Jump to content

status MVI - RVI


anonimno

Preporučene objave

U HV u sam bio od 20.10.1991. do 31.12.2002. Imam status mirnodopskog vojnog invalida (MVI) sa 20 % tjelesnog oštećenja trajno, koji sam stekao nakon povrede zadobivene na obuci 21. 07. 1995. godine, u svojstvu djelatne vojne osobe.

Od 2003. sam u mirovini po čl. 6 a 1400 kn plus invalidnina 98 kn.

Molim da mi netko odgovori imam li pravo, nakon promjene zakona o Hrvatskim braniteljima na status ratnog vojnog invalida (RVI) sa tim da se pozovem na ovaj članak zakona.

2) Pod sudjelovanjem u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti, suvereniteta Republike Hrvatske, odnosno vrijeme neposredne ugroženosti suvereniteta Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: obrana suvereniteta Republike Hrvatske), u smislu stavka 1. ovoga članka, podrazumijeva se oružani otpor agresoru i djelovanje u izravnoj svezi s tim otporom (odlazak u postrojbu, na borbeni položaj i povratak te obuka i priprema za odlazak na bojište) u vremenu od 5. kolovoza 1990. do 30. lipnja 1996.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija