Jump to content

jako hitno ,ovrha,


visnica13

Preporučene objave

pozz ndam se da ce netko ovdje mozda znati odgovoriti, naime jedna osoba je u blokadi tekuceg racuna u pbz, zablokirali joj 22.12 zbog neplacanja rate kredita, obnavljanjem takuceg koje je trebalo biti 31.12 ,i minusa koji je uvjek imala na 30.000 s 1.1.2010 je ukinut na nulu ,dans je isla vidjeti u banku da vidi sta je sa ostatkom mirovine jer joj je mirovinsko uzelo 2200 na ratu kredita ,a ostatak je sjelo na tekuci 3200 koji sada nemoze podici jer nema minus tj u blokadi ,sad ju zanima dali banka moze dati isplatu osatka, jer osoba nema za zivot a ni rezije, jer ako cemo da vrati taj minus koji je danas 27.700 onda ce biti skoro 8mj bez primanja ,sta je za napraviti ,dali vrijedi da ode u mirovinsko pa da joj salju mirovinu na postu preko postara da bi mogla imati za zivot ili, naime reprogram su rekli da moze dobiti ali ond aide i taj minus i postojeci krediti i sve karice sto ima a za to jos traze i suduznika, :-o:-o:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da napomenem tj udovica poginulog branitelja tj obiteljska ,mirovina,,ja mislim da moraju dati nesto osobi za zivot,,, ilineznam,,molim va savjet,,jos uz ono gore sada nema za zivot i rezije ,a ako tih 8 mj vraca samo za minus ,kako onda sa karitcam, i to svaki mj mora placat minimalni iznos a sada nema otkuda,,

i jos pitanje, invalidnina vojnih osoba dali je izuzeta od ovrha

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ograničenje ovrhe

 

Članak 92.

 

(1) Ovrha na plaći, naknadi umjesto plaće, naknadi za skraćeno radno vrijeme i naknadi zbog umanjenja plaće i mirovini, radi naplate tražbine po osnovi zakonskoga uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno udržavanje zbog smrti davatelja uzdržavanja može se provesti do iznosa od jedne polovine, a radi naplate tražbine po drugoj osnovi do iznosa od jedne trećine plaće, naknade umjesto plaće ili mirovine.

 

(2) Ako ovršenik prima zajamčenu plaću u skladu s kolektivnim ugovorom ili zakonom, ovrha radi naplate tražbine iz stavka 1. ovoga članka može se provesti do iznosa od jedne trećine, odnosno do iznosa od jedne četvrtine takve plaće.

 

(3) Odredba stavka 1. ovoga članka primjenjuje se i na plaće vojnih osoba te na primanja osoba u pričuvnom sastavu za vrijeme vojne službe.

 

(4) Ovrha na primanju invalida po osnovi novčane naknade za tjelesno oštećenje i doplatak za tuđu pomoć i njegu može se provesti samo radi naplate tražbine po osnovi zakonskoga uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno uzdržavanje zbog smrti davatelja uzdržavanja, i to do iznosa od jedne polovice toga primanja.

 

(5) Ovrha na primanju po osnovi ugovora o doživotnom uzdržavanju i doživotnoj renti te na primanju po osnovi ugovora o osiguranju života može se provesti samo na dijelu koji prelazi iznos najviše stalne socijalne skrbi koja se isplaćuje na području na kojemu ovršenik ima prebivalište

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje!Po mom mišljenju treba otići u FINU sa svim papirima i sa njima dogovoriti sve.Bez obzira šta mi svi mislili o njima,može se sve dogovoriti,tako da su obje strane zadovoljene.Mojoj majci je isto blokiran račun več mjesec dana i mislili smo da če sada biti još gore,ali ne.Razgovarala sam s njima i več sada su uzeli samo trečinu od penzije.Dali su nalog banci da se račun odblokira i sada čekamo.Dakle,izgleda da če sada konačno sve biti kako treba.Mi sami moramo biti svijesni da dugove koje smo napravili,moramo vratiti.Malo nam je gadno ali nitko nas nije tjerao udugovanja.Svi smo u dugovima i blokadama,ali mislim da če sada biti sve bolje.Znat če se koliko se mjesečno uzima i sa ostatkom moramo nekako živjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sada se sve ovrhe rješavaju preko fine i to je dobro jer vam više neće moći sjesti na bankovni račun preko kojeg podižete mirovinu ili osobni dohodak na ostatak koji vam je temeljem zakona dostatan? za život, a to je sepolco jasno napisao. ako odete na poštu i zatražite da vam poštar nosi mirovinu nećete izbjeći ovrhu fine jer ovrha na mirovinu se obustavlja već u mirovinskom a ne u banci (tako je barem bilo do kraja 2010.)

iz priloženog se da naslutiti da imate mirovinu 5.400 kn, što znači da će vam u fini ovršiti 1.800. ako imate još neki kredit to će te vraćati od ostatka mirovine samo ako to vi želite. kao što vam je marijazora savjetovala odite u finu, mada su oni to već trebali odraditi kako sam vam napisao. molim vas odgovor nakon razgovora u fini , jer postupak je nov i nemamo povratnih informacija.

 

sretno i hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

evo danas napokon stiglo iz fine da je otvoren tekuci racun u pbz za ostatak primanja , poseban racun zvala pbz i pitala voditeljicu d ami provjeri t emi je rekla da stoji da je otvoren poseban racun,

nadam se da ce sada ova sjesti mirovina na taj tekuci ,i da mogu napokon platit rezije, jest da sam podugo cekala od 17.1 ali eto,, rjesili ,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija