Jump to content

Povrat darovane nekretnine i kupnja stana


Nikola Novak

Preporučene objave

Poštovani,

 

Zbog više razloga, žena i ja odlučili smo vratiti nekretninu (kuću) koja nam je darovana kao vjenčani poklon darivatelju (mojoj majci), te kupiti stan. Postoji li neki postupak za povrat darovane nekretnine? Svodi li se to na raskid ugovora o darovanju nekretnina, ili nešto drugo?

 

Također me zanima kojim bi se redoslijedom trebali napraviti povrat prve nekretnine i kupnja druge, a da se ne dogodi situacija da imamo dvije nekretnine, pa moramo plaćati kakav porez. Je li bitno da se najprije napravi povrat, pa onda kupi stan, ili možemo kupiti stan prije nego je povrat obavljen?

 

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče prvog dijela upita, dovoljno je napraviti sporazumni raskid ugovora. Ako su sve strane suglasne oko toga, tu neće biti nikakvih problema.

 

Što se tiče drugog dijela upita, vi ćete u svakom slučaju biti dužni platiti porez na promet nekretnina za kupnju stana, jer za oslobođenje za kupnju prve nekretnine kojom rješavate stambeno pitanje nije dovoljno da u trenutku kupoprodaje nemate nikakvu nekretninu u vlasništvu, već ju niste smjeli imati niti ranije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija