste uspijeli doći do spisa ili ne opunomoćite novog odvjetnika i objasnite mu situaciju pa će on izvršiti uvid u spis. i nemojte zaboraviti da vi plaćate odvjetnika te da bi vaš odnos trebao biti ravnopravan, tim više što svakom odvjetniku cure sline kada mu se spomene šteta jer je tu najsigurnija naplata s vrlo malo rizika. isto tako tražite od odvjetnika da vam jasno kaže kako stojite u pravnoj stvari kako si ne bi te nabili troškove koje ćete morati podmiriti ukoliko izgubite spor.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Ali situacija je ovakva, mi smo sa odvjetnikom dogovorili da ćemo platitit sve njegovoe troškove nakon što mi dobijemo odštetu, tj. dogovorili smo de na postotak. Ali napominjem, to je kod njega već 15 godina i ne mrda nigdje. Da li ja njemu moram isplatiti sve njegovoe troškove prije nego povučem spis tj. dam ga nekom drugom odvjetniku ili... Ja znam da je on imao troškova koliko hoćeš, ali čovjek je stvarno nesposobna ljenčina. Taj slučaj je toliko kristalno jasan. U to saobraćajki prije 15 godina jedna je osoba poginula (majka 3 djece) a druga ostala 90% invalid koji je nakon toga izgubio posao itd i ostao samohrani otac to troje djece. Molim pomoć.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×