Jump to content

Novi Zakon o HR braniteljima od 01.01.15 - NOVA šansa za neke od branitelja ?


Kompa

Preporučene objave

Članak 125.

Zahtjev za priznavanje statusa HRVI iz Domovinskog rata na temelju bolesti, pogoršanja bolesti, odnosno pojave bolesti kao neposredne posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske može se podnijeti u roku 12 mjeseci od stupanja na snagu ovoga Zakona.

http://www.feral.com.hr/novi-zakon-o-pravima-hrvatskih-branitelja-braniteljske-mirovine-ce-od-01-01-2015-biti-podijeljene-na-dva-dijela-opci-i-poseban-dio/

 

 

**************************************************

 

Naime, da li ovaj članak daje nadu braniteljima oboljelim od PTSP-a i drugih bolesti koje su posljedica sudjelovanja u ratu a do sada na osnovu tih oboljenja još nisu ostvarili status HRVI-a, da isti status ipak i ostvare ?

 

Malo mi je čudno , ne kužim baš najbolje taj NOVI ZAKON - sve je izmješano i kruške i jabuke, barem na ovom linku.

Ako ima netko neki drugi link neka stavi da vidimo šta je istina a šta ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je prijedlog zakona.

 

Većina branitelja koji su stekli uvjete za priznavanje statusa HRVI su podnijeli zahtjeve (nekim braniteljima su priznali-nekim braniteljima nisu priznali status, neki još idu na komisije, a bilo je i bisera koji su zahtjevali da im se prizna status, , a nisu znali kako izgleda puška "kalašnjikov", ...niti su vidjeli i čuli pucnjavu).

 

Mnogi"nesretnici" koji su bili u civilnoj zaštiti nisu niti stekli status branitelja, a ako i imaju status HRVI - nemaju status branitelja (iako imaju status HRVI najmanje 20%)

 

Nema od tog čl.125 nikakve koristi. To je .........

 

Domovinski rat je završio poodavno (kako bi rekli naši stari...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ekipa pobrkali ste lončiće, temeljni zakon je od 2004 s stupanjem na snagu 2005. godine, sve ostalo su izmjene i dopune koje stupajuna snagu kako je koja donesena.

Da skratim priću od 01.01.2015. stupaju na snagu zadnje izmjene i dopune zakona a ne cijeli zakon. Svi mi volimo čitati zakon kao izmjenjen i dopunjen jer nam je tako lakše nego čitati temeljni zakon pa hrpu izmjena i dopuna pa stoga dolazi do ovakvih stvari. Ako jednog dana dođe do izmjena i dopuna temeljnog zakon u članku 125 izaći će nova izmjena i dopuna s naznakon vremena važenja iste dopune i tek onda se taj dio odnosi na taj članak do onda za članak 125 vrijedi 01.01.2005. kao i na sve dijelove zakona koji nisu mjenjani i dopunjavani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija