Jump to content

Nemogučnost viđenja djeteta!


kaktus

Preporučene objave

Zar ne postoji način da bivšu suprugu zakonskom snagom pridobijem da mi pokaže dijete? Zar sam toliko bespomočan u ostvarivanju svojih osnovnih prava? Moram li ići linijom trulog kompromisa i ući u ponižavajući položaj sa bivšom da dobijem svoje dijete onako kako mi Zakonom pripada, a to su viđenja dogovorena na Sudu? Dijete je staro 13 mjeseci. Sud je dodjelio skrbništvo majci, ali još Riješenje Suda nije došlo, jer se čeka rasprava o Alimentaciji! Brak se na prvom ročištu razveo sporazumno! Pozdrav i HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sporazumno ste se rastali, a niste odredili iznos uzdrzavanja za 13 mjesečno dijete???????

 

Kako to sve ide u paketu, onda vi nemate niti papir da ste se rastali ili sto? Imate li mozda samo sudski zapisnik sa te rasprave.

 

Vidite, kako vecina majki ne moze naplatiti uzdrzavanje ( radi se i godinama i do 10 i 15), tako niti vi necete moci ostvariti svoje pravo sve daok se to ne zavrsi sve u potpunosti, ne zbog CZSR, niti bilo koga drugog vec zbog toga sto se niste sa bivsom suprugom dogovorili o visini uzdrzavanja i to rijesili odmah na istoj parnici.

Ovako, morat cete cekati sudsko rjesenje, koje se jos moze promijeniti, jer taj sudski zapisnik ne mora biti konačan. Majka djeteta to jos moze pokusati promijeniti prije nego dobijete rjesenje koje ce biti prvovaljano. A sudvi rade tako kako rade, "dostizu pravdu ali jako, jako, jako, jako, JAKO sporo"

 

Znam da vam to nije utjesan odgovor, ali zbog djeteta pokusjte malo manje misliti na sebe i svoj ego pa malo "popustite" jer u cijeloj toj prici niste vazni ni vi niti vasa bivsa supruga, tj. majk vaseg djeteta, vec to dijete koje je vase.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovaj brak je na Sudu okarakteriziran kao izuzetno teško poremećen odnos. Naime mi sada samo komuniciramo preko naših odvjetnika i CZSR-a! Sudac nam je dao 6 mjeseci vremena da se odnos iskristalizira u pogledu viđenja djeteta i susreta sa djetetom, ali to je bezuspješno! Sljedeće ročište je u 19. veljače slijedeće godine, a moj odvjetnik želi da dobije privremenu naredbu od Suda da CZSR pod hitno angažira posrednika između mene i bivše supruge u pogledu susreta oca sa djetetom! Jako bih volio znati da li i nakon rješenja Suda, bivša supruga može i dalje opstruirati susrete oca sa djetetom! Puno hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo zbog sprosti djelovanja sustava, sto se nece tako brzo promijeniti, jer to mnogima odgovara, a tu mislim na sudove koji su izuzetno spori i ne snalaze se u novostima zakona vezanih uz obiteljski zakon, a to je da nisu dovoljno spremni ili nisu pripremljeni i ne shavcaju da se te stavri i ine vezane za OZ, hitne, vec se svi postavljaju kao da ima vremena, vi cete jako dugo cekati da istjerate to svoje pravo.

 

A nakon presude ili sudskog rjesenja, sve se opet moze promijeniti, ako dodje do promjene uvjeta...... To vam je nesto slicno kao u filmu " Beskrajni dan".

 

Zao mi je sto nemam utjesniji odgovor, ali upravo zato sto su sudovi, kao predstavnici zakonodavaca, vrlo spori, i CZSR ne moze raditi svoj posao kako treba.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači moram napustiti svoje dijete!? Dobro je to znati jer nemam bar nikakve grižnje savjesti za ovaj čin! Samo me zanima da li izjava na predstojećem Sudu o odricanju svog djeteta automatski povlači i neke zakonske konzekvence! Moram to znati jer u ovoj situaciji ne želim posječivati dijete, a vjerujem mali je dovoljno pametan da STASA I BEZ OCA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste ocinstvo priznali, onda cete tesko to osporiti, tim vise sto vam majka djeteta to sudski moze osporiti, da ne kazem i dokazati, ako ste bioloski otac djetetu.

 

Zao mi je sto ste stekli krivi dojam. Naravno da vam ne bih savjetovala da to ucinite., da se odreknete svog djeteta, jer cete se pokajati u svakom slucaju.

 

Bez obzira da li cete se vi odreci djetea ili ne uzdrzavanje cete svakako morati placati, jer necete moci osporiti ocinstvo. Prema tome, mozda cete i dobiti trenutnu satisfekciju, jer cete trenutno misliti da je vas ego vazniji i da ste "pokazali" bivsoj suprugi, ali vjerujte, kad se sve slegne i te kako ce vas stici griznja savjesti, jer se iz vasih postova vidi da savjest imate. Ono sto ce nakon toga uslijediti jeste gomila novih sudskih sporova koji ce vas kostati vise nego sto i sanjate i samo cete se naplacati odvjetnika i nista od toga necete imati, osim uplatnica za sudske pristojbe, izlaske odvjetnika, napisane zalbe i odgovore na tuzbe.

 

Sve to drugacije izgleda kad se prasina slegne i oci se malo razbistre, tek onda cete vidjeti sto imate pred sobom.

 

Mogu razumjeti vas bijes zbog nemoci, ali sustav je takav, sudovi su spori. Jedino sto bih vam savjetovala jeste da se pokusate dogovoriti oko uzdrzavanja za dijete kako biste okoncali rastavu braka i dobili sudsko rjesenje. Tek nakon toga, kad imate nestu crno na bijelom, mozete dizati privatne tuzbe zbog osporavanja vidjanja djeteta. Znam da su neki ocevi koji su na takav nacin istjerali svoje pravo, te parnice i dobili.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obaveza o alimentaciji nije sporna. Novac nije sporan. Ali, to je sve što mogu djetetu pružiti! Slijedeća rasprava o alimentaciji dolazi zbog toga što se Tužiteljica (bivša supruga") tek zaposlila, pa nije mogla donijeti svoju platnu listu na Sud po kojem bi se raspravljalo o tome! Dakako u njenom tužbenom zahtjevu i pored pretjerano visoke alimentacije se navodi i potrebno plačanje cjepljenja koja je ona provela u privatnom aranžmanu, bez obzira što je dijete preko mene zdravstveno osigurano, te plačanje i cjelokupnih sudskih pristojbi, s obzirom da je bila nezaposlena sve do nedavno, kada se zaposlila! Ovo je najmanji problem u našim odnosima, najgora muka i patnja je ipak NEMOGUĆNOST DA REALIZIRAM MOJE osnovno pravo da VIDIM SVOJE DIJETE, a to je izuzetno bolna muka i patnja i više ne mogu izdržati!

ZATO TRAŽIM NEKU SUVISLU RIJEČ, POMOĆ ILI BAREM ČINJENICU DA SAM NEMOĆAN I DA ODEM SVOJIM ŽIVOTNIM PUTEM BEZ SVOGA SINA KOJEG TOLIKO VOLIM I ŽELIM!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto za vas znaci pretjerano visoko uzdrzavanje?

 

Sud vam nece oudrediti pretjerano visoko uzdrzavanje ako niste u mogucnosti. Ona moze traziti 100 000 kn, ali da li ce ju dobiti to je drugi par rukava.

 

Iz iskustva znam da sud odredi nesto izmedju onoga sto vi nudite i onoga sto ona trazi. Na kraju krajeva, vi imate pravo na zalbu i ako ju predate prije nje, jer i ona se moze zaliti na presudu, sve moze ostati nepromijenjeno, ali moze se i zalba pozitivno rijesiti u vasu korist ako predocite argumente. S obzirom da se supruga zaposlila vi necete morati placati njezino uzdrzavanje ( sto bi bivsa supruga imala pravo), a koliko znam da se potrebe djeteta "podijele" tako da onaj roditelj koji s djetetom ne zivi izdvaja novcano vise od onog koji s djetetom zivi, s tim da se u obzir uzima i mogucnosti obaju roditelja.

 

Na zalost, vi se bez sudskog rjesenja nemate na sto zaliti, niti na ne vidjanje djeteta, niti na visinu uzdrzavanja jer spor jos nije zavrsen. Otidjite na neke od zakljucanih tema u rubrici obiteljski zakon vezanih za alimentaciju pa cete vidjeti koliko ljudi placaju i kakvi su im sve problemi vezani uz to.

 

Na zalost, postoji puno slucajeva i obratnih od vaseg.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretjerano visoko uzdržavanje koja bivša potražuje preko tužbenog zahtjeva je iznos alimentacije preko 45% od moje plače, te zahtjev za plačanje obaveznog i neobaveznog cjepljenja bez obzira na njegovo zdravstveno osiguranje u HZZO-u, i jasno, potraživanje plačanja cjelokupne sudske pristojbe, bez obzira na novonastalo stanje, kada se ona zaposlila! Jako je velika sramota da mi očevi imamo samo obaveze prema svom djetetu, od koje ne treba bježati, ali nikakva prava, pa ni najosnovnije, a to je da otac vidi svoje dijete, a kamoli da ravnopravno sudjeluje u njegovom odgoju! Njen odvjetnik je lijepo napisao na moju e-mail adresu jednu izuzetnu rečenicu: "VI STE ZAKONITI ZASTUPNIK SVOGA DJETETA???! Koje li demagogije i pokvarenosti jednog čovjeka, koji za sebe drži da je obiteljski čovjek, fujjj!

Pozdrav očajan bodljikavi Kaktus!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tim svojimotkazom biste samo naskodili djetetu, a s ciljem da se osvetite bivsoj suprugi bodljikavi gospodine.

 

A to ne upucuje na nista drugo, nego da ste zapravo u dusi jednaki oboje, egoisticni.

 

Samo sto cete kad vam dijete sa svojih 19. god kaze " Sto mi se uopce javljas? Pa nisi me trebao do sada, zasto mislis da te ja sad trebam. Pusti me da zivim na miru........ itd"

 

Sto cete mu reci ." Tvoja mama je trazila previse novaca za tebe, a ja sam smatrao da tebi to nije potrebno, pa sam dao otkaz i zbrisao kako ne bih davao to za tebe ."

 

Znate sto ce vam reci " Nosi se sad sa svojim novcima tamo gdje si i do sad bio" ili neso slicno, a moze se dogoditi da ce uzeti od vas mozda i ponudjeni novac i vise vam se nikada nece javiti.

 

Ima more takvih slucajeva, na sve strane. Koliko hocete, samovi jos to ne vidite, a sve to se zbiva oko vas, mozda u susjedstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovakva mi situacija ne pada napamet! Ali čovjek dođe i do takvog razmišljanja! Negdje sam već spomenuo da bi se naoružao sedativima za umirenje i otišao na drugu planetu! Srećom imam dobre uvjete na poslu i moje učešće za izdržavanje djeteta nije upitna niti jedne sekunde! Možda se koji puta uplatom zakasni dva dana zbog razloga obračuna plače petkom, ali to ne bi trebao biti razlog na temelju čega bi me bivša tužila CZSR-u zbog opstrukcije izdržavanja djeteta! Naravno da to ne dolazi u obzir. Ali to je jedan razlog za diskusiju, zašto mnogi očevi naprosto izbjegavaju svoju obavezu plačanja uzdržanja djeteta! Vjerojatno razmišljaju kao i ja, ovako: "PA NEĆU JA VALJDA SVOJOM ALIMENTACIJOM PLAČATI LEASING ZA NJEN AUTO ILI ANUITETE ZA KREDIT" Pozdrav bodljikavi Kaktus

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obicno se radi o vrlo pltkim razmisljanjima tipa ovoga gore, sto uopce nema veze s pamecu niti ima zdrave logike.

 

Zar vi mislite da su potrebe djeteta nestale ako je majka mozda kupila auto na lizing. Dajte nemojte biti smijesni. pa to dijete bilo lizinga ili ne mora jesti, obuti se, obuci se, icu u skolu ( ako je skolsko) ili ici u vrtic ( ako je predskolsko) dijete. Pa vse to dalje majci ostaje da priusti djetetu.

 

Njezina primanja nemaju veze s vasim dijelom uzdrzavanja. Ona iz svojih primanja osigurava svoj dio za uzdrzavanje djeteta, a s ostatkom svojih primanja moze kupiti 10 automobila na lizing ako zeli ili ako ima dovoljno novaca, to se vas ne treba ticati.

 

Vi to sto placate, ne dajete bivsoj suprugi, vec svom djetetu, i kad bi svi tako razmisljali, a tako je pravilno onda ne bi bilo sporova oko uzdrzavanja.

 

Vidite ja imama skoro 3 put veca primanja od bivseg supruga, a njegova su iznad hrvatskog prosjeka ( 8500 kn/mj), kupil sam stan i novi skupi auto, bolji od onog koji sam njemu ostavila. Sad je on zavistan sto ja opet imam vise i bolje od njega unatoc tome sto sam mu sve ostavila, pa ni on ne placa uzdrzavanje za naseg sina ( 2000 kn/mj). Nije on to trebao meni davati, jer zivim i radim za svoje dijete i sve sto imam i zaradim rado dijelim sa svojim djetetom i sto je meni bolje i njemu je, a ja se svom silama trudim da nam obojima bude jos bolje. meni moje dijete nije teret niti mi je tesko, pa moje je dijete.

Prema tome, nemojte tako razmisljati, jer to su nelogicna razmisljanja, a na stetu vaseg djeteta, jer sto majka ima manje, to i vase dijete ima isto tako manje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikada ne bih tako razmišljao da nisam imao vrlo neugodno loših iskustava sa svojom bivšom u pogledu mojih prihoda! Neodgovoran postupak prilikom raspolaganja prihoda koji sam donosio, je rezultat ovakvog rezoniranja! Nikada ne bih mogao zamisliti da je majci sa malim djetetom bio preći njen EGO i osobni hedonizam nego racionalno korištenje prihoda, pa ako ne zbog mene, nego zbog tek rođenog djeteta. Ne mogu razumjeti telefonski račun od 1500 kn / mjesečno u prosjeku 10 mjeseci, u situaciji kada ja samo radim, a ona bez posla sa bijednim iznosom socijalne pomoći. Nikako ne mogu razumjeti da su svi telefonski pozivi (mob. i fiksni prema ispisu poziva) bili usmjereni prema njenoj mami koja je stanovala kat ispod nas u istoj zgradi! Postavlja se pitanje, za koga sam se ja oženio? Nikako mi nije bilo jasno kako ta osoba nije mogla čuti dječiji plač i zapomaganje kada treba promjeniti pelenu koje nema, a novci su otišli na njene anuitete za kredit i tel. račune. Nemojte mi zamjeriti na ovakvom rezoniranju, ali ona mora proći svoj životni put, cijeniti moj rad i zaradu, brinuti se samostalno za bebu, i od svog prihoda doprinositi njegovom uzdržavanju - kako ja, a Boga mi, tako i ona. Ne želim biti sponzor u ovim odnosima već osoba koja će ravnopravno učestvovati u njegovom uzdržavanju, odgoju i odrastanju našeg preslatkog Švrčka! Pozdrav bodljiko

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj je komentar uopcen, nije stiktno vezan za vas slucaj, jer mnogi tako razmisljaju.

 

tako bih sada i ja mogla razmisljati, jer sam u pocetku braka ja bila ta koja je zaradjivala za nas boje, a suprug se vozio u passatu, oblacio u ekskluzivnim kucama, imao najmoderniji mobitel, a racuni su bili isto toliko oko 1500 kn/mj i jos sam prije braka kupila stan koji sam mu sve to ostavila.

 

Pomogla sam mu naci dobar posao sa dobrom zaradom, ali njegovo je sve bilo njegovo, a moje je bilo nase zajednicko i sve se trosilo kako je on to htio. I sad jos ne bi placao uzdrzavanje za svoje dijete jer ja imam cetverosoban stan, a njemu je ostao dvosoban, ja vozin BMW 5X novi, a on ima passata starog 6 god. i imam sretnu novu vezu na koji je on ljubomoran, pa se svim silama trudi ne bi li to razvrgao, ali je isfrustriran time sto mu to ne uspjeva.

A kako je niti ne trazim uzdrzavanje, ne moze mi nikako napakostiti, pa je sad jos vise bijesan.

 

Tako vam je to, to je ego, nezrelost i materijalna nezasitnost. Ima toga podjednako kod muskaraca i kod zena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikako ne bih želio da ovaj forum bude arena za javno iznošenje prljavog veša o svojim bivšima! To bi bilo čak i nekorektno, jer sam sa tom osobom ipak živio i imao snove koje su se sada raspršile kao mjehur od sapunice! Želio bih da ove objave budu u funkciji rješenja sociološkog, psihološkog i pravnog problema koje muče mene i ostale na ovom portalu! Moj problem je evidentan i sličan problemu ostalih ljudi na ovom forumu i volio bih bar neke riječi utjehe ili ohrabrenja, ako nema suvislog ili pametnog rješenja za moga Švrčka! Ja nisam sposoban takav problem riješiti, a da ne upadnem u zamku riješavanja pravnog Gordijevog čvora koje nije moguće riješiti mačem, kao što ga je riješio Aleksandar Makedonski, nego ljudima svog zanata iz prava i psihologije!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, ne biste zeljeli, a upravo ste to napravili i sad jos tvrdite da vem je supruga poremecena.

 

A do toga i dolazi upravo zbog povrijedjenog EGA vasga i njenog. Ja sam vam iznijela svoj primjer jer ne volim pisati o tudjim problemima, to je profesionalno.

 

Htjela sam vam samo reci da toga ima na sve strane u nasem drustvu gdje su srusene sve moralne norme i vrijednosti sustava.

 

Naravno da ne treba tako govoriti, ali niti ne mozete reci da je nesto obratno kad nije. zasto biste vi rekli da je zahtjrv od bivse za uzdrzavanjem pretjeran, ako mislite da nece trositi na telefonske racune ako znate da jeste tako.

 

tako mozete reci : "Da moja bivsa ne trazi previse za uzdrzavanje, ona je razumna osoba i osjecajna. Mozda nesto nije u redu samnom onda. Netko ce vam reci da ne zelite placati uzdrzavanje koliko treba vec se borite da to bude sto manje., jer ima drugacije iskustvo i vi cete ga odmah izbosti s vasim bodljama jer se osjecate tako upravo zbog prljavog vesa ."

Vi jedino tako mozete opravdati sebe, da kazete sto osjecate i mislite. A onda zasto se tako osjecate i zasto tako mislite.

 

Vase dijete ce biti sretno onda i jedino tada, kada vi s njegovom majkom ostvarite komunikaciju kakva treba biti, a to ovisi o vama obojima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da! Nažalost i ja padam u zamku svoje nedosljednosti! Neznam koju jezičnu figuru upotrijebiti da iznesem svoj problem, a da moj odnos sa mojom bivšom bude kako - tako inkognito?

To Vam je strašan začarani krug verbalnih prepucavanja i optuživanja jedno drugog bez one AUDIA TUR ED ALTERA PASS! (treba čuti i drugu stranu) Širina ljudske duše i razum je sintagma isključivo za velike indijske svece kao recimo SRI AUROBINDO ili JUKTEŠVAR, a ja sam ipak mala individua koja ima izuzetno burnu emocionalnu reakciju kod osječaja da se prema meni vrši nezaslužena nepravda. Što je još gore tu nepravdu će osjetiti moj Švrčko i zato plačem i suze ronim kada Vam ovo pišem! Budite pozdravljeni od bodljića!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija