Jump to content

naknada troškova u parničnom postupku, molim pojašnjenje.


zdolfi

Preporučene objave

radi se o slijedećem slučaju:

 

tužitelj je podnio tužbu. tuženik priznaje tužbeni zahtjev, ali nije dao odgovor na tužbu niti se pojavio na pripremnom ročištu. sutkinja je odredila datum ročišta za glavnu raspravu.

 

prema čl.157 ZPP, kad bi tuženik dao odgovor na tužbu (priznajem tužbeni zahtjev, ali nisam dao povoda tužbi pa nisam voljan snositi nikakve troškove) ili prije nego krene rasprava priznao tužbeni zahtjev, ako sam dobro shvatio bio bi oslobođen troškova.

 

no što bi se dogodilo kad se tuženik ne bi pojavi na glavnoj raspravi,a sutkinja donese presudu zbog izostanka, da li onda neki troškovi idu na teret tuženika ili samo tužitelj snosi troškove.

 

unaprijed hvala.

 

ps. predložio sam tuženiku da prije pripremne rasprave da odgovor na tužbu u kojem priznaje tužbeni zahtjev, ali eto nije me poslušao i sad ga brinu troškovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

ako je tužitelj odmah nakon udovoljavanja tužbi i tužbenom zahtjevu povukao tužbu ,troškove snosi tuženik,ne piše kako je tuženik priznao tužbeni zahtjev ,jer nije dao odgovor na tužbu po vašim navodima.Je li to učinjeno podneskom sudu ili vama osobno.izvor informacija ZPP a i stranice Trgovačkog suda u zagrebu vodič kroz parnični postupak troškovi postupka.Ukoliko je to u vašem interesu možete se nagoditi u tom smislu sudskom ili izvansudskom nagodbom u pogledu troškova.Nagodba uvijek mora značiti popuštanje obiju strana,ne samo jedne ,da bi bila valjana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija