Jump to content

Urednan vlasnicki list?????


Swiss

Preporučene objave

Može jedna mala pomoc...

naime, kupujem stan i kako to vec biva kod nas, uvijek neki problemi s papirima...

Ovako... prvo su muz i zena bili vlasnici (muz je nasljedio od roditelja stan za vrijeme braka stan sto znaci on i zena djele nekretninu pola pola). Kada je trebalo potpisati predugovor, naravno doslo je do problema... odjednom je iskrsnulo da se njegova supruga trenutno u gruntovnici brise iz vlasnickog lista jer su napravili sporazum da ce ju nakon prodaje nekretnine isplatiti za dogovoreni dio.

Stigao je poziv da su papiri sredjeni. Uvidom u zk ulozak i ostalu dokumetaciju, sada na vlasnickom listu pise pod rednim brojem 1. da je vlasnik Pero Peric, adresa ta i ta, vlasnik jedne polovine, i ponovno ispod toga, pod rednim brojem 2. vlasnik isto Pero Peric, ali s drugom navedenom adresom također vlasnik jedne polovine te iste nekretnine.

Na moj upit vlasniku o cemu je ovdje rijec (jer banka takvu dokumentaciju za kredit ne prihvaca) objasnjava da ce uvijek tako u vlasnickom listu stajati, ne samo on, nego tko god kupi tu nekretninu, jer je prvu polovinu naslijedio od svoje majke, a drugu polovinu od zene te da se NEKRETNINA DIJELI NA DVIJE RAZLICITE ADRESE??????????????????????????????????????????? :-?

Please, jel ima netko odgovor na ovakvo sto? Nadam se da nisam jako zakomplicirala cijelu situaciju i da sam bila jasna, jer sam se i sama vec zagubila u cijeloj ovoj prici... :(

Hvala puuuuuuno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka upisani vlasnik podnese zk sudu prijedlog za ispravak adrese ( jer se ovdje očito radi o jednoj te istoj osobi - vlasniku, koji je prilikom upisa vlasništva imao različita prebivališta ). Sudu uz prijedlog za ispravak adrese treba priložiti potvrda MUP-a o prebivalištu vlasnika iz koje se vidi slijed od prve do zadnje upisane adrese.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija