Jump to content

jednokratna pomoć


cherry

Preporučene objave

poštovani pozdrav svima!molim ako netko zna da li ministarstvo branitelja daje jednokratnu pomoć za smrt roditelja?da napomenem da imam hrvi ,suprugu (koja ne radi) ,dvoje djece školaraca i mjesečna primanja (moju mirovinu) od 4000 kn.zakladu ne mogu tražiti jer sam prodao udjele zbog teške financijske situacije,a oni sada traže potvrdu o udjelima.ako može neki link koji dokumenti trebaju jer ne mogu to nikako na netu pronaći.unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

hvala!ako sam dobro razumio imao bi pravo prema cenzusu sa zaprekama jer mi je cenzus 960 kn po članu (tako mi je rečeno kad sam predavao za udžbenike) samo bi dobio manji iznos.nas je četvoro samo ja imam mirovinu nemam auto niti kakve nekretnine (odnosno imam sada jer sam nasljedio majku stan i nešto udjela u zemljištu).mnogi mi upitnici sada vise nad glavom ne znam šta da radim, savjet?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Da li netko zna broj telefona u Ministarstvu branitelja Zagreb , vezano za isplate odobrenih jednokratnih novčanih pomoći ? Direktan broj ako neko ima ..

Pokušavam već danima stupiti s njima u kontakt preko onog broja koji postoji na web stranici ali mi se nitko ne javlja ..

Koji god broj pokušam zvati ili se nitko ne javlja ili me samo izbaci sa linije .....

 

U 4 mjesecu 2013 smo predali zahtijev za jednokratnu novčanu pomoć i nakon pola godine natezanja sa ovim našima u državnoj upravi odobrili su nam jednokratnu novčanu pomoć .

Riješenje je stiglo u 11 mjesecu 2013 , međutim od novaca ni traga ni glasa .

U našoj državnoj upravi rečeno mi je da bi to trebalo biti isplačeno tjedan / dva od dobivanja riješenja , ali naravno novaca nema . Više mi je muka zvati non stop banku i njih tamo u državnoj upravi jer i onako " ništa ne znaju" ...

Jednokratna novčana nije tražena zbog lošeg imovinskog stanja , mada je i to upitanju s obzirom da su u pitanju dvije teške bolesti , jedna za djete koji je 100% invalid i jedna za tešku malignu bolest u obitelji .

Račun koji smo dali je blokiran ali smo prije samog dobivanja rješenja predali papire u Finu da nam treba pomoć od ministarstva sjesti i to nije problem , osim toga na taj račun normalno sjeda invalidnina .

U pitanju je jednokratna novčana pomoć Ministarstva branitelja , NE zaklade !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Annabella,ovako ti je situacija sa jed.pomoći,bar su meni tako objasnili.Od dana kada dobiješ riješenje,čekaju da prođe 15 dana za pravo žalbe,to ispada cca 30 dana od kada su ga oni poslali,isplate se izgleda vrše samo 14.u mjesecu i ako taj rok za žalbe prođe 14.,čeka se idući 14.Tako već i ja čekam 2 mjeseca od riješenja.Nadam se da sam bio razumljiv.Tako je meni objašnjeno u uredu državne uprave,ako im je uopće za vjerovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

dewill hvala na odgovoru...

Evo ovako što je meni rečeno , nakon niza bezuspješnih poziva ministarstvu branitelja , nazvala sam ponovo državnu upravu u kojoj smo predali zahtijev , službenica koja radi tamo se čudi i nije joj jasno kako to još nije isplačeno , na kraju ona sama zove ZGB , pa ponovo mene ...

Nakon malo više od pola sata čekanja , rečeno mi je da su oni u Zagrebu tek zaprimili rješenje mjesec dana nakon izdavanja !!! Nama je rješenje stiglo dva dana nakon izdavanja , no dobro ajde zaprimili su ga mjesec dana od izdavanja .. Isto tako je nalog za isplatu napravljen početkom prošlog tjedna i kao da bi to po njima trebalo biti na računu za koji dan ..

Međutim novaca NEMA ni s današnjim datumom , a nalog je kao izdan ... Ja i suprug odlazimo ponovo u Finu da vidimo da nije možda do njih , međutim nije , žena za šalterom na govori da tih novaca nema , da je s njihove strane sve u redu jer je još uvijek otvorena naša "prijava" .. jel morate prijaviti ako vam nešto treba sjesti na zaštićeni račun . I čim uplata krene oni će automatski prebaciti na zaštićeni račun .

Eto ne znam što bi više uopće rekla ..

Zahtijev predan početkom 4 mjeseca prošle godine , rješenje stiglo krajem 11 mjeseca , od novaca ni traga ni glasa ...

Jel ima možda netko da mu je uplačena jednokratna ovaj mjesec ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija