Jump to content

Prigovor na ponašanje državnih djelatnika


dajana

Preporučene objave

Poštovana !

 

Možete napisati dopis nadležnom organu ,osnivaču tog organizacionog dijela , te na znanje ministarstvu pri čemu iznosite samo istinu,smireno bez ljutnje ili upotrebe riječi koje bi mogle predstavljati uvredu ili klevetu , radi koje bi Vas prijavljena osoba mogla goniti privatnom tužbom za

klevetu ili uvredu .Dakle bez ljutnje iznijeti svoje viđenje postupka ,te zahtjevati intervenciju nadležnih

u cilju zaštite svojih prava i radi spriječavanja dotične osobe da Vas dovodi u ponižavajući položaj .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav,

dobila sam odgovor od podrucne ispostave,

 

u kojem pisu da se ispricavaju za neugodnost koju sam dozivjela i da se djelatnica ispricava i da je ozbiljno upozorena na ponasanje prema građanima,

i da su moj prigovor poslali u direkciju zajedno sa njenom pismenom izjavom....

 

 

zanima me da li mogu ocekivati drukciju reakciju direkcije,

i da li ce mi se i oni pismeno ocitovati o tome,

i zasto nisam dobila njenu pismenu izjavu koju je stavila na moj prigovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ninanana je napisao:

Oprostite, ali što biste Vi htjeli? Da žena dođe i baci Vam se pred noge? :kavica:

 

vidim da ste i Vi državni službenik, stoga je Vaš komentar i primjeren.

 

došla sam po STRUČNU POMOĆ,

a ukoliko ste se već osjetili prozvani onda ste barem mogli ostaviti i kompetentan odgovor, a ne PONIŽAVATI...no dobro...

 

 

ovakvi komentari mi nisu prijeko potrebni, pozabavite se svojim pitanjima i temama koja postavljate ovdje, i koja bih također mogla slično komentirati, ali ste i Vi pretpostavljam došli po stručnu pomoć a ne po slične komentare koje Vi ostavljate meni... :kavica:

 

 

nadalje, ne očekujem bacanje pred noge, nego da me se verbalno ne ponižava, ona je priznajem za razliku od Vas otišla puno dalje sa svojim rječnikom...

 

 

nadležne institucije su reagirale...

nadam se da će i drugi građani slijediti moj primjer...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

poštovani--htjela bi podnjeti pritužbu za nemar i bezobrazno ponašanje djelatnika porezne uprave....gdje to mogu učiniti----s obzirom da sam dobila opomenu za doprinose nakon što sam preselila obrt iz Rovinja u Rijeku čiji sam sad suvlasnik ..a dotični mi u cjelih 8mj.nisu poslali nikakvo rješenje za plaćanje mojih doprinosa a ja sam iste plaćala paušalno i ostatak novca puštala sa strane za to --sad sam dobila opomenu sa kamatama i odmah iza nje ovrhu ..a nije prošao rok od 8dana---ja sam podmirila sve prije tog roka..i odnjela uplatnice u poreznu ..s tim sa dam već bila tamo i kad sam primila opomenu i rekla da ću platiti ..oni su svejedno poslali ovrhu i to na netočan iznos...-kulturno sam objasnila gospođi da je sve plaćeno --međutim ona mi nije ni dopustila da završim rečenicu nego se demonstrativno počela izderavati na mene ..da to nije plaćeno ..da tu su još kamate ,ovo ..ono...ja sam rekla da da mi ni ne zvole da platim dug u roku jer nije prošlo ni 8dana od opomene..ona i dalje po svome ..da ona ništa ne zna i ttd...pa recite vi meni šta oni rade ..dali je to ljudski i normalno...meni se ovo sve već gadi ..i mislim da takvi službenici moraju odgovarati za svoje neprofesionalno ponašanje --molim vas savjet...hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Susretljivost, stručnost i profesionalnost hrvatskih činovnika je već odavno opjevana, a u tom opusu porezni činovnici imaju poseban status. Iako, budimo pošteni, većina ih je možda nedovoljno stručna ali ipak korektna (barem po m ojem iskustvu), samo što 100 dobrih ne može popraviti što jedan može pokvariti.

 

Dakle, možete glavom kroz zid ili se prilagoditi.

 

Ako nije doista hitno i nema posebnih razloga za to, s činovnicima se ne komunicira usmeno već isključivo pismeno. Osim što za svoje izjave, pa i pogrešne upute kojima vam mogu nanijeti i veliku štetu, uopće ne odgovaraju (već i zato što ne možete dokazati što je rečeno), neodlaskom njima štedite i vrijeme i živce.

 

Dakle, sve lijepo pismenim putem, s dokazima, po mogućnosti osobno urudžbirati i pažljivo svu dokumentaciju čuvati.

 

Nakon što je ovrha jednom pokrenuta, usmenim objašnjavanjem ne možete postići baš ništa. Na opomenu se možete pismeno očitovati, na prijedlog za ovrhu možete izjaviti prigovor, i dalje redovnim postupkom.

 

Ako dokažete da nisu u pravu, možete zahtijevati troškove, povrat preplaćenog (s lijepim zateznim kamatama) itd. I usput znate da vam slijedećih nekoliko godina, dok postupak bude trajao, neće biti dosadno, imat ćete novi "hobi".

 

Možete se i pritužiti na ponašanje činovnika, ali bezobrazluk nećete moći dokazati, a pogrešno postupanje isto tako sve dok u odgovarajućem postupku ne dokažete da ste bili u pravu.

 

Istina. takvi činovnici ii jesu bezobrazni jer računaju na to da nitko neće tražiti njihovu odgovornost, pa je pisanje pritužbe općedruštveno korisna stvar, da se više stranaka buni, stvari bi se ipak morale popraviti. Ali u vašem konkretnom problemu vam neće pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija