Jump to content

Ovrha koja je blokirala račun


Law student

Preporučene objave

Molim vas za bilo kakvu pomoć....

Naime u petak sam otišao u banku da vidim zašto mi je blokirana kartica na kojoj imam 0 kn s obzirom da sam nezaposlen skoro godinu i pol dana, iz banke su me poslali u Finu. Ondje sam se još malo onesvijestio kada mi je službenica počela nabrajati da mi je Hrvatski telekom sjeo ovrhom na račun zbog nepodmirenih dugovanja, za neki pretplatnički broj za koji sam prvi puta čuo s obzirom da nikada u životu ja nisam bio na pretplati i da je to sve kod nekog odvjetnika Handžekovića iz Zagreba. Otišao sam odmah u T-Centar da saznam čiji je to broj i još jedan šok je uslijedio, naime ugovor je napravljen 2007. godine na moje ime i ja sam potpisan, u to vrijeme moja je mama imala punomoć na moju karticu, a ja sam bio na terenu u Njemačkoj. Ona mi ništa nije rekla da je uzimala nekakav mob na pretplatu i što mi nije jasno kako su njoj u T-Centru uopće mogli dati da ona sklopi ugovor na moje ime i još da mene potpiše. Imao sam velikih obiteljskih problema s roditeljima baš zbog financija, pa sam se 2009. godine preselio kod zaručnice i promijenio adresu. Ja neznam da li je uopće stizalo nešto poštom u vezi te ovrhe, jer sam ja promijenio adresu, a ona s obzirom da mi nije rekla da je uzimala mob vjerovatno je i prešutila i bacala u smeće ako je i nešto stizalo poštom. Podnio sam odmah Prigovor u T-Centru da mi pošalju primjer toga ugovora koji sam navodno ja sklopio, neznam samo kako jer uopće nisam bio u Hrvatskoj u to vrijeme ... da mogu pokrenuti postupak da se dokaže da je ona krivotvorila moj potpis !!!!

 

Ovo nije prvi slučaj, prije nego što ću se odseliti dok sam radio u Njemačkoj, ona se neovlašteno koristila mojom American Express karticom i nabila mi ovrhu od 15 000 kn, za to je ona optuživala mene i zaručnicu da smo mi to potrošili, a ja nisam uopće bio u Hrvatskoj, a zaručnica je redovan student u Splitu i ne dolazi često kući...ja sam platio to dugovanje jer mi je bilo nenormalno da tužim svoje roditelje iako sam i tada imao sve dokaze da je ona kriva (potvrde da sam bio u Njemačkoj, zaručnica potvrde s faksa da je bila na predavanjima u Splitu, izlistanje gdje je sve korištena kartica ... ), ali ovaj puta idem na sud, ovo je prevršilo svaku mjeru, nemam novca za život, punac me uzdržava a kamoli da plaćam nešto za što nisam ni znao da postoji !!!!

Molim vas što mi je raditi, pomozite jer ću poluditi potpuno, život mi uništavaju iz dana u dan moji vlastiti roditelji što je jako žalosno !????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To neka ti bude škola za cijeli život, nisu krivi oni nego ti, znao si kakvi su a dao si im da raspolažu tvojom imovinom.

 

Pa zbog toga sam se i odselio, da mi više ne prave probleme, ali očito dok sam još živio tamo su mi iza leđa puno više stvari napravili nego što se činilo.... a mislim da nitko ne bi ni pomislio da ga vlastiti roditelji mogu tako uništiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da se polemise o krivici,covjeku je voda do grla dosla i nista mu pomoci nece da mu dolijevate jos vodu.Dakako da sam sebe moze kriviti za nastalu situaciju,ali nemoze biti kriv ako bliznji tvoj iskoristi povjerenje,dovodeci vas u zabludu,cineci pri tome radnje koje imaju obiljezje kaznenog djela.

Kao sto sam vec i napisao u prednom postu,tema vec pnstoji u forumu ostala pravna pitanja,gdje su dati odredjeni savjeti.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija