Jump to content

Sređivanje korištenja između dvije parcele


kowalsky

Preporučene objave

Tražim savjet (odvjetnika)vezan uz riješavanje prava korištenja parcele.

 

Situacija je sljedeća:

 

Pri kupovini od jednog prodavatelja napravljene su dvije parcele sa istom kvadraturom. Na osnovi usmenog dogovora između dva nova vlasnika objekata svaki na svojoj parceli su se definirala korištenja parcela u određenim dijelovima na taj način da vlasnik jedne parcele koristi dio parcele od drugog vlasnika i obrnuto. Sada nakon sređivanja tog dijela parcele (navoz temlje, sadnje trave i čempresa, postavljanja zidanog roštilja), konkretno od mene i uživanja tog dijela 2 godine drugi vlasnik želi postaviti ogradu na stvarnu granicu parcele a bez ikakvog dogovora sa mnom.

Pošto je moj objekt u drugom redu od ceste do mog objekta vodi kolni prilaz koji koristi i on kako bi mogao ući u svoje dvorište do novoizgrađene garaže. Za pravo korištenja tog dijela moje parcele je ponudio korištenje gore navedenog spornog dijela parcele. Napominjem da on ima iz svog objekta moguć izlaz (izlaz osobe ne automobila) na javnu površinu, te kao takav mu nije nužno vezan moj dio parcele. Sada nakon 3 godine kako sam kupio gradilište i sve uredio on je došao sa potpisanom izjavom od bivšeg vlasnika kako on može koristiti moju parcelu za ulaz u svoje dvorište sa osobnim automobilima, a za koju ja nisam znao ni da postoji te koju nisam dobio od bivšeg vlasnika prilikom kupoprodaje objekta i zemljišta.

 

Molim hitnu pomoć i savjet.

 

 

Hvala na dobrim savjetima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija