Jump to content

prosječne potrebe djeteta za 2005.


anonimno

Preporučene objave

Da li netko možda zna je li ministrica objavila nove podatke o prosječnim mjesečnim potrebama djeteta predškolske i školske dobi, obzirom na troškove života. Čini mi se da se ti podaci objavljuju do 01. travnja za tekuću godinu. Prošlogodišnji podaci iznose 1400 kn za dijete predškolske, tj. 1600 kn za dijete školske dobi.

Molim ako netko zna jesu li objavljeni podaci za ovu, 2005. godinu. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodine, taj iznos trebaju osigurati oba roditelja, ali roditelju koji je dužan plaćati uzdržavanje obično se određuje više od polovice toga iznosa jer se drugome roditelju uzima u obzir briga i njega oko djeteta. I, da ne zaboravim, ja sam sasvim normalna. Pa valjda ne mislite da je 1600 kn mjesečno dovoljno za dijete školske dobi. Pretpostavljam da znate što je sve djetetu potrebno (a možda i ne znate).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a mislite da taj gospodin zivi od 700 kn? pročitajte obiteljski zakon. tamo lijepo stoji da se uzdržavanje određuje kao % od plaće. prema tome, sve je jasno. idu mi na živce babske priče na ovom forumu. ako ne znate, uzmite odvjetnika ili pravnika da vam objasni. ovdje svako tumači zakon kako mu se svidi i može dovesti nekog au zabludu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilo bi dobro da se, vi žene na ovom forumu malo spustite na zemlju i pogledate kakva su uzdržavanja u zemljama eu, a ne da liječite frustracije i sukobe sa partnerima kroz uzdržavanje. no, hvala bogu, kada hrvatska udje u eu, i to ce se pitanje jednom za uvijek rijesiti. ispričavam se korektnim forumašicama. a ostalim 'alapačama' mi se ne pada na pamet ispričavati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obiteljski zakon ne da sam pročitala nego vam mogu i članke citirati. Ako ne znate u početku se uzdržavanje određuje u NOVČANOM IZNOSU, a kasnije u postotku. I za određivanje visine iznosa nije presudna visina plaće nego dob i potrebe djeteta. A ako osoba koja je dužna uzdržavati SVOJE DIJETE, jer ono ne prestaje biti VAŠE DIJETE kad ste se razveli, ne može plaćati alimentaciju možda postoji mogućnost dodatne zarade, tj. nekog honorarnog rada (rada na crno). Vi ste sigurno otac koji svoje dijete voli najviše na svijetu, uvijek ste tu kad Vas dijete treba, pomažete oko zadaća, vodite brigu o njemu kad je bolesno, kuhate mu, učite ga životnim vrijednostima i, naravno, pružate mu beskrajnu ljubav. A kad djetetu treba kupiti odjeću, obuću, knjige i ostalo, tada kažete u stilu: tata te jako voli ali nema novaca, to će ti kupiti MAMA. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mi žene smo i previše na zemlji, dok vi, nazovi muški, lebdite previsoko. Znači kad uđemo u EU vi ćete prestati biti očevi, jer u EU se ne plaća alimentacija, tamo djeca nemaju nikakve potrebe, žive i rastu od zraka. Vi nećete imati nikakvih obaveza - kao da ih sada imate! Očito je da ste besramni! Pozdrav od "alapače" ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema takvog članka. gospodja 'lupa k'o maksim po diviziji'. mnogi misle da ako čitaju u večernjaku savjete pravnika tako mogu skupiti dovoljno znanja da mogu davati savjete na pravnom forumu. mislim da je forum dobro zamišljen, ali je za sada promašio svrhu. mnogi diletanti uvode zbrku.

a istina je i ovo što jedan od prethodnih postova veli - ulaskom u eu, uvešće se dosta reda i u obiteljski zakon. osobno smatram vrlo koristan post koji sam jednom tu vidio a tiče se usporedbe uzdržavanja u zapadnim zemljama. možete svi očekivati korekcije postojećih rješenja u tom smjeru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne samo da ce se uvesti reda u Oz-u vec i pri odredjivanju poreza u izvrsnoj i zakonodavnoj vlasti, a posebno red u radu na crno. I jos k tome ce se stati na kraj i onima koji izbjegavaju uzdrzavanje.

 

I jos samo to, kad imate malu plaću onda vam odgovara postotak od place, ali kad imate veliku plaću onda se strogo drzite tih 1600 kn/mj koji su predlozeni prije nekoliko godina (a bilo je nakon toga poskupljebnja poprilično), jer smatrate da bi bilo previse dati odredjeni postotak (jer onda to cesto bude i do 2000 kn/mj sto je vise cak i od predlozenih 1600 kn/mj).

 

Daj se vec jednom dogovorite sto bi vama odgovaralo:

 

Nekakva suma ili odredjeni postotak vezano za visinu primanja roditelja koji placa uzdrzavanje?

 

S odusevljenjem cekam EU pa ce i moj bivsi morati placati uzdrzavanje za svoje dijete.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

draga gospodjo,

nema toga što bi kako kkome odgovaralo. zapdni zakoni su jasni: uzima se postotak od plaće i to je to. ministrica pravosudja je u nizu dobrih poteza napravila samo gaf sa svojim izvješćima koji se protive zakonu.

ukratko, ulazak u eu će značiti dvosmjernu promjenu:

1. oni koji izbjegavaju uzdržavanje to će moći mnogo teže - ili idu u zatvor

2. oni/one koji misle da je uzdržavanje način za guljenje suprotne strane će se brzo ohladiti

 

pozdravljam obje promjene

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dodao bih jos jednu vaznu promjenu:

uzdrzavanje ce se placati do najviše punoljetnosti, a sama djeca će podizati kredit za studij. to će biti dobro i za djecu (bolje studiranje, veća borba da se prije završi fakultet), te roditelje (i bračne i izvanbračne djece). to je jako pozitivna promjena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.drzava odredjuje alimentaciju.

1.jedan roditelj radi na minimalcu i uydrzava drugog sbracnog druga i dvoje djece,kolike su njihove minimalne potrebe.

3.nitko nije zaposlen i prima socijalnu pomoc,kolike su njihove minimalne potrebe.

4.drzava je oduzela bolesnoj djeci njihovu osobnu invalidninu,zive od jedne place,kolike su potrebe djece.

5.svakom djetetu cu platiti 1000 kuna,dvoje djece,koliko ljudi radi za manje novaca o d 2000 kuna.

6. postotak na glupost u ovoj drzavi placaju porezni obveznici....

7. od cega zive djeca nezaposlenih roditelja,imaju li ona ista prava kao i djeca zaposlenih roditelja a svi zive od socijalne pomoci...

toliko.....

znaci zaradjujes vise pa placaj vise,djeci za drogu,alkohol i ili bivsoj zeni za osobne potrebe,

moze li malodobno dijete potrositi mjesecno 2000 kuna,3000 kuna,5000 dolara _

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a koliko vi (kolegice?) imate iskustva u takvim sudskim sporovima? ili samo nagadjate. mojih 20 godina iskustva bavljenja samo obiteljskim pravom ne govori u prilog vašoj tvrdnji. zato vas molim, da ako nemate pravničkog iskustva, ne dovodite u zabludu čitatelje foruma.

ako vas baš zanima, sud ili centar za socijalnu skrb teži prvo da se strane dogovore, bilo o % ili iznosu. što se tiče suda, u slučaju dogovora, sudu je svejedno. ako se stranke ne dogovore, odredi se % od plaće, a AKO strana koja treba platiti uzdržavanje ima povećane mogućnosti plaćanja određuje se novčani iznos (sve lijepo tako i piše u zakonu...smao što se on ili ne čita ili ne primjenjuje). Na taj način se u biti izbjegava da se u takvim situacijama određuje % jer bi se moglo desiti da se za uzdržavanja plaća previsoki iznos (što bi nekima pasalo, no sud vodi o tome brigu). dakle, u zakonu sve lijepo piše: zakonodavac se pobrinuo da niti dijete ostane zakinuto, niti da prima astronomske iznose za uzdržavanje...a druga je stvar što niti stranke niti odvjetnici/e ne znaju detalje pa se upuste u psihološke i ine ratove stranaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto tocno znaci povecana mogucnost placanja ?

 

Da li se to odredjuje prema visine prosjecne place ?

 

Kako se to odredjuje ?

 

Da li su primanja od cca 7000 kn/mj povecane mogucnosti i koliki se onada iznos odredi za uzdrzavanje pr tolikim primanjima. Sto ako majak ima puni veca primanja od oca koji treba placati uzdzavanje? kako se onda to odredjuje i ima li to veze pri odredjivanju visine uzdzavanja ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Povećana mogućnost plaćanja je kad uzdržavatelj ima natprosječna primanja (plaća i druga dodatna, prijavljena, primanja), a 7.000,00 kn su svakako natprosječna primanja. Sud će uzeti u obzir i Vaša primanja, samo će se vaš udio uzdržavanja umanjiti za određeni iznos zbog brige i njege koju ulažete u dijete jer ono, pretpostavljam, živi s vama. U svakom slučaju, možete računati na postotak između 30-35% njegovih mječečnih neto primanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako to ne mozete dokazati - onda to ne postoji. a ako ide na ruke, onda ne vidim način kako biste dokazali. sud će uvažiti potvrde sa porezne uprave a ne nagađanja. ja ne kažem ni da ste u pravu ni da niste u pravu oko toga 'na ruke'. no, stvar je pravno jednostavna - nema dokaza - stvar ne postoji. još vas može tužiti za klevetu ako nemožete o dokazati. isto bi vas i poduzece moglo tuziti zbog klevete. pazite što radite. sve više postajemo kao na zapadu....svi će moći za sve tužiti ali će i snositi posljedice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam slijedecu situaciju :

 

Primanja su na priblizna ; njegova cca7000, a moja su cca6000 i dijete je kod mene. trenutno sam s djetetom podstanar, skolsko dijete ( 2.r), sve dokumentirano u spisu ( sve jos stoji za novu raspravu), u fazi sam dizanja kredita za stan.

On zivi s majkom, nema drugih uzdrzavanih clanova.

 

Kako se tu odredjuje visina uzdrzavanja za dijete i da li to ide popola, kako je suadc rekao na raspravi ispred. I ako to ne ide popola koliko je realno da bude ta visina, s obzirom na sve okolnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za uzdržavanje djeteta plaćaju i majka i otac. roditelj koji nije s djetetom, u pravilu plaća postotno (!!, to ne mora biti i u iznosu više), ako su takve plaće.

dakle,

DA - uzima se u obzir plaća i oca i majke

DA - majka može platiti više, ako ima mnogo veća primanja od oca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pratim ovu temu jer sam i sama zainteresirana. Zanima me ukoliko mi netko može odgovoriti, što se sve uzima u obzir kod određivanja visine, tj. postotka plaće koji se određuje za alimentaciju kao olakšavajuća okolnost, tj. opterećenje na plaću. Situacija je slijedeća: Supruga živi u roditeljskoj kući sa dvoje djece predškolske dobi, suprug je podstanar. On ima plaću oko 7500 kn, ona oko 6500. On ima kredit za automobil. Tko bi u ovom slučaju trbao plaćati više, a tko manje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A sto ako muz zivi u inozemstvu, i ima placu oko 10.000 kuna (sto je malo u inozemstvu) a nema stana ni auta ni nista, a bivsa supruga ima placu 6.000 kuna i ima placen stan i auto. Koliko bi suprug onda trebao dati sa obzirom da lose zivi u inozemstvu a bivsa supruga dobro zivi u Hrvatskoj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me kako se gleda na to kada je majka sa djetetom zivi kod svojih roditelja- da li se to isto podrazumijeva kao podstanarstvo?Dijete je 2g,trenutno ga cuvaju djed i baka ali od slijedece godine ce ici u vrtic.Majka ima primanja 2.300 kn

( jos 6mj,jer radi na odredeno ),otac je prijavljen na isto toliko,do sada je davao 700kn( dogovorno) i zivi u zajednickom stanu.

Da li se kod odredivanja djetetovih potreba uzima u obzir i trosak podstanastva i vric?

Sta kada majka ostane bez primanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

općenito je pravilo da se uzmu u obzir standardi roditelja u okruženju u kojem žive (zato se traži da podastru dokaze o svojim obvezama kao što je podstanarstvo, krediti, uzdržavanja i sl) a onda sud na osnovu toga donosi odluku.

zadržao bih se na općenitom odgovoru jer nas ovo vodi predaleko. morali bismo dosta računati, a to možete i sami na osnovu datih napomena, jel da? i

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uzima se u obzir vaša i suprugova plaća, posjedovanje nekretnina i pokretnina vas i supruga. Uvijek, baš UVIJEK sud uzdržavatelju određuje viši iznos alimentacije jer MAJKA PRUŽA BRIGU I NJEGU DJETETU zato se njen novčani dio uzdržavanja umanjuje. U vašem slučaju oboje imate natprosječna primanja, ali ako su djeca ostala kod vas novčano će više pridonositi otac. Iako, to u biti nije točno. Kad se uzmu u obzir sve potrebe djeteta, pogotovo školskog, mjesečno to ispada i više, a da i ne govorimo o očevima koji se oglušuju na plaćanje alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uzdržavanje UVIJEK ide popola, samo se uzima u obzir da jedan roditelj više brine o djetetu, pa on manje plaća novčano. dakle, ako su potrebe djeteta 1200 kn npr (molim fanatike da se sada ne uključuju sa tvrdnjama da su potrebe djeteta 5000 kn kad ja zivim kao samohrani otac s djetetom sa 2300 kn) tada oboje snose po 600 kn. tada se uzima u obzir da npr ja brinem o djetetu te manje snosim novčano, a druga strana više novčano. no, meni kao ocu taj novac uopce nije bitan. brizan sam otac i ne pada mi na pamet fanjati drugu stranu da placa vise. ja znam da se ljudi uglavnom svadjaju da napakoste drugoj strani. meni je i mom sinu super ovako, on je svjestan i samostalan mladic i to mi je samo i bitno. svima koji se prepiru zbog novca, iskreni savjet...tu nije sreća. moj sin ima dobar odnos s majkom, a ja njoj prepustim da sama ocijeni da li treba njemu što dodati. o tome uopće ne razgovaram sa sinom. i imamo mir. mir, koji mnogima tu treba. okrenite se životu i dobrim stvarima a ne samo beskrajnim svadjama i sudjenima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

" Mama nikad ti necu oprostiti sto nisi od tata trazila da placa uzdrzavanje za mene, jer smo se mi morala puno odricati svega dok on nije mario za mene! " rece jedna punoljetna djevojka svojoj majci i podigne tuzbu protiv oca koji joj nikada nije kupio niti zvaku.

 

da li Vam je tih 2300 zajedno sa uzdrzavanjem koje daje majka ili je to vasa placa ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto se sve odnosi na uzdrzavanje ?

 

Da li je to skrb ( briga o djetetu) +novac koji roditelji izdvajaju ( ili su ta dva pojma razlicita) ili je uzdrzavanje iskljucivo materijalne prirode ?

 

Molim da mi to netko razjasni jer se u OZ-u stalno spominje VISINA uzdrzavanja. na sto se onda odnosi skrb, a na sto uzdzavanje ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li zaiste zadovoljavate SVE potrebe vaseg starijeg skolskog djeteta sa 1200 kn/mj . Da li je time vase dijete zadovoljno ? Kako ste opremili vase sina za pocetak skolske godine ? Kako ste uspjeli kupiti sve sto treba za skolu, knjige, odjecu, obucu, putnu kartu ( ako ju treba), kako financirate prehranu djeteta i konacno gdje oblacite vaseg sina ? Recite nam recept za to jer ja sve moram kupiti i za opremu za skolu potrosila sam 1200 kn

( samo oprema za skolu, knjige i pribor +preobuca), a gdje je sve ostalo, par krpica za obuci da izgleda pristojno i patike i cipele. Sve skupa oko 2 200 za ovaj mjesec ? Sve moram kupiti, jer mi ne dobivamo besplatne udžbenike.

 

No cinjenica je da su mog djeda i baku othranili na kruhu i šećeru i bili su vise bosi nego obuveni, a bila su tada i drugacija vremena.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma dajte ne gnjavite više

svog sina ne spremam svaki mjesec u školu. to je jednom godisnje. ima dnevni đeparac za 20 dana škole mjesečno po 10 kn za sendvič - iako uglavnom ja napravim sendvič pa može ponijeti u školu. jedan mjesec dobije đeparac od majke, drugi od mene. mi (ja i sin) smo svjestni da nismo bogataši, al jako dobro funkcioniramo. pa kaj je vama?? on za svoje potrebe ima mjesečno 1200 kn i mislim da je to za jednog teenage-ra (uskoro punoljetnog) i više nego dovoljno. ja nemam za sebe toliko. nije zakinut ni u čemu. ne nosi tenisice od 500 kn, i zašto bi??? nemojte da vas ja kao otac moram učiti o racionalnom trošenju. kad se hoće - može se. ja sam odlučio da se oko novca sa njegovom majkom ne svadjam i on je dovoljno svjestan ograničenja. zašto bih ja nju tužio i naveo da on ima nerealne potrebe kada nema. imam i ja prijatelje i rodbinu i vrlo dobro znam da niti njihova djeca nemaju tolike potrebe kroz mjesec. a moj sin nije ništa lošiji od njih. i zato prestanite se tu prenemagati. i moj sin radi od svoje šesnaeste godine. nije se žalio na to. vrlo sam ponosan na njega jer si sam može zaraditi dodatni đeparac (nije to mnogo, prodaje kod prijatelja na placu vikendom voce i povrće, pomaže stariji susjedima u kvartu i sl). ja ga učim da se privikava na zapadnjačke kriterije, da si zarađuje novac, da štedi. a što vi vašu djecu razmazite i izmišljate nerealne potrebe , tko vam je kriv

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A gdje to pise da moje dijete ima patike od 500 kn ?

Jasno da ne opremam dijete u skolu svaki mjesec, ali da ga opremim moram iskoristiti nekoliko cekova koji mi dolaze svaki mjesec na naplatu, pa se to potrosi ipak svaki mjesec.Sendvice i sokove isto pripremam kod kuce, ali i to ima svoju cijenu. I moje dijete radi, ali kucanske poslove, ne ide zaradjivati jer nije jos ni teeneiger, jos pri tome ga moram povjeriti nekome na cuvanje dok sam na poslu, pa i to ima svoju cijenu. Ni mi nemamo puno i ne odjevamo se u benettonu, ali ipak cijene za djecje stvari su dosta vece nego za odrasle ( ne pusim i ne pijem, a ne vozim ni auto).

I moje dijete nije razmazeno, zato sto ne moze ici na posao. Osim toga, kakav ststus ima vase dijete "kao radnik" na trznici i da li je adekvatno placeno za taj posao koji obavlja ( jer bi sigurno odraslu osobu vise platili nego vasg sina)? Za pozdraviti je zelja djeteta da stedi i da radi, barem postaje svjesno vrijednosti rada i novca, samo se nadam da nije iskoristavano na takvim poslovima, sto je cest slucaj, osim toga kako to, da kad vi nemate dovoljno za sebe, niste sebi nasli dodatnu zaradu u vidu slicnog posla kad istog vaseg prijatelja ( kao dobar primjer vasm sinu) ?

 

Ako majka povrh tih 600 kn ipak daje djetetu novac i odjene ga mjesecno u ponesto, to ipak zanaci da vi sa svojim primanjima i uzdrzavanjem ne mozete zadovoljiti potrebu za vase dijete, ali morate biti svjesni da mnogima bivsi supruznici ne pomazu nikako i ne daju djeci niti za đeparac ni odjecu.

 

Za pozdraviti je vasa suradnja sa bivsom suprugom . Nemate se zasto niti savdjati s njom jer ona ipak s vama suradjuje.

 

Da li vase dijete ide mozda u skolu stranih jezika ili na nekakav tecaj informatike ( danas to nije luksuz vec potreba radi lakseg pronalaska posla, da ne kazem da su to ponekad bitni uvjeti pri trazenju posla), da li ima vremena da se bavi sportom u nekom klubu ( da li ima interes za to ), ako mora ici raditi kod vaseg prijatelja? Da li ste razmisljali da su to "kulturne potrebe" ( koje imaju svoju cijenu) vaseg djeteta i da li si barem od novca koji zaradi moze priustiti nesto od toga ili mu je to samo novac za izlazak s prijateljima (džeparac). Da li vase dijete ima vremena procitati knjigu kad dodje umorno s tog ( pretpostavljam fizickog) rada ?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sa bivskom zenom ne komuniciram : sin komunicira. osobno nemam sa njom dobre odnose, no to i nije bitno z aovu priču. bitno je da sin ima. to je odnos izmedju njih dvoje i ja se u to ne mijesam.

ne želim više ulaziti u rasprave oko novca i posla - moj sin je sretan, odgovoran, vec si dosta i sam zaradjuje (za svoje potrebe). ako zelite bas znati, sam si je kupio racunalo (što danas i nije preskupo), knjige čita iz knjižnice (članarina je 50 kn godišnja...zašto bi kupovao, molim lijepo???). kad me vec povlačite za jezik - bavi se i sportom (rekreativno...košarka na jarunu ne košta ništa, samo da znate).

moja poanta (a meni je žao što ju vi niste razumjeli, nego ulazite u rasprave) je da troškovi nisu toliki koliki ih prikazujete i da se dijete može učiniti sretnim i odgovornim i na način da se ne povlačim stalno po sudovima oko nerealnog uzdržavanja. ograđujem se od neplaćanja uzdržavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je to OK. No ne zaboravite da je vase dijete veliko i da sada samo moze otici kod majke, a sto bi bilo da je dijete manje i da ne moze samo "zaradjivati za svoje potrebe". Kupiti racunalo i dobro ga iskoristiti nije isto ( da li ima dovoljno vremena za samostalno ucenje, sto je teze), a i nije bitno da li se knjiga posudi ili kupi vec da li ima dovoljno vremena za citanje ili odlazak u kazaliste i sl. ( da li uopce ima volje i sange za to) nakon rada i skolskih obaveza?

Ja sam tako odrasla, ali s oba roditelja, i radila sam stosta, ali nisam imala snage ni vremena za sve , pa dan ima samo 24 sata, a mladicu kao sto je vase dijete treba najmanje 8 sati sna.

No, nemate pravo govoriti da su sva djeca, ciji roditelji imaju vise i priuste im vise od vas, neodgovorna i razmazena. Takvi roditelji usmjeravaju djecu i ulazu u dodatna skolovanja za svoju djecu, a to sve ima svoju cijenu ( naravno ako dijete ima talenata i volje za to).

 

Ako si dijete zaradjuje za svoje potrebe ( vjerojatno samo za dio njih), prema tome to sto mu vi mozete pruziti je samo za dio njegovih potreba, no sto bi bilo da sin ne moze doci do tog novca i da je mladji barem 2-3 godine.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moje je da iznesem svoje (pozitivno) iskustvo a ne da uvjeravam druge tu na forumu. svatko od nas vodi svoj zivot i molim lijepo. to je u redu. ja sam rekao kako se problemi mogu prevazici - jedan prijedlog, a vi urediti zivot kako vam paše. ako vam paše ganjanje po sudovima - vi se sudite. a cijela ideja je da se mnoge stvari mogu ublažiti i prevazici dobrom voljom i organizacijom. toliko od mene po ovom pitanju...sto sam imao, rekao sam, te vise necu komentirati eventualne odgovore. sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam samo iznijela svoje stajaliste i gdje to pise da se ja nalazim na sudu ? Uopce nisam na sudu i ne tuzim nikoga ( niti imam namjeru)

Samo sam konstatirala da nitko ne moze znati kako netko zivi i sto su njegove potrebe, ako ne zivi s tom osobom unutar njegova 4 zida i ako to nema priliku vidjeti. Logicno je da bi svaki roditelj dao svom djetetu najvise sto moze i pripremio ga na zivot da mu bude lakse. Isto sam samohrani roditelj, i suprug ne placa uzdzavanje i dijete uredno kontaktira s njime.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

A ja sam samo pitala da li su objavljeni novi podaci o prosječnim potrebama djeteta. Kud ste vi otišli s ovom temom, nevjerojatno! :-?:-o

 

Samo jos jedan u nizu off topica na forumu obiteljskog. Neki ljudi nikako ne shvacaju da je za rasprave izvan teme otvoren caffe. Dok ne zakljucamo temu, nece prestati.

 

Nadam se da ste ipak dobili odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija