Jump to content

rastava braka....od kud krenuti ?


sanalenas

Preporučene objave

lijepi pozz ;-)

nakon 12.god.braka,troje djece:-) prije par mj.sam se pokupila i otishla..ostavila sve i otishla kod roditelje...samo ulice dalje,tako da nisam dramila i uzimala djecu...doshla su sama kod mene zivjet...shta kako dalje? zelim se rastat...molim vas :-) recite mi shta mi je raditi-advokat ili se javiti centru za soc.skrb ?

hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja se isto razvodim, na internetu sam našao brdo informacija.

 

javite se czss, tek toliko da od njih zatražite informaciju i obavijestite ih. a oni će Vas zvati na pomirenje što je mene naživciralo.

 

a sa suprugom sastavite zahtjev za sporazumni raskid braka, osim ako on ne želi onda morate ići tužbom.

sporazumni se može sastaviti samostalno uz predloške na forumima, klauzula o djeci ako Vam ih suprug neda možete navesti da ste se sporazumjeli kako će o djeci odlučiti sud na prijedlog czss, što će on ionako naspraviti i sam po sebi.

 

sporazumni postupak je lakši brži i jeftiniji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne bih se složila sa tvrdnjom da je sporazumni razvod brži, kod mene natezanje traje skoro godinu dana, imala sam do sada dva ročišta i dva teška i mučna posredovanja, čekam poziv za (nadam se) zadnje ročište iako je jučer prošlo točno dva mjeseca otkako sam predala mišljenje czss na sud. Možda ima razlike od slučaja do slučaja i od suda do suda.... Kako god bilo, ja vam držim palčeve da sve što brže i bezbolnije završi..........l.p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razmišljam o rastavi braka, no prije nego što poduzmem ikakve ozbiljne i pravne korake zanima me koja je cijela procedura oko brakorazvodne parnice i što prvo treba učiniti. Ako se dogovorimo da se rastanemo sporazumno dali je to brže od postupka kada bih podnosio tužbu, i koliko sve to traje. Trebam li uzeti odvjetnika ili ne? Kolike su cijene odvjetnika otprilike? Tko snosi troškove parnice i rastave? Kako s raspodjelom imovine?

Ima li netko savjet ili slično iskustvo?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ukoliko se dogovorite sa suprugom za sporazumni razvod potrebno je napisati zahtjev za sporazumni raskid bračnog odnosa. Zahtjevu priložite vjenčani list i ukoliko imate maloljetne djece njihove rodne listove. Zahtjev Vam je jednostavnija i jeftinija varijanta jer ga možete napisati sami u 4 primjerka(šprancu možete pronaći na internetu). Zahtjev sa prilozima predajete na nadležni sud i čekate poziv na prvo ročište. Opet, ako imate maloljetnu djecu, čeka vas posredovanje u czss i pokušaj mirenja. Ja iz vlastitog iskustva znam da se taj proces može rastegnuti i do godine dana, ali sve je zavisno od suda do suda. Troškovi iznose cca 400 kuna. Koliko iznose troškovi odvjetnika ne znam jer sam sve zahtjeve pisala i predavala sama jer novaca za istog nemam. Nadam se da sam Vam malo pomogla....l.p. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija