Jump to content

kupoprodaja nekretnine


33Ivana

Preporučene objave

Pozdrav,

 

molim za savjet...

 

Kupujem oranicu, ( susjedna parcela, manje od 260 kvadrata) prodavatelj je nažalost doživio moždani udar (slabo govori, motorika ruku je nikakva). Javni bilježnik inzistira da osoba bar izgovori svoje ime (što nije moguće) članovi obitelji kažu da osoba razumije, to JB ništa ne znači.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

1. Otiđite do Gruntovnice i izvršite uvid u ZK glede čestice koju namjeravate kupiti. Možete prethodno pogledati i preko e-Gruntovnice, ali podaci tamo nisu 100% ažurni.

 

Ne bi bilo loše i da porazgovarate sa susjedima tog vinograda i malo se raspitate o vlasniku i tome tko doista radi taj vinograd (da ne bi ispalo da ga radi druga osoba koja je moguće i kupila vinograd ali ga nije prenijela na sebe gruntovno), kao i o vlasnikovu bračnom stanju da se ne bi radilo moguće o bračnoj stečevini, pa ćete kasnije imati problema oko toga, ako drugi bračni drug zatraži utvrđenje ništetnim ugovora u dijelu koji otpada na njegov udio u bračnoj stečevini.

 

2. Ako su stvari čiste (sve OK glede gore napisanog), možete ispuniti tipski ugovor o kupoprodaji iz NN-a, troškovi su ovjera potpisa prodavatelja (koju u pravilu kupac podmiruje) od par desetaka kuna, i zatim troškovi uknjižbe (taksa) u visini od 250,00 kn (ako nisu promijenili).

 

Od dokumentacije vidite ovdje što vam sve treba.

 

Konačno, slijedi i trošak poreza na promet nekretnina u visini od 5% vrijednosti nekretnine, koju obvezu poreza ste dužni prijaviti u roku od 30 dana od sklapanja ugovora o kupoprodaji Poreznoj upravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

molim za pomoć. Pronašli smo jedan ugovor o kupoprodaji nekretnina (šuma) , stari obrazac iz NN, potpisali kupac (pokojni djed) i prodavatelji (vjerojano pokojni) , i svjedoci. Što sad sa šumom, kako prebaciti da to glasi na nasljednike, i da li taj ugovor uopće vrijedi, nema ovjere od jb? Mogu li prodavateljevi nasljednici osporavati ugovor

 

 

i još pitanje, da li kad se radi kupoprodaja auta ili nekretnine (šuma,oranica),zajedno se de blježniku ili samo kupac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija