Jump to content

cijena razvoda


elora

Preporučene objave

Lijepo vas molim za informaciju o cijeni koštanja razvoda braka, državnih pristojbi ne odvjetničkih usluga.

Brak će se razvoditi tužbom. U braku je rođeno dijete koje danas ima 13 godina. Sva pitanja su riješena sporazumno, i pitanje imovine i pitanje alimentacije ali se druga strana ipak ne želi razvesti sporazumno.

Koliko se plaća prilikom podnošenja tužbe? Jer se plaća posebno za svako ročište neki iznos? Jer se plaća nešto na centru za socijalnu skrb prilikom svakog mirenja? Da li se nešto plaća i za presudu?

Jer sve plaća onaj koji tuži ili nešto i bračni partner?

Zahvaljujem na informacijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam se sada razveo i mogu Vam iz svog iskustva reći ovo: Ako je sporazumni razvod braka učešće u pristojbama se dijeli popola, osim ako druga strana ne dokaže da je socijalni slučaj i da to ne može platiti od svojih prihoda! Centru se ne plača ništa!

Što se tiče odvjetnika, podnesak na tužbu je 500 kn + odlazak na svaku raspravu 500 kn/ raspravi + PDV = 1250 kn. To je samo za sporazumni razvod braka!!! Pozdrav Kaktus

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ne zeli rastati sporazumno, onda nesto smjera i ocekujte bar jos jedan paralelan sudski proces. A jos kad udjete u diobu bracne stecevine, onda cete vidjeti koliko ce to jos procesa povuci.

 

Ja sam zbog takvih postupaka sve ostavila bivsem suprugu, jer mi je to bio dvostruki gubitak novca. Jer sam morala uzimati slobodne dane da dodjem na sud, sto mi se odrazavalo na visini place,a i placala sam sudske pristojbe popola s njim.

 

Ako ste podstanar s djetetom/djecom imate velike sanse da se oslobodite sudskih troskova, koje ce platiti on, a moguce da trazite da vam namiri i troskove vasg odvetnika. Provjerite t kod odvjetnika s obzirom na vasu trenutnu situaciju. U savkom slucaju najbolje vam je to sve odraditi sporazumno nego sto cete oboje placati odvjetnike, odgovore na tuzbe i sl.

 

Pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osnovna razlika između sporazumnog razvoda i razvoda ishodovanog tužbom je u načinu plačanja pristojbi! Vi ćete ukoliko idete tužbom morati odvjetniku platiti sročenu tužbu i njegov odlazak na ročište! Ročište plačate samo Vi ukoliko ne želite sporazumni razvod ili ako se druga strana ne izjasni na sporazumni razvod braka onda ona plača ročište zavisno o zahtjevu! Kod sporazumnog razvoda troškovi se opterećuju u ekvivalentnom odnosu osim u iznimnim gore rečenim slučajevima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija