Jump to content

Napravio sam Opoziv Punomoči


Tino76

Preporučene objave

Imao bih pitanje ako mi netko može pomoči...

Dakle radi se o Punomoči na upravljanje na motorno vozilo da može prodat registrirat vozilo itd...

Kako je istekla Registracija na vozilu a opunomočenik ne želi obavit daljnju registraciju a isto tako niti predati Policiji tablice i odjaviti vozilo

Napravio sam Opoziv Punomoči kod javnog Bilježnika Predao na Policiji oni su uveli Opoziv i rekli mi da dalje Opunomočenik nemože napraviti ništa međutim on je nakon mjesec dana napravio Osiguranje i Tehnički i oglušio se na opoziv Punomoči obavjestio sam ga o tome SMS Pozivom i poslao mu HP Opoziv sa povratnicom tako da je bio upoznat sa time molio bih da mi netko pomogne što da napravim Krim Policija to ne smatra Krivičnim djelom gdje sam god upitao od Osiguranja Stanice za Tehnički pregled njih ne zanima Opoziv Punomoči

U jedno bi molio i neke KZ članke i stavke na koje bi se mogao pozvati unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, jedino kazneno djelo koje ja vidim ovdje jeste utaja. Pitanje cijene sam vam postavio iz razloga jer o cijeni zavisi ovlašteni tužitelj. Nažalost, ne prelazite cenzus (60.000,00 kn) glede kojeg bi ovlašteni tužitelj bio DORH, pa biste utaju trebali progoniti sami privatnom tužbom, a glede dopustivosti koje je upitan i rok od 3 mjeseca od saznanja za djelo i počinitelja.

 

Također mi nije jasno zašto niste pismenim putem zatražili povrat vozila uz napomenu kako u protivnom slijedi tužba, bilo privatna u kazneom postupku bilo vlasnička za povrat stvari u posjed. To još stignete, ako ništa drugo barem vlasničku tužbu koja ne zastarijeva.

 

Prijevaru bi mogao isticati pojedinac koji bi recimo kupio vozilo od dotičnog gospodina, a punomoć je opozvana, pa bi bio prevaren. Ovako, putem punomoći vozilo je predano dotičnome, dakle u posjed istog je došao zakonito, a sad po opozivu punomoći ne želi vratiti vozilo, glede čega bi se radilo o utaji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se ne radi o utaji poreza jel Kupoprodajni ugovor nismo ni sklopili nego sam dao Punomoč da može upravljat vozilom registrirat prodat itd u moje ime napravio sam Opoziv Punomoči ili poništio je predao sam taj Opoziv na Policiju a on je i dalje obavio poništenom Punomoči registraciju i upravlja njime itd ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha sad mi je jasno o Utaji krivo sam shvatio samo mi nije jasno zašto su mi rekli u Krim Policiji rekli da oni nevide Kaznenog djela u ovoj situacji kada je Punomoč Opozvana poništena on je obavješten o tome kako zakon nalaže a on je unatoč tome opet obavio Registraciju Sklopio Policu osiguranja i upravlja vozilom i ja kao vlasnik nemogu poništiti Tehnički Policu Osiguranja i vozi se a ja za sve mogu odgovarati

jel sam punomoč poničtio i nemogu dokazati da on upravlja autom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je u pravu, jer su vam rekli da ne vide kazneno djelo za koje bi se progonilo po službenoj dužnosti, već putem privatne tužbe, a budući je identitet počinitelja poznat, nema razloga za njihovo daljnje postupanje.

 

Vama je u interesu da poštom preporučeno s povratnicom već sutra zatražite drugu osobu da vam u roku 8 dana izvoli predati vozilo u posjed ili slijedi tužba te prijava DORH-u (ovo potonje sam stavio više psihologije radi, možda ga prestraši). Ako vam u tom roku ne vrati vozilo, krenite tužbom prema njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno sam ostao iznenađen da nije kazneno djelo koristiti Punomoč a zna da je opozvana i uprkos tome obavio je Registraciju i dalje koristi Vozilo a je ga moram tražiti nazat privatnom tužbom i još kolko su ažurni naši Suci mogao bi se voziti još koju godinu do okončanja Suda i još k tome mogao bi ja ostati kriv i biti kažnjen strašno .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da svjestan sam toga svega a i samih novčanih kazni nažalost vjerovao sam Policiji kada sam odnio kod njih Opoziv Punomoči i meni su rekli da nesmje dalje upravljat vozilom samo da ga obavjestimo o Opozivu što sam i učinio pa su mi rekli na Policiji da neče moči registrirat Auto i to je napravio isto tako su mi rekli u Krim Policiji da se nebojim ničeg da imam Opoziv Punomoči a on se vozi ne kužim ni tu Policiju više uglavnom Krim Policija je zaprimila slučaj uzeli su kopiju Punomoči i Opoziva rekli su mi da če me sljedeči tjedan javit o svemu inače živim u malom mjestu i svi se međusobno manje više znamo a ja posebno sa Krim Policijom jel godinama pijemo u istom Kafiču jutarnju Kavu hvala vam Medatore na trudu u svakom slučaju se javim što sam riješio l.p

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Skoro isti problem. Prodao sam auto preko punomoći prije neka 2 tjedna. Evo priča. Dolaze dva čovjeka (punac i zet) da kupe auto , ali kupio je zet. Dogovaramo se i odlazimo napraviti KPU. Međutim oni traže da napravimo i punomoć, ja pristajem (konj) ali ni tu nije kraj. Napravimo sve i ja nakon par dana skužim da sam dao punomoć njegovom puncu a da je napravljen ugovor sa zetom. Valjda njihovom namjerom, jer uopće nisam gledao šta se događa. Ističe rega, i skužim da je valjda punac produžio regu na moje ime i zovem, a on se izmotava. I ja odem do javnog bilježnika i napravim opoziv punomoći i javim mu da sam napravio to i poslao mu poštom. U isto vrijeme odlazim do policije i sa KPU odjavljujem auto. Sad me zanima kako i šta dalje? i jel moram uopće što dalje napraviti? Stvarno sam ispao konj i sad ne znam šta da radim, nisam taj opoziv punomoći odneo na policiju jer nisam znao da trebam.

 

I par pitanja- 1. da li je on mogao produžiti regu samo s punomoći ili je morao dati još neki dokument? Negdje sam pročitao da je morao dati moju osobnu pa me zsanima je li to istina?

2. Da li njemu uopće ta punomoć vrijedi ako sam ja auto prodao taj dan kad je napravljena punomoć? (nesvjesno ili kako da to već objasnim, jer da sam skužio sigurno to ne bi napravio).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebaš ništa dalje, sve si riješio. Najbitnije, a po tom je tvoja situacija različita od većine drugih, je da si napravio kupoprodajni ugovor, a punomoć je tu manje bitna. Bez obzira na punomoć, novi vlasnik je trebao napraviti prijenos u roku od 15 dana od kupnje.

 

1. Dovoljna mu je bila i punomoć.

 

2. Formalno više ne vrijedi jer ti više nisi vlasnik auta, ali s obzirom da samo ti i zet imate kupoprodajni ugovor, a oni nisu napravili prijenos, nitko ne zna da je vlasnik promijenjen, tako da auto još uvijek gledaju kao da si ti vlasnik, a on opunomoćenik.

 

Novac za auto si dobio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija