Jump to content

Grad krši zakon-inspekcija ne postupa


Understanding

Preporučene objave

Kako zatvoriti za promet nerazvrstanu cestu u izgradnji,

Grad je investitor u izgradnji nerazvrstane ceste po kojoj se odvija promet iako nije izgrađena sukladno građevinskoj dozvoli i projektu. Nema uporabnu dozvolu, tehnički pregled nije napravljen, Cesta nije upisana u zemljišne knjige i ne zadovoljava minimalne uvjete za promet, nije asfaltirana , nema odvodnje ni javne rasvjete iako je u 1. gradskoj zoni. Takva predstavlja nemoguće uvjete za život za stanare okolnih zgrada, zbog oblaka prašine i blata u kišnom periodu. Kako su prekršeni članci Zakona o gradnji , ( vjerojatno i neki drugi) obratili smo se za pomoć Građevinskoj inspekciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Na ponovni upit dobili smo odgovor, da Građevinska inspekcija radi po godišnjem i mjesečnom planu i da ovo primaju samo na znanje.Zanimljivo, da je susjed gradio drvarnicu bez dozvole , došli bi drugi dan i susjedu naplatili kaznu.

Grad ne želi zatvoriti cestu za promet jer je ujedno i investitor . Prometna inspekcija kaže da nema ovlasti nad nerazvrstanim cestama

Kojoj se instituciji građani mogu obratiti da se zatvori nedovršena cesta zbog nepoštivanja Zakonskih propisa , radi sigurnosti i zaštite zdravlja građana.Prašina koju udišemo, ulazi u domove predstavlja i zdravstveni problem .

Hvala Vam na pomoći i savjetu ,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda je glup prijedlog, ali - prekršajna prijava MUP-u? Članak 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisuje novčane kazne za obrtnike i odgovorne osobe jedinice lokalne i regionalne samouprave koje puste u promet ceste koje su puštene u promet prije nego što je utvrđeno da odgovaraju tehničkim normativima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon treba važiti isto u svakom gradu u Hrvatskoj , ovo može biti u Sisku,Varaždinu ili Karlovcu. Spojna cesta nije ni bitna za promet, Počela se graditi pred par godina zbog nekih novih zgrada koje nisu izgrađene i neće biti i tako nedovršena je i ostala . Bez problema se može zatvoriti za promet i isti se odvijati po dvjesto metara udaljenoj ulici, kao što se odvijao i prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija