Jump to content

tražim odvjetnika koji ne naplaćuje unaprijed


marryah

Preporučene objave

prilikom odlaska u invalidsku mirovinu moja rođakinja imala je problema oko isplate otpremnine, radni odnos joj je "prestao" dok je bila na uredno prijavljenom bolovanju te joj je za vrijeme bolovanja otkazano i zdravstveno osiguranje, nije mogla iskoristiti pravo na godišnji odmor ni na otkazni rok i šećer na kraju zbog kašnjenja od strane poslodavca koji nije na vrijeme poslao prosjek plaće za 1983 g. kasni joj i izračun mirovine itd. stoga vas molim da mi preporučite odvjetnika koji bi preuzeo slučaj, koji se bavi radnim pravom a ne traži postotak eventualne odštete unaprijed.

kako imam i prijateljicu koju su držali u bolnici jankomir na odjelu za totalno poremećene (a ona je imala "samo" moždani udar) i tamo je mučili, vezali, isprobavali razne kemikalije na njoj a nisu joj davali osnovnu terapiju propisanu od strane njenog neuropsihijatra i time teško pogoršali njeno stanje također tražim odvjetnika koji je voljan svoj postotak uzeti po završenju parnice. hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...
  • 5 mjeseci kasnije...

Poštovana,

 

Vi zapravo tražite odvjetnika koji će Vas kolokvijalno rečeno "kreditirati". Takvoga, siguran sam nećete naći.

 

Naime, čak i da se odvjetnik u potpunosti odrekne svoje nagrade, barem privremeno, do pravomoćnog okončanja postupka, potrebno je da platite nužne parnične troškove, primjerice morate snositi troškove izvođenja dokaza koje ste sami predložili (predujmiti troškove vještačenja), platiti sudske pristojbe i tome sl. Ako uspijete u sporu, iste će svakako morati platiti tuženik, kao u sporu poražena strana.

 

Međutim, ako ste slabog imovnog stanja te niste u stanju snositi troškove postupka, obratite se Hrvatskoj odvjetničkoj komori radi pružanja besplatne pravne pomoći. Ista je regulirana člankom 21 Zakona o odvjetništvu i glave III Kodeksa odvjetničke etike, po kojoj Hrvatska odvjetnička komora osigurava besplatnu pravnu pomoć socijalno ugroženim osobama i žrtvama Domovinskog rata u pravnim stvarima u kojima te osobe ostvaruju prava koja su u svezi s njihovim položajem.

 

Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija