Jump to content

alimentacija


sinric

Preporučene objave

imam pitanje i ako mi neko moze pomoc

zaposlen sam i na minimalcu,placa mi je 1500kn,od ukupne place primam 520kn,na zasticen racun

imam cerkicu od 17 mjeseci i njena majka me trazi da joj placam alimentaciju od 1000 kn ,ali to nisam u mogucnosti,rekao sam joj da cu joj davati cjelu placu koja mi stize na racun 520 kn ali ona to ne zeli ,

pitanje je kolika je najmanja alimentacija ? sto se desava ako joj samo uplacujem iznos od 520 kn?i dali sud moze odrediti tako malu alimentaciju sobzirom na moja mala primanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obavezno uplatitite koliko mozete i to na racun! s naznakom: akontacija alimentacije za mjesec/godina.

 

u slucaju tuzbe, biti ce te duzni onda samo platiti razliku do vecega iznosa + kamate i troskovi ali samo na razliku do veceg iznosa!!

 

nebjezim od toga da trebam davati,samo dali je moguce da se uplacuje samo 500 kn,jer ja za malenu kupim i potrosim znatno vise
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jedno pitanje. Mene je bivša supruga tužila radi alimentacije u iznosu od 18,000,00 kn. Nisam bio u mogučnosti plaćati jer nisam imao zaposlenja. Ovršila me je za taj iznos. U međuvremenu sam dobio posao i imam otvoren zaštićen račun. Već više od godinu dana plaćam 1/3 dijela od plaće za alimentaciju po ovršnoj ispravi u iznosu od 980 kn. Kako mi je sud odredio iznos od 1.300,00 za alimentaciju , a plaća mi je minimalac + prijevoz, plaćam koliko moram i mogu jer ostali iznos mi nije dovoljan za život, režije i ostalo. Sada sam dobio ponovni poziv Kaznenog suda radi članka 172 stavak 2 KZ. Koje mogu sada snositi posljedice jer ne plaćam puni iznos alimentacije. Mogu li na sud donijeti isliste uplata sa tekućeg računa kao dokaz o uplati iste.?

Kako mi radno mjesto mije sigurno tj. ugovor o radu se produžuje iz mjeseca u mjesec te osobna egzistencija mi je vrlo narušena jer sa preostalim iznosom nemam dovoljno sredstava za osnvne životne potrebe. Živim sam u stanu, jer mi je majka u domu za starije i nemoćne osobe. Njezina mirovina nije dovoljna za pokrivanje doma te moram još i u tome participirati. Kako nisam mogao duže vremena uplaćivati za dom, isti je pokrenuo sudski postupak prisilne naplate preko mene jer ja sam za mamu potpisao da ću financirati razliku koliko nedostaje da bi se pokrili troškovi smještaja majke u dom.

Ja ne bježim od moje zakonske i roditeljske odgovornosti, ali prihodi su minimalini i stvarno više ne mogu participirati u svemu.

Unaprijed zahvaljujem svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije njemu problem postojece alimentacije koliko ovrha radi prijasnjih neplacenih alimentacija u iznosu od 18 000 kn

 

a evo i tablice ...

 

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_09_106_2061.html

 

isto tako, predlažem da tražite u posebnom sudskom postupku smanjenje alimentacije na iznos primjeren Vašim mogućnostima. Ako budete trebali angažirati odvjetnika da Vam napiše tužbu, možete tražiti da Vam se za taj postupak dodijeli besplatna pravna pomoć.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija