Jump to content

zadužnica


zabrinuta4

Preporučene objave

U prvom mjesecu ove god sam digla kredit u ŠKZ-u i tada sam potpisala zadužnicu kod javnog bilježnika. Prije mjesec dana mi je taj ŠKZ poslao zadužnicu na sve račune zbog 3 zakašnjele rate. (dali su mi rok 2 dana da nađem novce ili šalju zadužnicu )Zanima me kad bih otvorila novi tekući i žiro račun u nekoj drugoj banci od onih gdje sad imam račune dali bi ta zadužnica automatski i njih obuhvatila?

Radim nešto honorarno i primam proviziju na ŽR. Sad sam ostala i bez toga jer ne mogu do svojih novaca tj. nemam od čega živjeti jer će cijela plaća ići na ŠKZ dok ne otplatim tih cca 7.000,00kn ostatka duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana! Prije potpisivanja zadužnice morali ste se osobno upoznati zakonom,odnosno koliku moć ima zadužnica.To što navodite da otvorite drugi račun u nekoj drugoj banci "zaboravite".Može,ali na kratko,jer su banke povezane,da ne duljim (HROK,zadužnice... itd).Možete jedan mjesec lutati,ali ne zaboravite da raste kamata,a o zastari da ne govorimo.Moj je osobni savjet da idete na nagodbu,odnosno obročno plačanje duga,a što se tiče tekučeg računa u banci na kojem primate plaču,mirovinu ili nešto sl. ne smiju Vam uzeti više od jedne trečine primanja,jedino ako imate nešto više od 5 tisuća i kusura primanja mjesečno ( ne držite me za riječ,ali mislim da tom prilikom smiju uzimati preko 1/2 primanja).Što se tiče dječjeg doplatka ako primate,isti ne ulazi u ovršni postupak ni po kojoj točki zakona. Ako Vam je blokiran račun u banci,napravite prigovor,navedite primanja,uzdržavane članove,trenutnu situaciju vezanu na recesiju,ekonomsku krizu i nestabilnost tržišta,ali i obavezno stupite u vezu sa mjerodavnima u ŠKZ-u gdije dugujete novac i nastojte dogovorit obročno plačanje.Kako dogovorite,toga se i držite,oni zaboravit neće. Sretno! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija