Jump to content

Advokatovo i klijentovo pravo


virgosat

Preporučene objave

2000 god. kad je firma otišla u stečaj, nekolicina nas zatražila je pomoć advokata, dala mu punomoć u zastupanju potraživanja isplate zaostalih plaća i otpremnine ili onoga što je poduzeće ostalo dužno radnicima.

 

Svako od nas platio mu je odmah u to vrijeme 100 kuna. Nakon nekog vremena, doznali smo da se rasprodaju nekretnine koje su pripadale poduzeću, pa smo pitali advokata o poduzetim radnjama. Međutim, on nije imao pojma a mi smo par puta njega kontaktirali i ustanovili da taj advokat o ničemu nema pojma pa smo prestali da ga kontaktiramo i obavještavamo o svakom poduzetom koraku vezan za to poduzeće.

 

Prošlo je od tada barem 8 godina, da mi nismo od tog advokata dobili niti jedan dokumenat o svim poduzetim radnjama, nismo dobili nikakve obavijesti o parnici, niti o bilo čemu vezanim za problem zbog kojeg smo ga i angažirali.

 

Od tada imali smo barem jednu sitnu isplatu ili dvije, a upravo ovih dana, isplaćeno nam je oko 15% dugovanja. Odmah iza toga stiglo je i pismo advokata citiram:

 

"Prema mojim saznanjima dana 28.5.2009 g. pri djelomičnoj diobi 2 višeg isplatnog reda u stečajnom postupku na T.... d.d. u stečaju, R..., izvršena vam je, osim dijela glavnog potraživanja, i isplata dijela pravomoćnom presudom dosuđenih parničnih troškova u iznosu od 354.27 kn.

 

Kako se radi o troškovima dosuđenih pravomoćnom presudom koji se odnosi isključivo na naknadu za moj rad i zastupanje to vas umoljavam da po primitku ovoga dopisa u primjerenom roku osobno dođete u moj ured radi podmirenja navedenog iznosa od 354.27 kn"

 

Pitam s kojim pravo on potražuje od nas novce kad mi nismo od njega dobili nikakav izvještaj o postupku koji je poduzeo, nije imao pojma da se firma rasprodaje, nije se javljao svih ovih godina iako je bilo par sitnih isplata, nikada nas nije obavijestio o svojim troškovima niti imamo bilo kakav dokemant da je on i nešto uradio. Možda je bio na jednoj parnici, ali mi nismo dobili nikakav izvještaj od njega niti nam se nije javljao svih ovih godina.

 

Kakva su moja prava i što nam je raditi? Možemo li odbiti nakon toliko godina njegovo potraživanje koje je došlo običnom poštom.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od odvjetnika traži kopije tužbi koje je dostavljao nadležnom sudu.

traži presude koje su u svezi njegovog zastupanja na sudu a po vašoj punomoći.

 

trebali ste odvjetniku otkazati punomuć prije 8 godina.

 

za svaki posao ,po punomoći, odvjetnik ima pravo biti plaćen za učinjeni posao.

ako nije ništa radio za vaš interes i po vašoj punomoći tada nemojte platiti traženi iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija