Jump to content

Vlasnički list- dostupnost na gruntovnici


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Prilikom prodaje nekretnine ljudi su me stalno upozoravali da nikom ne dajem original vlasničkog lista kojeg sam (nakon mukotrpnog upisa vlasništva) napokon izvadio na gruntovnici.

Zanima me, ako mi, recimo, agentica neke agencije za posredovanje, zatraži da joj dam original vlasnički list jer joj 'za nešto treba' to uzmem za zlo ili ne?

Čuo sam tumačenja da ti onda 'mogu to iskoristiti za malverzacije' pa do toga da ' svatko može izvaditi tvoj vlasnički list na gruntovnici jer je to javni dokument'.

Što je istina?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svatko može izvaditi vaš vlasnički list jer su ZK javne.No svatko se ne može uknjižiti na vašu nekretninu,osim ako ne dođe do greške u ZK.Da pojasnim:bila sam skrbnik majke i imala 3 plombe (hipoteku otkupa,da postajem skrbnik i da prestajem biti skrbnik).Ova zadnja nije brisala drugu plombu automatski što bi trebalo biti logičan slijed.Stan sam naslijedila i prodala sa te 3 plombe jer je kupac imao odvjetnika koji je znao o čemu se radi.Nakon nekog vremena pogledala sam u ZK na internetu i vidjela da je ostavinska krivo upisana.Stan je moj, a grob sestrin i moj po pola.A gruntovna je stan upisala po pola , na sestru i mene.Sada čekam da se kupac javi da to ispravimo,makar mislim da su to teško ispravljive greške.Očito je netko rješenje o nasljeđivanju površno pročitao.One tri plombe su brisane, a otkup još postoji.Ako se bojite, sve papire čuvajte i kad naiđe problem oboružajte se ŽIVCIMA.Sve se može ispraviti, ali....treba vremena i živaca.Da ja kupujem stan od vas issto bih otišla provjeriti u ZK i osigurati se da niste u zadnjih par dana stavili hipoteku.U takvom slučaju vl.list ne smije biti starijij od 24 sata.Osim toga on se taj dan vadi kad potpisujete kod bilježnika.Nemate se čega bojati, ali oprez.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija